Анонс на 16-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 16-ти кръг на Лига 1

Лориен - Олимпик Марсилия
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 02.12.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Беноа Милот


Във вторник вечер ще бъде сложено началото на междинния 16-ти кръг във френската Лига 1. На полуостров Бретан местният Лориен посреща водача във временното класиране Олимпик Марсилия.

В предишния кръг съставът на Лориен постигна изключително важна и впечатляваща побед, след като тимът успя да шокира Тулуза с три гола за пет минути и победи при визитата си с 3:2. Тонго Хамед Думбия откри за домакините, но между 55-ата и 60-ата минута "мерлузите" нанесоха съкрушителен удар с голове на Рафаел Герейро, Бенжамен Жано и Джордан Аю от дузпа. Победата изкачи момчетата на Силвен Риполи на 15-то място в подреждането с актив от 16 точки, на 2 от зоната на изпадащите. За настоящия двубой контузени в тима на Лориен са Абдула, Педриньо, Суну, Жуфър и Отре.

Отборът на Олимпик Марсилия постигна важна победа в дербито срещу Нант. Домакините от средиземноморския град се наложиха с 2:0 на своя "Велодром" с попадения на Флориан Товен в 24-ата и Род Фани в 39-ата минута. Така бе спрян устрема на гостите, които девет поредни мача нямаха поражение на сметката си. С победата играчите на Марсело Биел запасиха лидерската си позиция в Лига 1 и събраха в актив си 34 точки, с 1 повече от втория Пари Сен Жермен. За гостуването на Лориен с травми са Аю и Алесандрини.

Прогноза: Лориен - Олимпик Марсилия 1:2


Нант - Тулуза
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 02.12.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Антони Гаутие


Нант бе приземен на земята в предишния кръг. "Канарчетата" инкасираха първа загуба от девер поредни мача, след като загубиха визитата си на водача в Лига 1 Олимпик Марсилия с 2:0. Така възпитаниците на Мишел Дер Закарян се смъкнаха с една позиция назад в подреждането и вече са 6-ти с актив от 24 точки. За настоящия двубой контузен в състава на Нант продължава да е само Джиджи.

Тулуза пък изчезна за 300 секунди в последния си мач. "Виолетовите" загубиха домакинството си на Лориен с 3:2, след като допуснаха три попадения във вратата си в рамките на 5 минути. Тонго Хамед Думбия откри за домакините, но между 55-ата и 60-ата минута "мерлузите" нанесоха съкрушителен удар, с голове на Рафаел Герейро, Бенжамен Жано и Джордан Аю от дузпа. Малко по-късно Александър Пешич намали за Тулуза, но това в крайна сметка не донесе нещо повече от почетна загуба за тима му. Така възпитаниците на Ален Казанова вече заемат 13-то място с актив от 17 точки. За настоящата среща контузени са Трехо, Уилиам Матеус и Роман, а Агилар е наказан.

Прогноза: Нант - Тулуза 2:1


Бастия - Евиан ТГ
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Бартоломю Варела


Бастия загуби последния си двубой в Лига 1. Корсиканци инкасираха поражение с 2:1 при визитата им на Реймс, а загубата остави новака в зоната на изпадащите. След първите 15 кръга футболистите на Жислен Принтан заемат предпоследното 19-то място във временното класиране с 14 точки в актива, колкото имат отборите на Ланс и Каен, но техните показатели са по-добри спрямо корсиканци. Преди настоящия двубой в състава на Бастия има редица отсъстващи играчи. Контузени са Ба, Пино и Тало, а наказани са Скилачи, Диаките и Брандао, като последният дори беше осъден през изминалата седмица на един месец затвор за това, че умишлено удари с глава и счупи носа на футболиста на Пари Сен Жермен Тиаго Mота след края на срещата между двата отбора през август. Очаква се обаче тази присъда да бъде обжалвана и заменена с обществено полезен труд. Бразилецът Брандао, който беше наказан за шест месеца от Френската футболна лига, ще трябва да плати и глоба от 20 хиляди евро.

Евиан пък успя да изплува над чертата, след като в неделя играчите на Паскал Дюпрас се наложиха с 2:0 като домакин над състава на Гинган. Така тимът от Савоя събра 16 точки в актива си и заема и 16-то място в подреждането, като съставът от град Гайяр е и с мач по-малко спрямо конкурентите си за оставане в елита, тъй като двубоят на Евиан срещу Лил бе отложен за началото на януари месец догодина.

Прогноза: Бастия - Евиан ТГ 1:1


Гинган - Каен
Стадион: "Рудуру", Гинган
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Амаури Делеруе


Тъмните облаци над Гинган продължават да се сгъстяват все повече и повече. В последния си мач носителят на Купата на Франция записа своята 11 загуба от общо 15 кръга до момента в Лига 1. Този път Гинган бе победен от Евиан ТГ с 2:0. Така играчите на Жослен Гурвенек се закотвиха еднолично на последното 20-то място в класирането с актив от 12 точки и продължават да се единственият състав, който все още няма равенство в актива си. Самаса, Левеке, Мавро и Карди са с травми и ще пропуснат настоящия двубой.

Новакът Каен пък успя да стигне до точката в предишния кръг, след като играчите на Франк Дюма завършиха наравно 1:1 с гостуващия Монпелие на своя "Мишел д'Орнано". Ветеранът Виторино Илтон откри за гостите, но Матийо Дюамел изравни за нормандците. Така Каен вече има 14 точки в актива си, които изпратиха тима на 17-то място в таблицата, непосредствено над зоната на изпадащите, като нормандци все още се задържат над чертата заради по-добрите си показатели спрямо Ланс и Бастия, които са със същия точков актив. Сеубе, Апиа, Мусуву-Кинг и Базиле са контузени, а Да Силва е наказан.

