Анонс на 11-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 11-ти кръг на Лига 1

Тулуза - Ланс
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 24.10.2014 г.
Час: 21:30
Съдия: Вилфред Биен


Първият мач от програмата на 11-я кръг във френската Лига 1 ще се състои в югозападната част на страната, където край река Гарона Тулуза посреща новака Ланс.

След първите 10 кръга от шампионата домакините заемат 9-то място в подреждането с актив от 14 точки, колкото имат и следващите три отбора зад Тулуза, но показателите на "виолетовите" с по-добри. Възпитаниците на Ален Казанова загубиха последния си двубой в Лига 1. На "Стад Велодром" в Марсилия Тулуза бе тотално надигран от убедителния лидер в класирането Олимпик за крайното 2:0. Сега обаче отборът е определян за фаворит преди настоящия си двубой. В него участие няма да мога да вземат контузените Дидо, Спайич, Да Силва, Тисеранд и Роман. За последно Тулуза бе домакин на Ланс през сезон 2010/2011, а тогава двубоят не излъчи победител, завършвайки 1:1.

Отборът на Ланс очаквано загуби предишния си двубой от шампиона Пари Сен Жермен. Всъщност шампионите на практика бяха домакини в този двубой, тъй като Ланс играе домакинствата си на стадион "Сен Дени" в Париж. ПСЖ пръв получи гол във вратата си дело на Адамо Кулибали в 10-ата минута, но Йоан Кабай в 28-ата, Максуел в 34-ата и Единсон Кавани в 55-ата от дузпа обърнаха нещата в полза на гостите. Мачът пък бе доста нервен и съдията показа три червени картона - два за Ланс и един за ПСЖ. Поражението допълнително усложни ситуацията около "жълто-червените", които след 10 изиграни кръга заемат последното 20-то място в класирането с актив от едва 8 точки, а бъдещето на старши треньора Антоан Комбуаре е под сериозна въпросителна. За гостуването на Тулуза наказани са Гбамен, Лемоан и Кантари. Последният успех на Ланс на "Мюнисипал" в Тулуза датира от декември месец 2006 г., когато северняците побеждават с 0:1.

Прогноза: Тулуза - Ланс 2:0


Каен - Лориен
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер

Друг от новаците в елита - Каен, постигна престижно реми в последния си двубой в Лига 1. Възпитаниците на Франк Дюма завършиха 1:1 при гостуването си на Бордо. Резултатът бе открит от Шейх Диабате от дузпа в 22-ата минута, но в 77-ата резервата Ерве Базиле се възползва от пас на Жюлиен Фере, за да донесе точката на каенци. Въпреки равенството, "синьо-червените" продължават да се намират в зоната на изпадащите, заемайки 18-та позиция, с актив от 9 точки. За настоящия двубой с травми са Яхия, Приват и Рено.

Отборът на Сент Етиен победи с 1:0 при гостуването си на Лориен в мач от десетия кръг на Лига 1. "Зелените" бяха по-активният тим през целия мач и можеха да вкарат още преди почивката, но стигнаха до успеха чак в края на двубоя, след като Фабиен Лемоан бе точен с далечен удар в 87-ата минута. Поражението свлече водения от Силвен Риполи тим до 15-то място в подреждането, а ситуацията около "мерлузите" не изглежда никак розова, тъй като отборът има актив от 10 точки, само на 1 от настоящия си противник, който е в зоната на изпадащите. За гостуването на Каен контузени са Реале, Траоре, Керсиа и Лотоа.

