Анонс на 13-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 13-ти кръг на Лига 1

Рен - Лориен
Стадион: "Ру дьо Лориен", Рен
Дата: 07.11.2014 г.
Час: 21:30
Съдия: Вилфред Биен


Първият двубой от програмата на 13-я кръг ще бъде регионалното дерби между съставите на Рен и Лориен. Двата клуба от едноименните градове в провинция Бретан се намират на малко над 130 км. един от друг, а победата е важна както за домакините, така и за гостите.

В предишния кръг Рен изигра друго по-голямо дерби на Бретан срещу Нант, което не излъчи победител за крайното 1:1. Домакините бяха доста по-активният тим, но гостите от Рен съумяха да вземат точка при визитата си на "Ла Божоар". Резултатът бе открит от Рен още в четвъртата минута на мача, след като Шейх М'Бенг изведе отлично Педро Енрике сам срещу вратаря и бразилецът успя да вкара. В средата на първата част обаче Нант стигна до равенството. При едно изпълнение на фаул Силван Арман имаше нещастието с глава да прати топката в собствената си врата. Ремито остави Рен на 11-то място в класирането с актив от 16 точки. За настоящия двубой наставникът на "червено-черните" Филип Монтание няма да може да разчита на все още контузените Тойвонен и Брюлс.

Отборът на Лориен допусна пълен обрат на своя "Мустоар" в предишния кръг. "Мерлузите" отстъпиха с 1:2 на шампиона ПСЖ, след като водеха в резултата чрез гол на Гереро в края на първото полувреме. Парижани стигнаха до успеха след обрат през втората част с попадения на Кавани и Баебек. Поражението допълнително усложни ситуацията за Лориен, като тимът вече се намира в зоната на изпадащите, заемайки 18-та позиция с актив от 10 точки. За гостуването на Рен аут поради травми са Лаутоа, Диало, Кутадьор, Траоре и Керсиа.

Прогноза: Рен - Лориен 2:1


Ланс - Бордо
Стадион: "Стад де ла Ликорн", Амиен
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Микаел Лесаж


Ранният сблъсък от съботните двубои в Лига 1 ще се проведе в град Амиен, където новакът Ланс е принуден да домакинства на Бордо, тъй като домът на "жълто-червените" - стадион "Феликс Болаер", е затворен за реконструкия за предстоящото европейско първенство по футбол през 2016 г., което ще се проведе именно по терените във Франция.

Отборът на Ланс, който е с традиции в Лига 1, не се представя на ниво до момента след първите 12 кръга на сезона. Северняците заемат 17-то място с актив от 11 точки, като само 1 пункт ги дели от зоната на изпадащите. В последния си двубой възпитаниците на Антоан Комбуаре загубиха с 2:1 тежкото си гостуване на запътилия се към титлата тим на Олимпик Марсилия, а сега на Ланс му предстои сблъсък с друг отбор с големи амбиции през кампанията, който също се намира в челните позиции. За настоящия двубой контузен е само Риу.

Бордо победи с 2:1 Тулуза в мач от предишния кръг на Лига 1. И трите гола в мача паднаха след почивката. Жирондинците поведоха с 2:0 след попадения на Марк Планюс и резервата Диего Ролан, а Александър Пешич намали за "виолетовите". Успехът бе важен за играчите на Вили Саньол, които нямаха победа в три последователни мача и именно негативните резултати отдалечиха аквитанци от челните позиции. В момента Бордо заема 4-то място във временното класиране с актив от 21 точки, на 7 от лидера Олимпик Марсилия. Проблемите в лагера на гостите са повече и са свързани с липсата на играчите като Сане, Савие, Жусие, Илори и Пеленар, които са контузени. Бордо изпитва сериозни затруднения при визитите си на Ланс. Последната победа на "жирондинците" като гост е от май месец 1999 г., но тогава двубоят се състоя на негостоприемния "Феликс Болаер", а сега гостите могат да си отдъхнат, че ще гостуват в град Амиен.

