Барса ще вземе 6-ти трофей срещу тима на Хуан Верон, но след дузпи


.

Барса ще вземе 6-ти трофей срещу тима на Хуан Верон, но след дузпи

За поредна година, в която се провежда Световното клубно първенство на финала ще се изправят представителите на Европа и Южна Америка. Барселона среща Естудиантес Ла Плата като отново тимове от другите континенти имаха шанс да пробият до първи финал, но отново не сполучиха.

До този момент в Дубай Барселона и Естудинатес срещнаха по един съперник. Испанците надделяха над мексиканския Атланте след обрат от 0:1 до 3:1. Аржентинците се справиха с корейския Поханг Стийлърс след 2:1.

Ако Барса спечели това ще е 6-ти трофей за тима през този сезон като възпитаниците на Хосеп Гуардиола ще оберат всичко, за което са играли. Освен това  те могат да донесат трета поредна европейска победа в турнира, който за пръв път се провежда извън Япония след титлите на Милан и Манчестър Юнайтед.

За Естудиантес това е четвърто участие в Междуконтиненталния. През далечната 1968 те побеждават Манчестър Юнайтед. След това губят на два пъти – първо от Милан после от Фейенорд като всичко това става в последователни години. Тогава се играят по 2 мача на разменено гостуване.

Барса участва след като финалът е преместен в Япония и когато се играе само по 1 мач. Каталунцитеимат 2 загуби до този момент, все от бразилски съперници. Сао Пауло ги бие с 2:1 през 1992, въпреки че Христо Стоичков вкарва фамозен гол (видео от мача тук). През 2006 Интернасионал Порту Алегре. ги излъга с 1:0.
 
Андрес Иниеста се контузи срещу Атланте и ще пропусне финала. Яя Туре ще го замени, макар да изпълнява традиционно по-дефанзивни функции. Шави, Ибра, Меси и Педро или Анри ще водят атаката.

Марсело Каруска лиспва за Естудиантес, който завърши на 8-ма позиция в приключилата преди седмица Апертура. Голямата звезда Хуан Верон ще трябва да захранва единствения нападател Босели с достатъчно пасове.

Барселона определено не е отборът на когото ако заложите в този мач ще бъдете спокойни. Испанците са големият фаворит, но до този момент са записвали само провали в надпреварата. Те обаче винаги са били срещу бразилски тимове. Сега мачът няма да се реши в редовното време. Прогнозираме победа с дузпи за европейците.

Последни 5 мача:

Барселона: ППППП
Естудиантес: ПРРЗП

Коефициенти на bet365:
Барселона – 1,36
Равен – 4,50
Естудиантес – 8,00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189