Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (07.12-13.12)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (07.12-13.12)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 07.12 - 13.12. Тактическата схема е 3-4-3.

ВРАТАР

Серхио Асеньо (АтлетикоМадрид)

Може би е изненада, че в символичния ни отбор сме номинирали вратар, който допусна два гола. Това не е прецедент, след като вече един път Едвин ван дер Саар намери място, въпреки загубата на неговия отбор срещу Челси.
В срещата между Атлетико Мадрид и Виляреал, Асеньо заслужи най-добра оценка от своите съотборници. Смело можем да кажем, че спаси отбора си от по-голяма загуба и се опита колкото можа да компенсира безхаберието на защитниците пред себе си. Статистиката показва, че вратарят, който номинираме днес е отразил девет опасни удара към своята врата. Да има друг вратар в един мач да е направил същото?


ЗАЩИТА

Мейнър Фигероа (Уигън)

Никакви съмнения не може да имаме по отношение на нашия първи избор за защитник в символичния ни отбор. 26 годишният национал на Хондурас проведе по най-блестящ начин срещата срещу Сток Сити. Освен, че игра стабилно и уверено в своята зона и неутрализира напълно Фулър и Тунджай Шанлъ от домакините, Фигероа вкара гол-шедьовър, който нападателите на много от отборите трябва внимателно да анализират. Впрочем в тази среща защитниците на Уигън засрамиха своите нападатели, вкарвайки и двата гола за отбора на Роберто Мартинес. Но Фигероа игра много по-стабилно от другия дефанзивен играч, който вкара гол - Бойс. Съвсем заслужено BBC определиха южноамериканеца за най-добър защитник на кръга. Ние пък сме абсолютно съгласни с тяхното решение.

Людовик Сане (Бордо)

Трябваше централният защитник на Бордо Микаел Сиани да бъде наказан, за да видим таланта на дебютанта в срещата Лион - Бордо Людовик Сане. Какъв дебют само! И това не остана незабелязано от специалистите. Сане надигра по категоричен начин както тарана Лопес от домакините, така и се справи блестящо с Пиянич и Бастош. 22 годишният „жирондист" не допусна в нито едно единоборство да бъде надигран от Бастош! Съвсем закономерно в 55 минута бразилският полузащитник на Лион бе заменен с Делгадо, който също не успя да премине през дебютанта в отбора на Бордо. Нашата оценка напълно се покрива с оценката на L'Equipe за защитник на кръга, което ни даде достатъчно основание да го включимв символичния ни отбор.

Пепе (РеалМадрид)

Португалският защитник на Кралския клуб игра само 45 минути срещу Валенсия, но го направи по начин по който никога досега не го беше правил. Сигурна игра в своята зона, отлично взаимодействие с Арбелоа и в крайна сметка неутрализиране на нападателите на домакините. Ако беше само това нямаше да го включим в нашия отбор. Но Пепе докато бе на терена, се включи в абсолютно всички атаки на своя отбор. Още в 18 минута сам създаде първата голова възможност за Реал. По-късно продължи да атакува и подпомага атаките на своя отбор...до 45 минута, когато бе контузен и заменен от Гарай. Лоша новина за Пелегрини, но ние ще му отдадем дължимото и ще го включим в нашия отбор.

ПОЛУЗАЩИТА

Аршавин (Арсенал)

Кошмарът за Ливърпул проспа цяло едно полувреме преди да се събуди във второто, в което показа характерния си стил на игра: бързи набези, светкавични удари без подготовка и нюх към гола. На всичкото отгоре се оказа, че е играл с контузия, но това не му попречи в 58 минута да потопи отново „Анфийлд" в скръб. Руският гладиатор се възползва от грешка на Джонсън и Каут, с едно движение се освободи от опеката на Глен и не се поколеба да вкара втория, решителен гол във вратата на Ливърпул.

Иван Класнич (Болтън)

Това бе футболистът в редиците на Болтън, от когото никой не очакваше подобно изригване. Претърпелият преди две години бъбречна трансплантация хърватин, показа на всички, че може да бъде истински лидер на терена и вкара два гола на „Рийбок Стейдиъм" не на кой да е, а на един от най-добрите вратари на Острова Шей Гивън.

Елеро Елиа (Хамбургер)

Няма как да пропуснем 22 годишният холандец от отбора на Хамбургер, който със своите два гола допринесе за разгромната загуба на Нюрнберг. Първият гол падна в 47 минута, когато Торун подаде на лявото крило, който с премерен удар преодоля вратаря Щефан и така вдъхна увереност в своите съотборници. Оттук до края на мача господари на терена бяха футболистите на Хамбургер и този първи гол се оказа много важен в психологически план. Последваха оше три във вратата на Нюрнберг, единият от които бе дело отново на Елия. С най-висока оценка в срещата, а Spiegel го определи за най-добър полузащитник на кръга в Бундеслигата. Ние пък сме напълно съгласни с оценката на специалистите.

Серхио Алмирон (Бари)

29 годишният аржентинец бе натирен през лятото от Ювентус в.....палачът на „бианконерите" от събота вечер Бари. След като през цялото време игра по най-грандиозният начин и бе в основата на почти всички опасни положения пред вратата на гостите, Алмирон унизи бившия си клуб на „Свети Никола" с толкова точен удар, че Буфон не успя да реагира по никакъв начин.

НАПАДАТЕЛИ

Дрогба (Челси)

В срещата между Челси и Евертън, Дрогба отново вкара два гола, и много интересно звучат думите на Анчелоти, че през януари няма да търси заместник на африканския футболист. Може и да е прав защото едва ли ще може да намери достоен заместник на своя нападател. Sky Sports за мача му с "карамелите" го оцени с 9-ка, а Eurosport с 8-ца. Ние пък го включваме в нашия символичен отбор.

Гонсало Игуаин (Реал Мадрид)

През този сезон Игуаин не започна убедително представянето си, но постепенно набра скорост и спокойно можем да кажем, че с играта си допринесе много "Галактикос" да се върне в правия път за възстановяване на проекта си. В срещата с Валенсия игра на върха на атаката и си партнираше чудесно до 85 минута с Бензема. Показа много съобразителност пред гола и бе неудържим за Наваро и Мате. Ако някой не е разбрал защо го включваме - ще допълним: първите два гола на Реал Мадрид са негово дело и ако не беше той, не се знаеше как би завършила тази среща.

Тевес (Манчестър Сити)


Отново блестящ мач на Карлос. Вкара два гола, създаде много неприятности на своите противници, постоянно тормозеше Робинсон и Кехил, а вратарят на домакините Яскилайнен едва ли желае скоро повторна среща с аржентинеца.

Старши треньор

Арсен Венгер (Арсенал)


На "Анфийлд", където страшилището Манчестър Юнайтед загуби от Ливърпул, отборът на Венгер също губеше с 0:1 след първото полувреме. На полувремето в съблекалнята обаче не знаем какво е станало. От "подхвърляния" на негови футболисти стана ясно, че французинът е бил разярен, така както никога друг път не е бил. Явно думите му са изиграли положителен ефект, защото през втората част видяхме един преобразен Арсенал, който излезе и безцеремонно смачка Ливърпул пред смълчаната му публика. Резултатът: вчера и днес медиите в Англия пишат, че отборът на Рафа Бенитес се разпада.


Резерви:

Филип Лам (Байерн Мюнхен)

Ивица Олич (Байерн Мюнхен)

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
234