Ланс - ПСЖ: Столичани ще победят


Н. Гавазов

Ланс - ПСЖ: Столичани ще победят

Ланс - ПСЖ
Стадион: "Стад дьо Франс", Париж
Дата: 17.10.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Никола Ренвил

Френското първенство е първото от топ-шампионатите на Европа, които се завръщат към нормален живот след паузата, предизвикана от мачовете на националните отбори. Квалификациите за финалите на Евро 2016 са назад, сега е време за клубен футбол.

Ланс на старта на сезона показа много слаб футбол. Две победи след девет мача изглеждат много малко на фона на средняците на френското първенство, за какъвто се смята отборът от северната част на Франция. Особено показателна е последната среща при гостуването на Рен, която бе загубена с 2:0. На терена имаше само един тим и това не бе Ланс, като гостите играха толкова примитивно, че не успяха да създадат нито едно опасно положение за гол. Недостатъкът на мисли в Ланс се компенсира от много тичане на играчите, но за съжаление, напълно безсмислено. В момента отборът се намира в зоната на изпадащите и в следващите мачове целта ще е измъкване от опасната ситуация.

Що се отнася до ПСЖ, столичани са без загуба, но постигнаха само три победи. За девет мача това е много малко за отбор с претенциите да защитава титлата си и да бъде успешен в Европа. Учудващото е, че възпитаниците на Лоран Блан показват много добър футбол в Шампионска лига, а във вътрешното първенство не успяват да спечелят мачове срещу отбори, които се смятат за аутсайдери. Как да си обясним победата с 3:2 над Барселона в края на септември и домакинското равенство срещу Монако пет дни по-късно? В момента шампионите са трети в класирането, на седем точки от лидера Олимпик Марсилия.

Домакините са без Киприе, който изтърпява наказание от два мача и без натрупалия картони Кантари. Добрата новина е завръщането на Моине, който е заеме мястото си в центъра на терена. Много е вероятно домакините да започнат със схема 4-3-3 и в хода на мача да преминават към постройка 4-3-2-1 с Кулибали на върха на атаката.

Кадровите проблеми в състава на гостите са по-големи. Контузени са Езекиел Лавеци, Давид Луис, Маркиньос, Дине и Златан Ибрахимович. Тиаго Силва се завърна, но едва ли ще започне двубоя.

Няма съмнение, че двата отбора ще се хвърлят в яростна битка, тъй като се нуждаят от точки. Гостите обаче имат по-опитен състав, с по-голямо качество, освен това Ланс няма да има подкрепата на своята публика, тъй като мачът се играе във френската столица.

Прогноза: Ланс - ПСЖ 0:2

 


Последни 5 изиграни срещи:

Ланс:

13 септември Бастия - Ланс 1:1 (Лига 1)
21 септември Ланс - Сент Етиен 0:1 (Лига 1)
24 септември Евиан - Ланс 2:1 (Лига 1)
28 септември Ланс - Каен 0:0 (Лига 1)
04 октомври Рен - Ланс 2:0 (Лига 1)

ПСЖ:

21 септември ПСЖ - Лион 1:1 (Лига 1)
24 септември Каен - ПСЖ 0:2 (Лига 1)
27 септември Тулуза - ПСЖ 1:1 (Лига 1)
30 септември ПСЖ - Барселона 3:2 (Шампионска лига)
05 октомври ПСЖ - Монако 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Ланс - ПСЖ

71 срещи
19 победи за Ланс
17 равенства
35 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 126:93 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
250