Анонс на 17-кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 17-кръг на Лига 1

Бордо - Лориен
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Филип Калт


Бордо извъртя 0:0 в междииния кръг през седмицата. Жирондинците не успяха да победят Метц, а дори бяха на косъм от това да загубят срещата, но ветеранът в състава на домакините Флоран Малуда изпусна дузпа две минути преди края на мача. Бордо заема 6-то място в класирането с актив от 28 точки. Наставникът на домакините Вили Саньол няма да има възможността да се възползва от услугите на контузените Жусие, Пеленар, Поко и Сала.

Неубедителният през този сезон тим на Лориен записа престижно реми в предишния кръг, след като "мерлузите" успяха да спрат устрема на лидера Олимпик Марсилия за крайното 1:1. Гостите първи откриха резултата в мача в 33-ата минута. Тогава те организираха чудесна контраатака, като Димитри Пайе напредна от ляво и с великолепен изстрел в далечния ъгъл не остави шансове на вратаря за 0:1. Само четири минути по-късно обаче Лориен стигна до изравняване. Домакините спечелиха дузпа, а Джордан Аю бе точен от бялата точка за 1:1, като този резултат се запази до края на мача. Бретанци заемат 16-то място в класирането с актив от 17 точки. За гостуването на Бордо треньорът на Лориен Силвен Риполи няма да може да разчита на Педриньо, Одар, Жуфре, Керсия и Лавин.

Прогноза: Бордо - Лориен 2:0


Каен - Ница
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпин


Новакът Каен бе разбит при визитата си на Гинган в междинния кръг. Бретанци загубиха с изразителното 5:1, а поражението запрати водения от Франк Дюма тим в зоната на изпадащите, където "синьо-червените" заемат 18-то място в подреждането с актив от 14 точки, на 1 от спасителната 17-та позиция. Апиа, Мусаву-Кинг и Базил са контузени, а Пиер е наказан.

Ница записа шестата си загуба от началото на кампанията. В последния си мач "орлетата" отстъпиха с 2:1 при домакинството си на намиращия се в страхотна форма тим на Рен. По този начин футболистите на Клод Пюел се смъкнаха до 14-то място в подреждането, където запазват актива си от 18 точки. За гостуването на Каен лазаретът на клуба от Лазурния бряг е пълен и аут поради травми са Мопе, Пентекот, Траоре, Бодмер, Дигар и Дел.

Прогноза: Каен - Ница 2:1


Рен - Монпелие
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Амаури Делеруе


Отборът на Рен продължава с отличното си представяне в Лига 1. Бретанци победиха с 2:1 като гост Ница в последния си мач и вече осем поредни срещи нямат загуба в шампионата. Младата надежда на тима Пол-Жорж Нтеп също продължава да е във вихъра си и откри резултата след пас на Хабиб Хабибу и удар с глава в 12-ата. Малко след почивката Андре Конрадсен удвои след пас от фаул на бившия футболист на Ница Кристиян Брюлс. Така играчите на Филип Монтание събраха 28 точки в подреждането, които им отреждат 5-то място в класирането. За настоящия двубой контузени са Пърчич и Гросицки.

Монпелие инкасира седма загуба до момента през сезона, след като през седмицата южняците отстъпиха като домакин на Сент Етиен с 2:0. Така футболистите на Ролан Курбис се смъкнаха на 10-то място в таблицата и продължават да имат 21 точки. Контузени са Аит-Фана и Журден.

Прогноза: Рен - Монпелие 2:0


Сент Етиен - Бастия
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил


Сент Етиен отново показа, че се намира в отлична форма в Лига 1 в последно време и победи с 2:0 като гост Монпелие в мач от междинния 16-ти кръг на надпреварата. Погба и Паис бяха герои за "зелените", като успехът им донесе в актива 29 точки, а Сент Етиен заема 4-то място в подреждането. За настоящия двубой наставникът на тима Кристоф Галатие няма да може да разчита на редица контузени футболисти, като Ердинч, Клерк, Хамума, Клемент и Сент-Максимин, а Диоманде е наказан.

Кризата в Бастия продължава да се разраства с пълна сила. В предишния кръг клубът от остров Корсика загуби с 2:1 домакинството на Евиан ТГ, допускайки пълен обрат в срещата. Така играчите на Жислен Принтан продължават да са на последното 20-то място в класирането с актив от едва 14 точки, колкото имат Каен и Ланс, но техните показатели са по-добри спрямо корсиканци. За тежкото гостуване на намиращия се в серия от победи Сент Етиен отпадат контузените Ба, Пино, Скилачи, Тало и наказаният Брандао.

Прогноза: Сент Етиен - Бастия 2:0


Евиан ТГ - Олимпик Лион
Стадион: "Парк дю Спор", Гайяр
Дата: 07.12.2014 г.
Час: 15:00
Съдия:


Евиан записа трета поредна победа, след като обърна до 2:1 Бастия при гостуването си на остров Корсика. Домакините откриха след автогол на Касим Абдула, но Даниел Вас вкара дежурния си гол от фаул за 1:1, а след това Кларк Н'Сикулу донесе успеха на тима от Савоя. С победата си днес Евиан вече е на 13-о място с 19 точки и мач по-малко от другите отбори. За настоящия двубой треньорът на тима от град Гайяр Паскал Дюпрас няма да може да разчита на контузените Менса, Юлсгард и Бенезет.

