Анонс на 9-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 9-ти кръг на Лига 1

Реймс - Бордо
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 03.10.2014 г.
Час: 21:30
Съдия: Франк Шнайдер


Първият мач от програмата на 9-я кръг във френската Лига 1 ще противопостави един срещу друг два отбора, чийто различни цели през настоящата кампания ще бъдат коренно различни.

Съставът на Реймс продължава сериозно да боксува. След първите 8 кръга играчите на Жан-Люк Васьор заемат предпоследното 19-то място в подреждането с актив от едва 7 спечелени точки. В последния кръг един от най-титулуваните отбори във Франция загуби с 3:0 визитата си на Метц, като по този начин тимът на Реймс допусна втора поредна загуба, след като преди това бе размазан и от Олимпик Марсилия с 0:5 у дома. Наставникът на домакините има редица кадрови проблеми преди двубоя с Бордо, като срещата ще пропуснат Мавинга, Албек, Бенедик, Вебер и Пеже. През изминалия сезон Реймс успя да надвие настоящия си опонент на своя "Огюст Делон", но сега задачата изглежда по-трудна.

Бордо записа много важна и драматична победа последния кръг. Аквитанци победиха като домакин с 2:1 тима на Рен, а успехът дойде в последните секунди на срещата, когато Туре хвърли в екстаз феновете на Бордо. Успехът остави селекцията на Вили Саньол плътно зад водача в Лига 1 Олимпик Марсилия. Преди двубоя си с Реймс Бордо има в актива си 17 точки, с 2 по-малко от марсилци, а в случай, че гостите победят днес ще оглавят поне за 24 часа колоната в шампионата. За Бордо срещата пропускат Сане, Сайве, Жусие и Пеленар.

Прогноза: Реймс - Бордо 1:2


Каен - Олимпик Марсилия
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 04.10.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Мило


Първият двубой от програмата на съботните срещи в 9-я кръг на Лига 1 ще бъде между съставите на Каен и Олимпик Марсилия, които преди мача помежду им са в двата противоположни края на таблицата.

Тимът на Каен извъртя посредствено нулево реми в последния си двубой срещу Ланс, но въпреки това всяка точка за играчите на Франк Дюма може да се окаже решаваща за "синьо-червените". Преди тежкия двубой с Олимпик Марсилия Каен се намира на 13-то място в подреждането с актив от 8 точки, с 1 повече от отборите, които се намират в зоната на изпадащите. Имору, Пиер, и Приват продължават да лекуват травми и няма да са на разположение за отбора си. Статистиката не на страната на Каен и тимът няма победа на своя "Мишел д'Оранано" срещу настоящия си противник повече от десетилетие.

Един от най-обичаните отбори във Франция, този на Олимпик Марсилия, все повече дава заявка, че ще бъде един от основните претенденти за титлата в Лига 1 този сезон. В последния си шампионатен двубой футболистите на Марсело Биелса записаха шестата си поредна победа в първенството и отново се качиха на върха във временното класиране. Марсилци надиграха с 2:1 коравия тим на Сент Етиен на своя "Велодром", а в герои за "ОМ" се превърнаха Жилбер Имбула и Дмитри Пайе. След тази победа Олимпик събра актив от 19 точки и отново превзе първото място в таблицата. Сент Етиен пък вече е 6-ти с 14 точки. Добрата новина за "Ел Локо" е, че няма контузени или наказани футболисти за двубоя с Каен.

Прогноза: Каен - Олимпик Марсилия 0:3


Бастия - Лориен
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 04.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Отборът на Бастия излиза в търсене на своята втора победа от началото на сезона. Тимът от остров Корсика е единственият отбор в Лига 1, който има само един успех на сметката си до момента и той дойде в 3-я кръг, когато играчите на Клод Макелеле победиха с 1:0 Тулуза, а след това Бастия записа 3 равенства и 2 поражения на сметката си. В последния кръг корсиканци сведоха глава при гостуването си на един от претендентите за титлата в Лига 1 през настоящия сезон - Лил, губейки с минималното 1:0. За двубоя с Лориен наказан продължава да е бразилският нападател Брандао. Статистиката е твърдо на страната на Бастия, когато островитяните са домакини на Лориен и последните им шест двубоя през годините на "Арман Сезари" завършваха с пет победи за домакините и едно равенство.

Гостите от Лориен, които през последните няколко сезона в Лига 1, показаха, че са отбор с немалък потенциал, са в криза в настоящия момент. В последния си шампионатен двубой "мерлузите" инкасираха своята четвърта поред загуба, която този път дойде при домакинството от считания за боксова круша в първенството тим на Евиан ТГ с 0:2. Изненадващото поражение смъкна възпитаниците на Силвен Риполи до 17-то място в таблицата, точно над зоната на изпадащите. Меслуб, Керсия и Реале пропускат визитата на остров Корсика.

