Монако приема Каен, Бербатов готов да се завърне


П. Пенков

Монако приема Каен, Бербатов готов да се завърне

Монако - Каен
Стадион: "Стад Луи II", Монако
Дата: 22.11.2014г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра


В събота вечер Монако приема Каен на "Стад Луи II" в двубой от 14-я кръг на френската Лига 1. Съставът на Леонардо Жардем изостана доста от челните позиции в подреждането, като вече заема 8-та позиция с актив от 19 точки, докато Каен е на гранизата на опасната зона, ситуирайки се на 17-то място със седем точки по-малко от Монако.

"Червено-белите" се провалиха твърде много пъти в старта на кампанията, което е причината за настоящото им място в таблицата. Както помните те започнаха кампанията с две загуби, съответно с 2:1 от Лориен и с 4:1 от Бордо. В края на месец август те отново загубиха ценни точки, завършвайки наравно 1:1 срещу Лил и губейки с 2:1 гостуването си на Олимпик Лион. Едва от началото на месец октомври насам тима успя да стаблизира представянето си. Това си личи, след като в последните си пет срещи Монако няма регистирана загуба. В тях тима записа 3 равенства и 2 победи. Колкото до представянето на Монако в груповата фаза на Шампионска лига, то там отбора е втори в групата си, на 4 точки зад първия Байер Леверкузен, но и опасно близо, само на точка пред Зенит и Бенфика.

Съперникът - Каен също се представя също неубедително от старта на сезона, като в единствено в последните няколко кръга имаше "проблясъци" в тяхната игра. На 19 октомври съставът на Патрис Гаранд успя да измъкне точка и при гостуването си на Бордо, завършвайки при резултат 1:1, а седмица по-късно дори да постигне и третата си победа през кампанията, надигравайки у дома Лориен с 2:1. След този мач обаче, Каен отново припомни вкуса на загубата на феновете си, след като записа две такива - от Метц с 3:2 и от Нант с 2:1.

Добрата новина за Монако е, че тима отново ще може да разчита на нападателят си Димитър Бербатов, който успешно се възстанови от разтежението си и ще може да се включи в игра. Контузени обаче за тима продължават да бъдат Курзава и Лопес, а наказани са Андреа Раджи и Тиемуе Бакайоко.

За гостите Николас Сеуб и Денис Апиа няма да бъдат на разположение на треньора Патрис Гаранд, тъй като и двамата продължават да се възстановят от контузии. Мусаву-Кинг и Хосе Саес са под въпрос, като вероятно ще бъдат подложени на късни фитнес тестове.

Прогноза: Монако - Каен 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Монако:

22 октомври Монако - Бенфика 0:0 (Шампионска лига)
25 октомври Бастия - Монако 1:3 (Лига 1)
31 октомври Монако - Реймс 1:1 (Лига 1)
04 ноември Бенфика - Монако 1:0 (Шампионска лига)
09 ноември Сент Етиен - Монако 1:1 (Лига 1)

Каен:

19 октомври Бордо - Каен 1:1 (Лига 1)
25 октомври Каен - Лориен 2:1 (Лига 1)
28 октомври Каен - Клермон 4:3 сл. прод. (Купа на Лигата)
01 ноември Метц - Каен 3:2 (Лига 1)
08 ноември Каен - Нант 1:2 (Лига 1)

Досегашни срещи:

Монако - Каен

28 срещи
14 победи за Монако
7 равенства
7 победи за Каен
Голова Разлика: 43:29 за Монако

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180