Анонс на 10-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 10-ти кръг на Лига 1

Лориен - Сент Етиен
Стадион: "Стад дьо Мустоар", Лориен
Дата: 18.10.2014.
Час: 18:00
Съдия: Руди Букет


Първият от съботните двубои във френската Лига 1 ще се проведе в полуостров Бретан, където неубедителният до този момент състав на Лориен посреща даващия заявки за челните позиции през настоящата кампания Сент Етиен.

Въпреки че след първите девет кръга домакините заемат 14-то място в подреждането с актив от 10 точки, само на 2 от зоната на изпадащите, в последния кръг пред паузата за европейските квалификации Лориен успя да се върне на правилния път след четири поредни загуби и победи с 2:0 като гост Бастия. Веднага след почивката Матийо Пейберн си отбеляза автогол, а Жил Суну удвои преднината на "мерлузите" малко по-късно. Преди срещата наставникът на тима Силвен Риполи има кадрови проблеми, тъй като срещата ще пропуснат наказаните Джордън Аю, Уалид Меслуб, а Реале, Лавин и Траоре са контузени. Лориен ще разчита на добрата си домакинска статистиката срещу настоящия опонент, като в последните пет сезона на своя "Стад дьо Мустоар" "мерлузите" записаха 4 победи и само 1 реми.

В последния си шампионатен двубой Сент Етиен допусна своята трета загуба от началото на кампанията, която смъкна "зелените" до 10-ото място в подреждането. Отборът на Тулуза победи с 1:0 като гост на иначе негостоприемния "Жофроа Гишар". "Виолетовите" стигнаха до успеха, благодарение на попадение на Висам Бен Йедер в средата на първата част. Сега играчите на Кристоф Галатие ще се опитат да се върнат отново към пътя на победите и да се доближат до челните позиции, които заемаха преди два кръга преди да двете поредни поражения от Олимпик Марсилия и Тулуза. За гостите срещата пропускат Кетерин и Ердинч.

Прогноза: Лориен - Сент Етиен 1:1


Лил - Гинган
Стадион: "Метропол", Лил
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Фреди Футрел


Тимът на Лил допусна тежка загуба в последния си двубой в Лига 1. "Песовете" бяха разбити с 3:0 при визитата си на Олимпик Лион. Хеттрик за "хлапетата" отбеляза нападателят Александре Лаказет. Тимът на Юбер Фурние превъзхождаше съперника и заслужено се поздрави с класически успех. Поражението остави северняците на 4-то място в подреждането с актив от 15 точки, колкото има 3-ят ПСЖ и 5-ят Нант. Преди настоящия двубой наставникът на Лил Рене Жирар е изправен пред редица проблеми, тъй като почти цял стартов състав е в лазарета на тима. Срещата пропускат Мавуба, Мартин, Делпласе, Мендеш, Кяер, Суаре, Лопеш и Меите.

Отборът на Гинган продължава все така да се намира закотвен на последното място в подреждането след 9 кръга в Лига 1. Носителят на купата на Франция от миналата година загуби последния си двубой с 1:0 при домакинството си на Нант на своя "Рудуру", а столът на треньора Жослен Гурвенек сериозно се клати. Гинган има спешна нужда от точки, които да отлепят отбора от последната позиция в таблицата и със сигурност футболистите в "червено-черно" ще се опитат да се възползват от липсата на редица играчи в състава на Лил. За Гинган срещата пропускат наказаните Диало и Самаса, а Сакнох и Карди са контузени.

Прогноза: Лил - Гинган 2:1


Метц - Рен
Стадион: "Сен Симфориен"
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж


След силното начало на сезона отборът на Метц допусна изненадваща загуба в последния кръг. Тимът от провинция Лотарингия загуби с 3:0 гостуването си на Евиан ТГ. Попаденията паднаха след почивката, като първо автогол си отбеляза Шейх Дукур, а след това Даниел Вас и Джани Бруно довършиха Метц. Поражението смъкна играчите на Алберт Картие до 9-ото място в подреждането с актив от 14 точки, колкото имат съставите на Олимпик Лион, Монпелие и Тулуза, но показателите на Метц са по-лоши. Преди двубоя с Рен в щаба на домакините има редица кадрови проблеми с контузени футболисти в лицето на Метанир, Н'Дав, стражът Карасо, Роки, Лежюн и Н'Сор.