Прогноза: Гинган - Каен 0:0


Метц - Бордо
Стадион: "Сен Симфорен", Метц
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Себастиен Морейра


Новакът в Лига 1 Метц записа трета поредна загуба в шампионата. Този път играчите на Албер Картие отстъпиха с 2:0 при визитата си на Ланс. Северняците бяха значително по-добрият тим през целия мач и заслужено се поздравиха с успех. Загубата остави клуба от провинция Лотарингия на 12-ото място в подреждането с актив от 18 точки. За настоящия двубой контузен продължава да е Н'Сор.

Бордо пък победи с минималното 1:0 неубедителния до момента през сезона тим на Лил. Диабате вкара единственото попадение за успеха на жирондинците през средата на втората част. Нападателят реализира след пас на Никола Морис-Белай. С победата Бордо се изкачи на четвърта позиция в класирането на френския шампионат с актив от 27 точки. За гостуването на Метц старши треньорът на тима Вили Саньол няма да може да разчита на контузените Жусие, Пеленар и Фубер.

Прогноза: Метц - Бордо 0:1


Ница - Рен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Александре Кастро


Ница загуби гостуването си на шампиона Пари Сен Жермен. "Орлетата" отстъпиха с 1:0 срещу столичани, а единственото попадение бе дело на Златан Ибрахимович от дузпа в 15-ата минута. Възпитаниците на Клод Пюел бяха по-дейни през втората част на срещата и имаха няколко добри положения за изравняване, но Аласан Плеа и Валентен Ейсерик не успяха да се възползват от добри възможнсти. Поражението остави отбора от Лазурния бряг на 11-то място в подреждането с актив от 18 точки. Преди настоящия двубой в щаба на Ница има редица кадрови проблеми. Контузени са Бодмер, Пентекот, Мопе, Траоре, Дигар и Дел.

Рен постигна трета поредна победа в последния си мач, след като бретанци се наложиха като домакин с 2:0 над Монако. Головете паднаха в началото на мача. Автогол на Аймен Абденур в десетата минута даде преднина на домакините, а осем по-късно Ола Тойвонен удвои. Основна заслуга за победата обаче имаше младото крило Пол-Жорж Нтеп, който изработи и двете попадения и постоянно тормозеше отбраната на съперника. Така възпитаниците на Филип Монтание продължиха с добрите изяви, които ги изкачиха до 5-то място във временното класиране с актив от 25 точки. Освен това футболистите на Рен няма да загуба вече 7 кръга, като в тях бретанци записаха 5 побед и 2 равенства. За гостуването на Ница наказан е Фернандес, а Пърчич, Гросицки и Андре са контузени.

Прогноза: Ница - Рен 1:2


Монпелие - Сент Етиен
Стадион: "Алтрад", Монпелие
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Оливие Тюал


В предишния кръг Монпелие не успя да победи като гост новака Каен, въпреки че южняците поведоха в резултата след попадение на Илтон в началото на мача, но в края на полувремето нормандци изравниха, а през втората част попадения не паднаха и така срещата завърши 1:1. Ремито остави играчите на Ролан Курбис на 9-ото място в таблицата с актив от 21 точки. За настоящия двубой контузени са Аит-Фана и Журден.

Сент Етиен най-накрая съумя да победи Олимпик Лион като домакин. Дербито на Рона завърши с 3:0 в полза на "зелените" с голове на Сал и Волфсвинкел през първото полувреме и Кохад през втората част. Така Сент Етиен победи Олимпик Лион в официален мач на своя "Жофроа Гишар" за първи път от 5 април 1994 година. Възпитаниците на Кристоф Галтие събраха 26 точки и се изкачиха на пета позиция в класирането. Сент-Максимин, Ердинч и Клерк са контузени, а Сал е наказан.

Прогноза: Монпелие - Сент Етиен 1:2


Олимпик Лион - Реймс
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 04.12.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Саид Енжими


Последния двубой от програмата на междинния 16-ти кръг в Лига 1 ще бъде между съставите на Олимпик Лион и Реймс.

Домакините инкасираха неприятна загуба в последния си двубой. "Хлапетата" сведоха глави пред тима на Сент Етиен в голямото регионално Дерби на Рона, отстъпвайки с 3:0, като по този начин Лион допусна първа загуба като гост на Сент Етиен от 20 години насам. Освен това възпитаниците на Юбер Фурние прекъснаха серия от десет мача без загуба в Лига 1 и останаха на трето място с 27 точки. За настоящия двубой с травми продължават да са Грение, Фофана и Гюркюф, а Бишевац е наказан.

В предишния кръг Реймс пък записа своята шеста победа за сезона. Футболистите на Жан-Люк Васьор се наложиха с 2:1 у дома над Бастия след голове на Давид Н'Гог и Бенжамен Муканджо. С настоящия успех Реймс заема 8-мо място в класирането с актив от 22 точки. За тежкото гостуване на "Жерлан" контузени са Бастиен, Албек, Вебер, Никола де Превил и Пежет. Въпреки това Реймс ще се опита да повтори победата, която тимът записа при последната си визита в Лион, побеждавайки с 1:0

Прогноза: Олимпик Лион - Реймс 3:1


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172