Анонс на осми кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на осми кръг на Лига 1

Лил - Бастия
Стадион: "Метропол", Лил
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломю Варела


След последния си двубой в Лига 1 тимът на Лил се смъкна с още едно място надолу във временното подреждане след първите 7 кръга. Играчите на Рене Жирар са 5-ти с 12 точки, на 4 от лидера Олимпик Марсилия. В междинния кръг в сряда вечер "песовете" инкасираха първа загуба за сезона, която дойде край Лазурния бряг от Ница с минималното 1:0. Автор на единственото попадение бе бившият футболист на Лил Матийо Бодмер. Халфът се разписа малко преди почивката, когато засече с глава центриране от корнер на Валентен Ейсерик, а попадението на Бодмер бе едва вторият гол във вратата на Винсент Ениеама от началото на сезона. За двубоя с Бастия контузен е само Мавуба.

Преди тежкия си мач срещу Лил гостите от далечния остров Корсика успяха да спасят точката при домакинството си на Нант. В герой за тима, воден от Клод Макелеле, се превърна вратарят на Бастия Алфонс Ареола, който отрази дузпа на Шахер Алхадур малко преди почивката. За нарушението Яник Каюзак полчи и червен картон и ще пропусне гостуването на Лил, но въпреки това корсиканците съумяха да запазят резултата 0:0. Освен Каюзак, аут за мача със северняците са наказаният Брандао и контузеният Диаките.

Прогноза: Лил - Бастия 3:0


Лориен - Евиан ТГ
Стадион: "Стад дьо Мустоар", Лориен
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж


Отборът на Лориен заема 17-то място в класирането след първите 7 кръга. "Мерлузите" са с актив от 7 точки, но само по-добрата им голова разлика от състава на Реймс ги задържа над чертата. В последния си двубой от междинния 6-ти кръг Лориен инкасира тежка загуба при визитата си на Олимпик Лион. Играчите на Силвен Риполи бяха тотално надиграни от "хлапетата", които ги победиха с 4:0, а всичките попадения бяха дело на кадри от тяхната школа. Два гола за домакините заби Набил Фекир (39, 68), а по едно попадение добавиха Александре Лаказет, който откри резултата в 5-ата минута и Клинтън Н'Джие (50). Керсия, Жуфре и Коне ще пропуснат предстоящия двубой за Лориен, тъй като са контузени.

Евиан Тонон-Гайяр най-накрая записа първа победа за сезона, след като надигра с 2:1 Ланс. Тимът от Савоя поведе с два гола до почивката, дело на Даниел Вас и Джонатан Менса, а след това гостите намалиха чрез Йоан Тузгар, но за повече нямаха сили. Въпреки успеха днес Евиан остава на последно място в подреждането с едва четири точки. Наставникът на тима Паскал Дюпрас няма да може да разчита единствено на Алдо Ангула за предстоящото гостуване на полуостров Бретан.

Прогноза: Лориен - Евиан ТГ 2:1


Метц - Реймс
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия:

Тимът на Метц постигна важна победа с 1:0 при визитата си на Гинган, след като Гаетан Бусман се разписа в средата на първото полувреме, която изкачи отбора до 6-ото място в подреждането със своите 11 точки. В края на мача тимът от регион Лотарингия остана с човек по-малко, след като Йени Н'Гбакото получи втори жълт картон и ще пропусне настоящото домакинство на Реймс. Наставникът на Метц Албер Картие няма да може да разчита още на Карасо, Роки и Н'Сор, които са контузени. За последно Метц прие Реймс на своя "Сен Симфориен" през 2011 г., когато двубоят бе част от програмата на втория ешелон Лига 2, а срещата завърши с успех за Метц с 1:0.

Един от най-титулуваните отбори във Франция продължава своето свободно падане. В последния шампионатен двубой на Лига 1 Реймс бе разбит на своя "Огюст Делон" от намиращия се в превъзходна форма състав на Олимпик Марсилия с 5:0. Поражението смъкна играчите на Жан-Люк Васьор до зоната на изпадащите, където Реймс заема 18-ото място в таблицата, а бъдещето на наставника остава неясно. За гостуването на Метц аут са Н'Гог, Бенедик, Вебер и Пеже.