Прогноза: Каен - Лориен 1:0


Евиан ТГ - Нант
Стадион: "Парк дю Спор", Гайяр
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Отборът на Евиан, който започна настоящия сезон по кошмарен начин, инкасирайки 1 равенство и цели 5 загуби в първите си 6 мача, успя да изненада мнозина, и след позорния старт воденият от Паскал Дюпрас тим записа три поредни победи, които успяха да изкачат състава от Савоя над зоната на изпадащите. В последния кръг обаче Евиан загуби с 2:0 визитата си на Монако, а поражението бе първо за отбора от почти месец насам. Загубата в Княжеството приближи Евиан отново в непосредствена близост до опасната зона и сега клубът от град Гайяр заема 17-то място с актив то 10 точки, с 1 повече от Каен, който е под чертата. Със сигурност футболистите на Евиан ще се опитат да повторят успеха от миналогодишния сезон, когато победиха Нант с 2:0 у дома. За домакинството на коравия тим на Нант аут са Нилсен и Н'Сикулу.

В последния си двубой отборът на Нант изпусна възможността да се изкачи до 4-ото място в подреждането, след като на своя "Ла Божоар" играчите на Мишел Дер Закарян не успяха да победят непретенциозния състав на Реймс и двубоят завърши 1:1. Равенството смъкна "канарчетата" на 6-ото място със 16 спечелени точки, а Нант няма загуба в Лига 1 вече повече от месец. За гостуването в Савоя аут поради травми са Бесат, Удрхири и Джиджи.

Прогноза: Евиан ТГ - Нант 0:1


Реймс - Монпелие
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило


Отборът на Реймс продължава да се намира в долната половина на таблицата, в непосредствена близост до зоната на изпадащите. В последния си двубой играчите на Жан-Люк Васьор си извоюваха важна точка при тежкото гостуване на "Ла Божоар" на коравия тим на Нант за крайното 1:1. Ремито изкачи Реймс на 14-то място в класирането с актив от 11 точки, само на 2 от опасната зона. За настоящия двубой лазаретът на тима е пълен и контузени са Вебер, Пеже, Бурилон, Роберже, Бастиен и Албек.

Монпелие записа много тежка загуба в последния си двубой. Южняците загубиха с 5:1 гостуването си на "Жерлан" на Олимпик Лион. Йоан Гуркюф откри в 36-ата минута с първия си гол за сезона, а 11 минути по-късно отбеляза и второто си попадение. Преди него гостите бяха съкрушени от Небил Фекир в 38-ата. Монпелие успя да върне един гол във втората част, но разгромът за Лион беше оформен в последните 10 минути, когато се разписаха и Лаказет и резерват Стид Малбранк. Загубата смъкна водения от Ролан Курбис отбор до 11-ото място в подреждането, а Монпелие има актив от 14 точки. За гостуването на Реймс аут са Бакар, Аит-Фана, Деплан. През миналогодишната кампания Монпелие разби Реймс с 4:2 на "Огюст Делон" и сега нагласите в тима са за втори пореден успех.

Прогноза: Реймс - Монпелие 2:3


Рен - Лил
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 26.10.2014 г.
Час: 15:00
Съдия: Филип Калт


В последния си мач Рен извъртя скучно 0:0 при гостуването си на Метц. Ремито остави играчите на Филип Монтание на заеманото от тях 13-то място, а със спечелената точка на "Сен Симфориен" тимът от Бретан събра 12 пункта в актива си. За настоящия двубой с травми са Конрадсен, Але, Брюлс и Тойвонен. Статистиката също е на страната Рен що се отнася до домакинските двубои на тима срещу Лил. Отборът не е губил от "песовете" от 2010 г.

Отборът на Лил записа неочаквана загуба като домакин от последния в класирането Гинган. "Кучетата" бяха надиграни с 1:2, след като секунди преди почивката Клаудио Бовю откри с глава, а в средата на втората част Рони Шварц удвои. Лил успя да намали чрез Рио Мавуба в 79-ата минута, а четири минути преди края на мача остана с човек повече, тъй като Бенжамен Ангуа получи директен червен картон. Въпреки това гостите от Бретан успяха да задържат преднината си и да се поздравят с неочакван успех. Поражението пък свлече играчите на Рене Жирар с цели 5 позиции назад и сега северняците заемат 8-мо място с актив от 15 точки. Контузии продължават да лекуват Мендеш, Делпласе и Лопеш.