След като загуби голямото регионално дерби срещу Сент Етиен с 3:0, Олимпик Лион се върна отново на пътя на победи и последен двубой от междинния 16-ти кръг в Лига 1 записа драматична победа над Реймс с 2:1, а в герой за тима се превърна головата машина на Лион Александре Лаказет с гол в последната минута на мача. Така възпитаниците на Юбер Фурние се върнаха обратно на 3-ото място в подреждането и събраха 30 точки в актива си, с 5 по-малко от лидера Олимпик Марсилия. Контузени в състава на "хлапетата" са Грение, Фофана и Гюркюф.

Прогноза: Евиан ТГ - Олимпик Лион 1:3


Ланс - Лил
Стадион: "Стад дю Франс", Париж
Дата: 07.12.2014 г.
Час: 18:00
Съдия:

В неделната привечер ще се изиграе дербито на Северна Франция между съставите на Ланс и Лил. Двубоят ще се проведе на националния стадион в столицата Париж, тъй като домът на Ланс - "Стад Феликс Болаер", е затворен за реконструкция.

Димитър Бербатов отново бе героят за своя Монако при успеха с 2:0 над Ланс в междинния 16-ти кръг в Лига 1. Българинът реализира първият гол в мача от дузпа в 64-ата минута, която самият той изработи. Поражението запрати "жълто-червените" на предпоследното 19-то място във временното класиране, а новакът Ланс има 14 точки в актива, колкото и 18-я Каен, но показателите на водения от Антоан Комбуаре тим са по-лоши. За дербито с Лил аут от състава на Ланс са контузените Н'Диайе и Чавария, а Ландре е наказан.

Лил успя да спре победната серия на шампиона ПСЖ в предишния кръг. "Кучетата" записаха престижно домакинско реми 1:1 със столичани. Двата тима могат да съжаляват за изпуснатия успех, тъй като и пред двете врати имаше чисти положения за гол. Гостите откриха в 29-ата минута с попадение на Кавани. Малко преди почивката обаче домакините стигнаха до изравнителен гол. При едно центриране от корнер Нолан Ру стреля към вратата с глава, където вратарят на парижани Салваторе Сиригу не се справи добре с прати топката в собствената си мрежа. Равенството остави Лил на незавидното за тима 15-то място в класирането с актив от 17 точки, но северняците са и с мач по-малко. За сблъсъка с Ланс контузени са Баша и Лопеш, а единственият наказан е наставникът на тима Рене Жирар.

Прогноза: Ланс - Лил 2:2


Реймс - Гинган
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 07.12.2014 г.
Час: 18:00
Съдия:


Реймс записа драматична загуба в междинния кръг. Играчите на Жан-Люк Васьор имаха тежко гостуване на Олимпик Лион и бяха на косъм от това да отмъкнат точката от негостоприемния "Жерлан", но гол в последната минута на двубоя на Лаказет остави Реймс с празна кошница и мачът завърши 2:1 за домакините. Така Реймс остана на 9-то място в класирането с актив от 22 точки. Контузени в състава на домакините са Албек, Вебер, Никола де Превил и Пежет.

Гинган, който е действащ носител на Купата на Франция, най-накрая показа характер и записа най-резултатната си победа до момента за сезона, след като разби като домакин с 5:1 Каен. С по два гола се отчетоха Кристоф Мандан и Клаудио Бовю, а един добави Тибо Жирес. Успехът извади Гинган от дъното и тимът от Бретан вече има 15 точки на 17-о място, само на 1 от зоната на изпадащите. Наставникът на тима Жослен Гурвенек няма да може да разчита на Самаса, Марво, Швартц и Карди.

Прогноза: Реймс - Гинган 2:2


Олимпик Марсилия - Метц
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 07.12.2014 г.
Час: 22:00
Съдия:


Завършекът на 16-я кръг в Лига 1 ще се състои край Средиземно море, където лидерът в подреждането Олимпик Марсилия е домакин на новака в елита Метц.

Водачът в класирането Марсилия стъпи накриво в предишния кръг. Възпитаниците на Марсело Биелса не успяха да победят при визитата си неубедителния през този сезон тим на Лориен и двубоят завърши наравно 1:1. Южняците първи откриха резултата в мача в 33-ата минута. Тогава те организираха чудесна контраатака, като Димитри Пайе напредна от ляво и с великолепен изстрел в далечния ъгъл не остави шансове на вратаря за 0:1. Само четири минути по-късно обаче Лориен стигна до изравняване. Домакините спечелиха дузпа, а Джордан Аю бе точен от бялата точка за 1:1, като този резултат се запази до края на мача. ОМ има 35 точки в актива си, с 1 повече от шампиона ПСЖ, който също записа равенство срещу Лил. За настоящия двубой контузени са Аю, Алесандрини и Н'Кулу.

Ветеранът Флоран Малуда пропусна да донесе победа на своя Метц над Бордо, след като изпусна дузпа в 88-ата минута и така срещата завърши без гол 0:0. Двата тима си разделиха по едно полувреме като жирондинците бяха по-активни преди почивката, а домакините през втората част, но така и нито един от двата тима не стигна до гол. Ремито остави тимът от провинция Лотарингия на 12-то място в класирането с актив от 19 точки. За тежкото гостуване в Марсилия наставникът на гостите Албер Картие няма да може да разчита на контузените Н'Сор и Роки.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Метц 3:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171