Съставът на Рен си пое глътка въздух след последния кръг, в който играчите на Филип Монтание победиха с 2:0 тима на Ланс след два гола на младата си надежда По-Жорж Нтеп през второто полувреме на мача. По този начин тимът от полуостров Бретан 12-ата позиция в таблицата с актив от 11 точки. За гостите аут поради травми са Тойвонен, Але, Конрадсен, Хабибу и Брюлс. Последното гостуване на Рен на "Сен Симфориен" бе през сезон 2007/2008, когато двата отбора бяха в Лига 1, а двубоят помежду им завърши без победител за крайното 1:1.

Прогноза: Метц - Рен 0:0


Нант - Реймс
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра

След двубоя си в предишния кръг Нант се изкачи до 5-ата позиция в Лига 1. Играчите на Мишел Дер Закарян победиха с 1:0 последния в класирането Гинган на неговия "Рудуру" след гол на Н'Куду през първата част. "Канарчетата" са с актив от 15 точки, колкото имат тимовете на ПСЖ и Лил, но Нант е с по-лоши показатели от тях. Наказан за двубоя е Баму, а Алхадер и Идриси са контузени.

Реймс записа витална победа в последния си двубой. Играчите на Жан-Люк Васьор изненадаха всички след успеха над Бордо с 1:0 при домакинството си на "Огюст Делон". В герой за Реймс се превърна Фортес, който отбеляза победното попадение в средата на първата част, а трите точки изкачиха Реймс над зоната на изпадащите, заемайки 16-то място в подреждането, но въпреки това футболистите на Жан-Люк Васьор все още не са се отдалечили от опасната зона и ги делят само два пункта от там. В тима има редица кадрови проблеми и гостуването в Нант пропускат Пласид, Вебер, Пеже, Бурилон, Роберже и Бастиен.

Прогноза: Нант - Реймс 3:0


Ница - Бастия
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими


В Средиземноморското дерби от кръга в Лига 1 отборът на Ница посреща закъсалия тим на Бастия. След колебливия старт на кампанията домакините от Лазурния бряг започнаха да набират скорост, въпреки че в последния кръг стигнаха до щастливо реми отново на своя "Алианц Ривиера" срещу гостуващия Монпелие за крайното 1:1. Тимът на Ролан Курбис водеше с 1:0 след гол с глава на ветерана Виторино Илтон в 72-ата минута, но в последната ситуация в мача Лойд Палун успя да промуши топката зад голлинията също с глава. Ремито бе достатъчно за играчите на Клод Пюел да се настанят на 7-ото място в таблицата с актив от 14 точки. Поради травми срещата за "орлетата" пропускат Траоре, Рафетраниаина, Женеву, Цвитанич и Деле.

Предпоследният в подреждането Бастия има спешна нужда от точки. След 8 кръга играчите на Клод Макелеле имат в актива си едва 7 пункта и поста на бившия играч на Реал Мадрид и Челси вече е под въпрос, ако резултатите на тима не се подобрят. В последния кръг съставът от остров Корсика загуби домакинството си на Лориен с 2:0 на своя "Арман Сезари". За гостите срещата пропускат наказаните Каюзак и Брандао, а Диаките и Мабулу са с травми.

Прогноза: Ница - Бастия 2:0


Олимпик Марсилия - Тулуза
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 19.10.2014 г.
Час: 15:00
Съдия: Амаури Делеру


Отборът на Олимпик Марсилия продължава да мача всичко по пътя си и в последния кръг записа седма поредна победа в Лига 1, надигравайки Каен с 2:1, като по този начин играчите на Марсело Биелса увеличиха преднината си на върха на класирането на пет точки пред втория Бордо. ОМ стигна драматично до успеха с гол в последната минута. Победното попадение вкара Андре-Пиер Жиняк, след като получи пас на стрелкова позиция в наказателното поле от Жилбер Имбула. Преди това Алексис Ромао бе открил за Марсилия с глава след центриране на Ромен Алесандрини в 75-ата минута. Скоро обаче Иронду Мусаву-Кинг изравни също с глава след пас на Жан Калве. Така се стигна до 94-ата минута, когато Жиняк донесе драматичната победа на Марсилия. Добрата новина за Биелса е, че в отбора няма липсващи футболисти.