Прогноза: Бастия - Лориен 1:1


Евиан ТГ - Метц
Стадион: "Парк дю Спор", Гайяр
Дата: 04.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо


Отборът на Евиан започна уверено да възвръща самочувствието си. На футболистите на Паскал Дюпрас им бяха необходими 8 кръга, за да сторят това, като само до преди няколко седмици тимът от Савоя вече бе определян за боксовата круша на Лига 1. Но в последните два кръга Евиан показа, че няма да се предаде без битка. Първо бе победен Ланс у дома с 2:1, а в последния си мач Джахариджа Коне и ветерана Седрик Барбоса донесоха успеха с 0:2 при визитата на Лориен. Въпреки двете поредни победи, клубът от град Гайяр продължава да се намира в зоната на изпадащите с актив от 7 точки, но добрата новина за Евиан е, че клубът успя драстично да съкрати изоставането си. Само Алдо Ангула ще пропусне двубоя за домакините.

Новакът Метц се намира в отлична форма. В последния си шампионатен двубой тимът от Източна Франция победи с 3:0 Реймс. Два гола отбеляза нападателят Хуан Фалкон, а едно попадение добави Ахмед Каши. По този начин отборът записа третата си поредна победа, която го изкачи до 5-ото място във временното класиране с актив от 14 точки. Метц няма приятни спомени от последните си официални мачове с Евиан, които бяха през сезон 2010/2011 във втория ешелон Лига 2, тъй като тогава тимът загуби на два пъти от настоящия си опонент с 0:2 у дома 4:3 в ответния двубой през сезона. Наставникът на Метц Албер Картие няма да може да разчита на Карасо, Роки и Н'Сор.

Прогноза: Евиан ТГ - Метц 2:2


Ница - Монпелие
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 04.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен


След колебливия старт на сезона отборът на Ница започна да набира скорост. След като в предпоследния кръг "орлетата" победиха коравия състав на Лил с 1:0, в последния си двубой играчите на Клод Пюел спечелиха отново със същия резултат гостуването си на Монако в дербито на Лазурния бряг. Единственото попадение в мача бе дело на Калрос Едуардо още самото начало на срещата. Българинът Димитър Бербатов бе титуляр за "монегаските" и на два пъти поиска дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле на съперника, но не получи положително решение от страна на съдията. Важният успех изкачи "орлетата" до 8-мо място в класирането с актив от 13 точки. За предстоящия двубой Клод Пюел има няколко кадрови проблеми и няма да може да разчита на Лорис, Траоре, Рафетраниаина, Цвитанич и вратаря Дел.

Гостите също се поздравиха с успеха миналата седмица. Тогава Монпелие победи с 2:1 Гинган. Сюлейман Камара откри в началото на втората част, но Клаудио Бовю изравни за бретанците в 83-ата минута. Все пак домакините успяха да стигнат до победата с късен гол на Виктор Монтаньо, който се превърна в герой за южняците и по този начин помогна отборът му да се настани на 7-ото място в таблицата. Треньорът на тима Рулан Кубрис няма да може да разчита на Деза, Бариос и Аит Фана за предстоящия двубой.

Прогноза: Ница - Монпелие 2:2


Рен - Ланс
Стадион: "Рю дю Лориен"
Дата: 04.10.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаж


Домакините от Рен ще направят пети пореден опит да постигнат нова победа в Лига 1. За последно играчите на Филип Монтание се поздравиха с трите точки в края не месец август за крайното 1:0 над Каен, а след това последва период, в който бретанци записаха престижно реми с шампиона ПСЖ (1:1) и три поредни загуби с по 3:0 от Олимпик Марсилия и Тулуза, а в последния кръг Рен инкасира гол в 93-ата минута за крайното 2:1 при гостуването на Бордо, който смъкна тима 15-ото място в класирането, като само 1 точка дели Рен от зоната на изпадащите. За настоящия двубой аут поради травми са Арман, Конрадсен, Але и Брюлс.

Положението в състава на Ланс е сходно с това на опонента им. Новаците са с една позиция по-напред - 14-та с 8 спечелени точки, като имат идентични показатели с Рен, но благодарение на по-добрата си голова разлика са с едни гърди напред. В последния си шампионатен двубой "жълто-червените" извъртяха скучно 0:0 при домакинството си на Каен. Наставникът на Ланс Антоан Комбуаре няма да може да разчита на наказаните Лемоан и Кантари, а Яхия е контузен. Ланс изпитва сериозни затруднения, когато гостува в Рен и последната победа на тима на полуостров Бретан е от 2001 г.

