Ривър Плейт и Бока Хуниорис не успяха да се победят


Н. Гавазов

Ривър Плейт и Бока Хуниорис не успяха да се победят

Снощи в Аржентина се състоя Суперкласико. Ривър Плейт прие Бока Хуниорис и както в повечето случаи, в мача имаше всичко: голове, дузпи и червени картони. Дори лошите атмосферни условия под формата на дъжд и силен вятър не успяха да попречат на двубоя, в който "милионерите" влязоха като лидери, а техния противник заемаше място в средата на таблицата за класиране.

Гостите първи се приспособиха към лошите атмосферни условия. Възпитаниците на Арубарена реализираха първия си шанс. Боха получи правото да изпълни наказателен удар от десния фланг, на около 35 метра от врата. След центрирането защитникът Магалян надскочи всички и изпрати топката в целта. Гостите нямаха повече шансове.

Веднага след това Ривър Плейт взе инициативата в своите ръце. Възпитаниците на Марсело Гаярдо създадоха великолепни положения за гол, но Мори и Гутиерес пропуснаха. Най-драматичният момент се случи в края на първото полувреме, когато съдията отсъди дузпа в полза на домакините за игра с ръка на Гаго, който бе изгонен. Мора обаче пропусна.

След почивката Гаярдо промени схемата на игра и в началото на втората част натискът на домакините стана по-силен, като домакините отново имаха своите положения за гол но не се възползваха.

След това се получи някакво затишие. Бока успя да отблъсне играта пред своята врата, а теренът стана още по-ужасен, което затрудняваше създаването на положения и многоходови комбинации. Единственият смисъл бе играта с високи топки, но домакините отново пропуснаха. По всичко изглеждаше, че гостите ще запишат минимална победа, но Бока не успя да запази преимуществото си. След далечно центриране резервата Песел спечели битката на втория етаж. Ударът не бе силен, но вратарят Орион се опита да хване топката, която отскочи и Песел я вкара във вратата за 1:1.

След този гол домакините останаха също с намален състав, заради грубото нарушение на мори срещу Мели. До края на мача двата тима имаха по едно положение за гол, но в крайна сметка мачът завърши при 1:1, което е напълно справедлив резултат.

 

  Сподели
82