Каен - ПСЖ: Дойдоха ли на себе си шампионите?


Н. Гавазов

Каен - ПСЖ: Дойдоха ли на себе си шампионите?

Каен - ПСЖ
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 24.09.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Уилфред Биен

Каен посреща ПСЖ в мач от седмия кръг на Лига 1 в опит да постигне първа победа над столичани за последните шест години. Шампионите от своя страна трябва да дадат отговор на въпроса: Дали отборът на Лоран Блан дойде на себе си.

Каен проведе първите шест мача от новия сезон според силите си. Отборът от северозападната част на Франция постигна две победи и едно равенство и заема място в средата на таблицата за класиране. Колективът на Патрис Жеранде не е доволен обаче от предишния кръг, в който показа резултатен футбол в Тулуза, но завърши при резултат 3:3. Арбитърът Бастиен отсъди две дузпи срещу Каен, а в някои ситуации не бе обективен и ощети героите на нашия анонс.

Относно шампионите, по някакъв удивителен начин те правят всичко възможно да губят точки срещу съперници, чиято обща стойност едва ли е сравнима с месечните заплати в клуба. Парижани постепенно започват да се превръщат в специалисти по равенствата и ако в двубоите навън ПСЖ преследваше спечелването на точката, през уикенда това се случи и на "Парк де Пренс", където до последно бранеше крехката си преднина срещу Олимпик Лион, а след получаването на гол в 84-та минута домакините преминаха в глуха защита в опит да не загубят мача.

Домакините влизат в мача без кадрови проблеми, а тук трябва да кажем, че в отлична форма се намират крилата Базил, Распентино и Нанжис. Пред отбора няма друг избор освен да строи играта си върху атакуващия футбол с помощта на своите крила.

Проблемите за гостите започнаха още вчера, когато се разбра че Златан Ибрахимович няма да участва в срещата. Шведският национал се присъедини към Тиаго Силва в лазарета, което предполага, че атаката ще се води от Моура, Кавани и Лавеци. Марко Верати е наказан.

Любопитен двубой, в който на книга ПСЖ е фаворит. Но така бе и срещу Реймс, Евиан, Рен и Аякс в Шампионска лига. Ако Блан е успял да стресне своите футболисти и те дойдат на себе си от лошия старт, столичани би трябвали да победят. Обратното ще означава проблеми, защото идват тежките мачове с Тулуза и Барселона, а при провал и там, слуховете за уволнението на Блан ще стават все по-силни. Вероятност в % за "1" - 8, "Х" - 52, "2" - 40.

Прогноза: Каен - ПСЖ 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Каен:

15 август Каен - Лил 0:1 (Лига 1)
23 август Реймс - Каен 0:2 (Лига 1)
30 август Каен - Рен 0:1 (Лига 1)
13 септември Сент Етиен - Каен 1:0 (Лига 1)
20 септември Тулуза - Каен 3:3 (Лига 1)

ПСЖ:

22 август Евиан - ПСЖ 0:0 (Лига 1)
31 август ПСЖ - Сент Етиен 5:0 (Лига 1)
13 септември Рен - ПСЖ 1:1 (Лига 1)
17 септември Аякс - ПСЖ 1:1 (Шампионска лига)
21 септември ПСЖ - Лион 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Каен - ПСЖ

26 срещи
5 победи за Каен
3 равенства
18 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 45:24 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145