Прогноза: Рен - Лил 1:2


Гинган - Ница
Стадион: "Рудуру", Гинган
Дата: 26.10.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Клемен Турпин


Закъсалият отбор на Гинган успя да запише витална победа в последния си шампионатен двубой. Действащият носител на купата на Франция победи с 2:1 засилилия се към челните позиции състав на Лил на неговия "Метропол". Секунди преди почивката Клаудио Бовю откри с глава, а в средата на втората част Рони Шварц удвои. Лил успя да намали чрез Рио Мавуба в 79-ата минута, а четири минути преди края на мача остана с човек повече, тъй като Бенжамен Ангуа получи директен червен картон. Въпреки това гостите от Бретан успяха да задържат преднината си и да се поздравят с неочакван успех, който ги изкачи от последно на предпоследно място с актив от 9 точки, но победата бе важна за самочувствието на играчите на Жослен Гурвенек, които са единственият отбор в Лига 1 до момента, който няма записан равен мач на сметката си. Ангуа и Самаса са наказани, а с травми са Карди и Кербрат.

Отборът на Ница записа неприятна загуба с 0:1 на своя "Алианц Ривиера" от състава на Бастия в двубой, изпълнен с много напрежение по терена, както и по трибуните. Преди мача властите в южния френски град забраниха всякаква корсиканска символика, включително и на спортните клубове от остров Корсика, но футболистите на Бастия скандализираха трибуните, след като излезнаха с на терена с фланелки, изобразяващи герба на острова, а средиземноморското дерби беше последвано от масов бой на терена, когато и резервният вратар на гостите Жан-Луи Лека развя флага на остров Корсика, на който винаги е имало течения за независимост спрямо Франция. Действието на стража очевидно бе изтълкувано като провокация от феновете на домакините и от самите футболисти на Ница, заради което възникнаха безредиците на терена. Впоследствие от ръководството на Бастия отхвърлиха обвиненията в "провокация" спрямо вратаря, като според корсиканския клуб това е било само "демонстрация на гордост". Загубата не позволи на "орлетата" да се изкачат по-напред в подреждането и в момента фурболистите на Клод Пюел заемат 12-то място актив от 14 точки. За гостуването на "Рудуру" контузени са Цвитанич, Траоре и Деле.

Прогноза: Гинган - Ница 2:2


Сент Етиен - Метц
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 26.10.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Антони Гутие


Отборът на Сент Етиен победи с 1:0 при гостуването си на Лориен в мач от десетия кръг на Лига 1. "Зелените" бяха по-активният тим през целия мач и можеха да вкарат още преди почивката, но стигнаха до успеха чак в края на двубоя, след като Фабиен Лемоан бе точен с далечен удар в 87-ата минута. Успехът прати водения от Кристоф Галатие състав на 5-то място в подреждането с актив от 17 точки, колкото има и 4-ят Олимпик Лион, но показателите на "зелените" са по-лоши от тези на "хлапетата". За двубоя с Метц контузени са Ердинч, Клерк и Флорентин Погба. Статистиката е на страната на домакините, които нямат загуба у дома от настоящия си опонент повече от 16 години.

В последния си двубой новакът Метц не успя да победи състава на Рен на своя "Сен Симфорен" в скучен мач, който завърши без отбелязани попадения. Въпреки това ремито изкачи тима от източна Франция с една позиция напред, тъй като Лил загуби своята среща, и сега Метц е на 7-мо място с актив от 15 точки. Треньорът на тима Албер Картие има редица кадрови проблеми преди гостуването на Сент Етиен, тъй като с контузии са Лежюн, Карасо, Роки, Н'Сор и Фалкон.

Прогноза: Сент Етиен - Метц 2:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236