Прогноза: Ланс - Бордо 1:1


Бастия - Монпелие
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо

Отборът на Гинган постигна важна победа с 1:0 над Бастия и така излезе от опасната зона. Единственото попадение бе дело на Самбу Ятабаре през първата част. Така носителят на Купата на Франция вече има 12 точки и заема 16-то място, докато корсиканците са с десет на предпоследната 19-та позиция. Бившият наставник на Рен и Ница Фредерик Антонети е фаворит да замени на поста старши треньора на Бастия Клод Макелеле, който бе уволнен в понеделник. Корсиканците са предпоследни в класирането на Лига 1 с едва десет точки след първите 12 кръга. За момента временно отборът е воден от Гислен Прентан и Ерве Секли, но се очаква в най-скоро време тимът да има нов наставник. За настоящия двубой контузени са Ба, Сиони и Пино, а Брандао продължава да изтърпява наказание.

Монпелие постигна 5-ти успех от началото на сезона. В предишния кръг възпитаниците на Ролан Курбис победиха като домакин с 2:0 тима на Евиан ТГ. Бившият играч на тимът от Източна Франция Кевин Бериго откри, а Антони Муние удвои в края на мача. Успехът гарантира на южняците 17 точки във временното класиране и 9-ото място. Единственият липсващ за гостуването на остров Корсика продължава да е лекуващият контузия мароканец Аит-Фана.

Прогноза: Бастия - Монпелие 0:1


Каен - Нант
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон


Домакинът Каен записа драматична загуба с 3:2 в предишния кръг при визитата си на Метц. Тимът от Лотарингия поведе с 2:0 с попадения на Модибо Маига, но с голове на Жан Калве и Бенгали Фоде-Койта гостите от Нормандия изравниха. В самия край на мача Алеадин Яхиа от Каен направи дузпа и получи червен картон. Зад топката застана ветеранът Флоран Малуда и донесе успеха на Метц. Поражението остави Каен на 15-то място в класирането, а играчите на Франк Дюма имат 12 точки в актива си, на 2 от зоната на изпадащите. За настоящия двубой наказан е Яхиа.

Отборът на Нант не успя да спечели дербито на Бретан. "Канарчетата" стигнаха само до 1:1 на своя "Ла Божоар" с гостуващия Рен. Домакините бяха доста по-активният тим в дербито на Бретан, но гостите съумяха да вземат точка. Резултатът бе открит от Рен още в четвъртата минута на мача, след като Шейх М'Бенг изведе отлично Педро Енрике сам срещу вратаря и бразилецът успя да вкара. В средата на първата част обаче Нант стигна до равенството благодарение на Силван Арман, който имаше нещастието с глава да прати топката в собствената си врата. През втората част Нант имаше сериозно териториално предимство, но не успя да го материализира. Ремито смъкна "канарчетата" с едно място назад в подреждането и играчите на Мишел Дер Закарян вече са 6-ти с актив от 20 точки. Контузени продължават да са Джиджи, Одел и Нкуду.

Прогноза: Каен - Нант 1:2



Еваин ТГ - Ница
Стадион: "Парк дю Спор", Гайяр
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил


След моментния проблясък, продължил точно 3 кръга, отборът на Евиан ТГ отново е на последното 20-то място. Тимът от Савоя загуби с 2:0 гостуването си на Монпелие и по този начин играчите на Паскал Дюпрас се закотвиха на дъното. До момента Евиан има на сметката си цели 8 поражения, а головата разлика на тима е в съотношение 1 към 2 - 11:22. За настоящия двубой Нсикулу е контузен, а Техеде - наказан.

Отборът на Ница инкасира своята 5-та загуба от началото на сезона в предишния кръг. "Орлетата" загубиха на своя "Алианц Ривиера" с 1:3 от намиращия се в отлична форма тим на Олимпик Лион. Въпреки че поведоха в резултата в началото на втората част, впоследствие футболистите на Клод Пюел допуснаха три безответни гола. Поражението смъкна тима от Лазурния бряг с три места надолу и така Ница заема вече 10-то място във временното класиране с актив от 17 точки. За гостуването в Савоя контузени са Траоре, Дигард и Дел.

Прогноза: Евиант ТГ - Ница 0:2


Тулуза - Метц
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер


Тулуза направи нова грешна стъпка през настоящата кампания, след като в последния кръг "виолетовите" загубиха с 2:1 гостуването си на Бордо. Резултатът бе открит в 53-ата минута, когато бранителят Планюс вкара след пас на младия Томас Туре. Скоро резултатът бе удвоен, когато центриране на Ярослав Плашил намери Ролан, който с глава се разписа. В 68-ата минута Пешич получи топката от Мартин Брайтуайт и намали, но за повече гостите нямаха сили. По този начин възпитаниците на Ален Казанова вече се намират на 14-то място в подреждане с 14 точки в актива си, на 4 от зоната на изпадащите. Лазаретът на тима е пълен и аут за настоящия двубой са Григоре, Тисеранд, Дидо, Вешковац, Уилиам Матеус и Роман.