Прогноза: Рен - Ланс 1:0


Сент Етиен - Тулуза
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 05.10.2014 г.
Час: 15:00
Съдия: Амаури Делеру


Първият от неделните двубой на 9-я кръг в Лига 1 ще е между отборите на Сент Етиен и Тулуза. В последния кръг домакините записаха загуба с 2:1 при гостуването си на намиращия се в превъзходна форма състав на Олимпик Марсилия, като поражението остави "зелените" с актив от 14 точки и ги смъкна до 6-ото място в класирането. Наставникът на тима Кристоф Галатие няма да може да разчита на Хамума, Перен и Теофил-Катерин за настоящия мач.

Отборът на Тулуза пък успя да стигне до престижно реми в последния кръг срещу шампиона ПСЖ за крайното 1:1. Още в осмата минута Висам Бен Йедер откри за тима от Югозападна Франция, възползвайки се от грешка на Сержи Орие, който опита да върне към вратаря Салваторе Сиригу, но пасът му бе пресечен. В 33-ата минута обаче ПСЖ изравни. Марко Верати изпълни бързо един фаул и изведе Жан-Кристоф Баебек на стрелкова позиция и младокът не сбърка. Равенството изкачи Тулуза до 11-ото място в класирането, като играчите на Ален Казанова имат и 11 точки. За предстоящия двубой аут са Да Силва, Дидо и Спайич.

Прогноза: Сент Етиен - Тулуза 2:1


Гинган - Нант
Стадион: "Рудуру", Гинган
Дата: 05.10.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Саид Енжими


Последният в класирането Гинган ще се опита да се отлепи от дъното. Играчите на Жослен Гурвенек инкасираха своята шеста загуба от началото на кампанията в Лига 1, която ги закотви на последното място след първите 8 кръга. Носителят на купата на Франция загуби с 2:1 визитата си на Монпелие, като Гинган можеше да стигне до своето първо равенство за сезона, но гол на южняците в последните секунди на добавеното време лиши тима от точката в срещата. За капак на всичко в тима има редица липсващи играчи преди настоящия мач. Самаса е наказан, а поради контузии срещата ще пропуснат Якубсен, Санкох, Бака и Карди. Гинган може да се похвали с много успешна статистика при домакинствата си на Нант, като в последните пет официални двубоя между двата състава на "Рудуру" домакините са записали 4 победи и само 1 равенство.

В последния кръг Нант подели точките при домакинството си на Олимпик Лион. След нулево първо полувреме "хлапетата" откриха резултата в началото на втората част. Бакари Коне се разписа с глава след центриране на Александре Лаказет. В 72-ата минута обаче голмайсторът Коне направи ненужно нарушение в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за "канарчетата". Зад топката застана Жордан Верету и изравни, а до края на срещата не паднаха нови попадения. Точката остави играчите на Мишел Дер Закарян на 9-ото място с актив от 12 пункта. Бесат и Джиджи пропускат гостуването на "Рудуру", където Нант по традиция играе трудно.

Прогноза: Гинган - Нант 0:0

 

Олимпик Лион - Лил
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 05.10.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Клемент Турпин


Неделя привечер ще се изиграе един от най-интересните двубои на 9-я кръг в Лига 1. В него един срещу друг ще се изправят съставите на Олимпик Лион и Лил, а целите пред "хлапетата" и "песовете", както обикновено, са високи.

В предишния кръг Олимпик завърши наравно 1:1 при тежкото си гостуване на Нант. След нулево първо полувреме "хлапетата" откриха резултата в началото на втората част. Бакари Коне се разписа с глава след центриране на Александре Лаказет. В 72-ата минута обаче голмайсторът Коне направи ненужно нарушение в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за "канарчетата". Зад топката застана Жордан Верету и изравни, а до края на срещата не паднаха нови попадения. Точката остави играчите на Юбер Фурние на 10-ото място в класирането, а за поредния тежък мач наставникът на тима няма да може да разчита на Дабо, Бензия, Грениер и Фофана.

Отборът на Лил победи с 1:0 Бастия в последния кръг. Единственото попадение бе дело на преотстъпения под наем от Ливърпул нападател Дивок Ориги малко преди края на първата част. Белгиецът се разписа с отличен удар от границата на наказателното поле, а попадението му изкачи "песовете" до 3-то място в класирането, където Лил има актив от 15 точки. За предстоящия сблъсък Рене Жирар няма да може да разчита на Мавуба, Мартин и Ру.

Прогноза: Олимпик Лион - Лил 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215