Прогноза: Метц - Реймс 2:0


Монпелие - Гинган
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Филип Калт


В междинния 7-ми кръг отборът на Монпелие допусна драматична домакинска загуба от Монако. "Монегаските" се добраха до 3-те точки в срещата буквално в последния възможен момент, когато в 93-ата минута резервата Валер Жермен донесе успеха за тима от Княжеството. Българинът Димитър Бербатов бе титуляр за тима си и остана на терена през целия мач. Загубата бе под номер 3 за играчите на възпитаниците на Ролан Курбис от началото на сезона и ги смъкна до 9-ото място в подреждането, а Монпелие има актив от 10 точки. Кадровите проблеми в лагера на южняците продължават и контузени все още са Бакар, Деса, Фана и Деплан.

Гигнан също загуби последния си мач в междинния кръг. Носителят на купата на Франция отстъпи с 1:0 при домакинството на своя "Рудуру" на новака Метц. Поражението, което е пето от началото на сезона, остави футболистите на Жослен Гурвенек в зоната на изпадащите, където Гинган заема предпоследното 19-то място с актив от едва 6 точки. За гостуването край средиземноморския бряг аут поради травми са Якобсен, Шварц, Матис и Карди.

Прогноза: Монпелие - Гинган 3:1


Бордо - Рен
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 28.09.2014 г.
Час: 15:00
Съдия: Беноа Бастиен


Първият от неделните двубои от програмата на 8-я кръг в Лига 1 ще се състои в провинция Аквитания, където заемащият второ място във временното класиране Бордо посреща Рен. В последния шампионатен мач играчите на Вили Саньол завършиха наравно 1:1 при тежкото си гостуване на Сент Етиен. Тиаго Илори донесе точката на Бордо, след като малко преди това Волфсвинкел бе открил за домакините. Аквитанци се представят успешно при домакинствата си на Рен, като последната им загуба е от 2006 г., а оттогава имат 4 победи и 3 равенства.

Отборът на Рен допусна неприятна домакинска загуба в последния кръг. Тимът от полуостров Бретан бе тотално надигран от гостуващия Тулуза, който вкара три безответни гола във вратата на Беноа Костил. Александър Пешич откри резултата в 43-ата минута, а автогол на Фалу Диане направи резултата 0:2 в 57-ата минута. Класическото 0:3 пък бе оформено от Висам Бен Йедер в 61-ата минута на двубоя. Поражението смъкна играчите на Филип Монтание до 13-ото място във временното класиране. Рен има актив от 8 точки, само с една повече от първия от отборите, който е в зоната на изпадащите. За гостуването на Бордо ще липсват Брюлс и Бенгуе, които са контузени.

Прогноза: Бордо - Рен 4:1


Ланс - Каен
Стадион: "Феликс Болер", Ланс
Дата: 28.09.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Клемен Турпин


В последния кръг новакът Ланс записа донякъде изненадваща загуба при визитата си на намиращия се на последно място в класирането състав на Евиан ТГ. Футболистите на Антоан Комбуаре бяха считани за фаворити преди гостуването си в Гайяр, но в крайна сметка загубиха с 2:1 от намиращия се в отчайваща форма Евиан. Поражението е четвърто за "жълто-червените" от началото на кампанията, а Ланс не е в зоната на изпадащите само благодарение на по-добрата си голова разлика от отборите под него. За предстоящия двубой единственият липсващ ще е бранителят Номенджанахари, който е с травма. Ланс по традиция се представя добре като домакин срещу Каен и за последните 10 години тимът има 2 победи, 2 равенства и само 1 поражение от настоящия си опонент.