Новакът Метц пък продължава да се представя на ниво след завръщането си в елита. В последния шампионатен двубой тимът от източна Франция записа своята 5-та победа от началото на сезона, надделявайки с 3:2 над Каен. Тимът от Лотарингия поведе с 2:0 с попадения на Модибо Маига, но с голове на Жан Калве и Бенгали Фоде-Койта гостите от Нормандия изравниха. В самия край на мача Алеадин Яхиа от Каен направи дузпа и получи червен картон. Зад топката застана ветеранът Флоран Малуда и донесе успеха на Метц. По този начин играчите на Албер Картие се изкачиха на 8-мо място в класирането с актив от 18 точки. За гостуването в Тулуза аут поради травми са Фалкон, Н'Сор и Бусман.

Прогноза: Тулуза - Метц 1:2


Олимпик Лион - Гинган
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 09.11.2014 г.
Час: 15:00
Съдия: Беноа Мило


Отборът на Лион продължава с отличното си представяне в Лига 1, след като в предишния кръг записа четвърта поредна победа в шампионата. "Хлапетата" осъществиха пълен обрат до 3:1 в тяхна полза при гостуването си на Ница. Домакините откриха малко след почивката, след като грешка на Анри Бедимо позволи на Грегоар Пюел, но след това 7-кратните шампиони се развихриха и първо Стед Малбранк, а след това на два пъти намиращия се в отлична форма Александре Лаказет донесоха 7-я успех за "хлапетата" от началото на кампанията. С победата си Лион събра 23 точки и заема трета позиция в класирането - на една от втория Пари Сен Жермен и на пет от лидера Олимпик Марсилия. За настоящия двубой контузени са Грение, Фофана, Фери и Гуркюф.

След позорната домакинска загуба от Ница с 2:7 преди две седмици, в предишния кръг отборът на Гинган успя да измие донякъде срама и постигна важна победа с 1:0 над Бастия, като по този начин възпитаниците на Жослен Гурвенек излязоха от опасната зона. Единственото попадение бе дело на Самбу Ятабаре през първата част. Така носителят на Купата на Франция събра в актива си 12 точки и заема 16-то място във временното подреждане, на 2 от зоната на изпадащите. За тежкото гостуване на намиращия се в отлична форма Олимпик Лион аут поради травми са Левек, Самаса, Якобсен и Карди.

Прогноза: Олимпик Лион - Гинган 4:0


Реймс - Лил
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 09.11.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Александър Кастро

Отборът на Реймс стигна до престижно реми в последния кръг при визитата си на Монако. Двубоят в Княжеството не излъчи победител и завърши наравно 1:1. "Монегаските", които отново не можеха да разчитат на звездата си Димитър Бербатов, първи поведоха в мача чрез Елдерсон, но не успяха да удържат преднината си и изпуснаха 2 важни точки към актива си, след като в 80-ата минута Муканджо отмъкна 1 точка за Реймс. Равенството остави възпитаниците на Жан-Люк Васьор на 13-то място в таблицата с актив от 15 точки. За настоящия двубой с Лил контузени са Албек, Пеже и Вебер.

Отборът на Лил не успя да победи в предишния кръг гостуващия Сент Етиен и двубоят не излъчи победител за крайното 1:1. И двата тима трябва да съжаляват за изпуснатите точки, тъй като и двата отбора пропуснаха по една дузпа в края на мача. Резултатът бе открит от домакините в 16-ата минута, когато Фрай вкара от воле. В средата на втората част обаче Макс-Ален Градел изравни с глава след центриране. В 72-ата минута Лил получи шанс да поведе отново, но Стефан Руфие спаси дузпа на Ориги. В 85-ата същото стори и Винсент Ениеама с удар на Градел. Равенството остави "кучетата" на 12-то място класирането с актив от 16 точки, на 5 от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. За гостуването на Реймс наказан е Сидибе, както и треньорът на Лил Рене Жирар, който няма да може да дава наставления на своите възпитаници от резервната скамейка.

Прогноза: Реймс - Лил 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169