Крузейро - Интернасионал: Домакините ще отворят вратата към титлата


Н. Гавазов

Крузейро - Интернасионал: Домакините ще отворят вратата към титлата

Крузейро - Интернасионал
Стадион: "Говернадор Пинто", Белу Оризонте
Дата: 05.10.2014г.
Час: 00:30
Съдия: Марсело де Хенрике

Малко след полунощ българско време Крузейро ще посрещне Интернасионал в мач от 26-я кръг на бразилската Серия А. Мнозина определят този двубой като последен опит на тима от Порто Алегри да настигне своя конкурент за титлата, а с оглед на програмата до края, това ще е последното по-сериозно препятствие през шампиона относно защитата на титлата.

Крузейро забави оборотите и победоносния си ход, който показа в първата част на сезона. Шампионите влизат в мача с две загуби от последните си пет срещи - като гост на третия Сао Паоло и като домакини на четвъртия Атлетико Минейро. Равенството срещу средняка Спорт Ресифе в последния кръг пък продължи да засилва натиска върху Марсело Оливейра, а всички тези неблагоприятни резултати през последните две седмици върнаха интригата в шампионата и сега Крузейро не изглежда недостижим.

Интернасионал от своя страна твърдо се е устремил към това да стъпи на върха. Възпитаниците на Абел Брага бяха изпаднали в тотална криза в края на август и началото на септември, когато записаха една победа и четири загуби в пет мача. Интересното е, че когато Крузейро навлезе в лош период, тогава конкурентът му стабилизира играта си. "Червените" постигнаха четири победи и допуснаха само едно равенство, което доближи Интернасионале само на 6 точки от временния лидер.

За домакините няма ада играят контузените Боргес, Родриго, Тинга, Самуидо, Баптища, а под съмнение е Егидио, което означава, че на левия фланг на отбраната ще застане Сеара. Предполага се, че Оливейра отново ще заложи на един нападател, а в опорната зона ще постави двама футболисти, като там най-вероятно ще видим Силва и Хенрике.

Гостите са без контузените Винск, Паулища, Муриек, Силва и Жорже Хенрике. Заради отсъствието на Паулища схемата на игра ще е напълно идентична с тази на Крузейро, като атаката ще се води от Моура, а Д'Алесандо ще отиде на левия фланг. Завръщането на Велингтон е добре дошло за Брага, който ще постави 23-годишния футболист в опорната зона.

Интересен мач с оглед на моментното състояние на нещата около двата отбора, а това предполага, че гостите могат да си тръгнат с нещо от двубоя. От друга страна загубата на Крузейро от Атлетико е първа домакинска за последните 11 мача на тима, предишните десет двубоя бяха спечелени от шампиона, т.е. Крузейро играе силно на родна земя. Според медиите в Бразилия, шансовете за победа на домакините са четири пъти по-големи от тези на гостите, които по традиция не се представят особено успешно навън. Само да кажем на нашите читатели, че в началото на септември Интернасионал загуби гостуването си на аутсайдера Витория. Защо тогава трябва да се доверим на колектива на Брага?

Прогноза: Крузейро - Интернасионал 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155