Гостите от Каен също загубиха последния си мач, но от къде-къде по-класен съперник. През седмицата играчите на Франк Дюма сведоха глави при домакинството си на шампиона ПСЖ, отстъпвайки с 2:0. Автори на попаденията бяха двама бразилци - Лукас Моура и Маркиньос. Поражението също бе четвърто за Каен, който е с идентични показатели с отбора на Ланс, но клубът от едноименния град може да се похвали с по-добра голова разлика. За гостуването на Ланс аут поради контузии са Имору и Приват.

Прогноза: Ланс - Каен 1:1


Нант - Олимпик Лион
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 28.09.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Николас Рейнвил


Новакът Нант продължава да се представя на ниво след първите 7 кръга. "Канарчетата" са в горната половина на таблицата с актив от 11 точки, които им отреждат временно 7-ото място в подреждането. През седмицата играчите на Мишел Дер Закарян завършиха наравно 0:0 при гостуването си на Бастия, като само малшансът и вратарят на корсиканци им попречиха да си тръгнат с трите точки от острова на Наполеон Бонапарт, след като Алхадур от състава на Нант пропусна дузпа през първото полувреме. Бесат и Джиджи продължат да лекуват травми и няма да вземат участие в срещата. Като цяло Нант изпитва трудности при домакинствата си на Лион. За последните 10 години "канарчетата" са постигнали 1 победа, 1 равенство и 3 загуби на своя "Ла Божоар" срещу настоящия съперник.

В същото време съставът на Олимпик Лион започва леко полеко да набира скорост. След трите поредни загуби в Лига 1, примесени с отпадането в плейофа за влизане в групите на Лига Европа от румънския Астра, "хлапетата" са в лек подем и вече три кръга нямат инкасирано поражение, като първо победиха Монако с 2:1 у дома, впоследствие дойде престижното реми на "Парк де Пренс" срещу шампиона ПСЖ за крайното 1:1, а в последния кръг "хлапетата" разбиха с 4:0 състава на Лориен. Всичките попадения бяха дело на кадри от школата на Олимпик. Два гола за домакините заби Набил Фекир (39, 68), а по едно попадение добавиха Александре Лаказет, който откри резултата в 5-ата минута и Клинтън Н'Джие (50). Наставникът на 7-кратния шампион на Франция Юбер Фурние няма да може да разчита на редица свои играчи. В лазарета на тима са Дабо, Бензия, Бишевац, Грение и Фофана.

Прогноза: Нант - Олимпик Лион 2:2


Олимпик Марсилия - Сент Етиен
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 28.09.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Футрел


В дербито на 8-я кръг в Лига 1 един срещу друг ще се изправят двата най-титулувани отбора във френския клубен футбол. Лидерът във временното класиране Олимпик Марсилия, 9-кратен първенец на страната, посреща рекордьорът по шампионски отличия - 10-кратният шампион Сент Етиен. И двата отбора са се прицелили към възможно най-челните позиции през настоящата кампания, така че със сигурност на "Велодром" ще ври и кипи.

Отборът на Олимпик Марсилия продължава с победния си ход в Лига 1. В междинния 7-ми кръг тимът на Марсело Биелса записа петата си поредна победа в гостуването си на Реймс, след като се наложи с категоричното 5:0 та стадион "Огюст Делон". Андре-Пиер Жиняк вкара първите два гола в 8-ата и 19-ата минута, а след това още два добави Андре Аю в 52-ата и 59-ата минута. Крайното 0:5 пък бе оформено от Жилбер Имбула в 74-ата минута. Бонус за марсилци ще бъде фактът, че имат смазваща статистика в своя полза, когато домакинстват на Сент Етиен, като за последните 16 години са записали 9 успеха и 3 равенства и нито едно поражение.

Сент Етиен не успя да победи в последния си двубой от междинния кръг в Лига 1. Възпитаниците на Кристоф Галатие завършиха наравно 1:1 с тима на Бордо, а ремито остави "зелените" на трето място в класирането с актив от 14 точки, като по този начин Сент Етиен изпусна да се изравни по точки с натоящия съперник. Хамума, Перен и Корне все още лекуват трвами.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Сент Етиен 3:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
290