Гостите от Тулуза също се поздравиха с успеха в последния кръг. Играчите на Ален Казанова надиграха като гост Сент Етиен с 1:0. "Виолетовите" стигнаха до успеха благодарение на попадение на Висам Бен Йедер в средата на първата част. Нападателят получи пас от Александър Пешич и след като се пребори със защитник успя да прати топката във вратата. Победата изкачи тима до 8-ото място в подреждането. За тежкото гостуване на негостоприемния "Велодром" контузени са Дидо, Спайич и Роман.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Тулуза 3:0


Бордо - Каен
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 19.10.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Александър Кастро


Амбициозният тим на Бордо се изложи при гостуването си на неубедителния състав на Реймс и пропусна отлична възможност да доближи до върха в Лига 1. Футболистите на треньора Вили Саньол отстъпиха с 0:1 при визитата на "Огюст Делон" и останаха на цели 5 точки след лидера Олимпик Марсилия, който не сбърка при визитата си именно на Каен. Сега Бордо трябва на всяка цена да постигне победа, ако иска да се доближи до водача в подреждането, тъй като тимът има 17 точки. За настоящия двубой аут са Туре, Пеленар и Контенто.

Отборът на Каен записа инфарктна загуба в последния кръг срещу водача в шампионата Олимпик Марсилия. ОМ стигна драматично до успеха с гол в последната минута. Победното попадение вкара Андре-Пиер Жиняк, след като получи пас на стрелкова позиция в наказателното поле от Жилбер Имбула. Преди това Алексис Ромао бе открил за Марсилия с глава след центриране на Ромен Алесандрини в 75-ата минута. Скоро обаче Иронду Мусаву-Кинг изравни също с глава след пас на Жан Калве. Така се стигна до 94-ата минута, когато Жиняк донесе драматичната победа на Марсилия. Поражението остави Каен на 17-ото място с актив от 8 точки, колкото има и 18-ят Ланс, точно над зоната на изпадащите. За гостуването на Бордо старши треньорът Франк Дюма няма да може да разчита на Яхия, Пиер и Приват.

Прогноза: Бордо - Каен 1:0


Олимпик Лион - Монпелие
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 19.10.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Бартоломю Варела


Последният двубой от програмата на 10-я кръг в Лига 1 ще се проведе на "Стад Жерлан", където набиращият вече скорост състав на Олимпик Лион е домакин на непредвидимия Монпелие. Двата отбора са с еднакъв точков актив от по 14 пункта, но благодарение на по-добрата си голова разлика домакините са с една позиция по-напред. Стана ясно, че домакинството на Лион ще бъде обърнато и "хлапетата" ще приемат тима от Южна Франция сега. Двата тима са постигнали разбирателство за промяната и така мачът сега между отборите ще бъде на "Стад Жерлан", а през втория полусезон Монпелие ще домакинства на Лион.

Отборът на Лион разби с 3:0 Лил в мач от деветия кръг на Лига 1. Хеттрик за "хлапетата" отбеляза нападателят Александре Лаказет. Тимът на Юбер Фурние превъзхождаше съперника и заслужено се поздрави с класически успех. За настоящия сблъсък контузени са Бензия, Грение и Фофана.

В същото време Монпелие записа злощастно реми при визитата си на Ница. Тимът на Ролан Курбис водеше с 1:0 след гол с глава на ветерана Виторино Илтон в 72-ата минута, но в последната ситуация в мача Лойд Палун успя да промуши топката зад голлинията също с глава. Неприятностите в щаба на южняците са, че Монпелие ще играе домакинските си мачове до края на годината на стадион "Алтрад" в града, след като неговият "Стад де ла Мосон" пострада сериозно от наводнение преди малко повече от седмица. Съоръжението, където играе местният тим по ръгби ще приеме играчите на Ролан Курбис през следващите месеци, докато бъдат отстранени пораженията от футболния стадион.

Прогноза: Олимпик Лион - Монпелие 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152