Анонс на 7-ми кръг на Лига 1 - срещите в сряда


FUTBOL-TV

Анонс на 7-ми кръг на Лига 1 - срещите в сряда

Бастия - Нант
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 20:00
Съдия:Тони Чапрон

След първите 6 кръга отборът на Бастия е в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място. Футболистите на Клод Макелеле са с актив от 6 точки, реализирани чрез единствената победа до момента с 1:0 над Тулуза и трите равенства - 3:3 с Олимпик Марсилия и с по 1:1 срещу Бордо и Ланс. Тимът от остров Корсика инкасира и две поражения - 2:0 срещу ПСЖ и 3:1 срещу Метц. За настоящия двубой Диаките е контузен, а Брандао - наказан. Стана ясно, че бразилският нападател ще обжалва наказанието за шест месеца, което му беше наложени за това, че умишлено удари с глава и счупи носа на играча на Пари Сен Жермен Тиаго Mота след края на срещата между двата отбора през август. Правата на 34-годишния Брандао първоначално бяха спрени за четири седмици до изясняване на случая. Дисциплинарната комисия към Френската футболна лига взе окончателно решение да санкционира бразилеца, който има право да се завърне в игра на 22 февруари 2015-а година.

В последния кръг Нант победи с 2:1 Ница, благодарение на попаденията на Папи Джилободжи и Итай Шехтер през първата част. Успехът е трети на сметката на "канарчетата" от началото на сезона и ги изкачи до 7-ото място в подреждането. Възпитаниците на Мишел Дер Закарян имат 10 точки, колкото и отборите на ПСЖ и Монпелие, но столичани и южняците са с по-добри показатели. За последно Нант победи на остров Корсика през 2007 г., като тогава двубоят бе част от програмата на Лига 2. Контузени в състава на Нант са Риу, Бесат и Джиджи.

Прогноза: Бастия - Нант 1:1

 

 

Евиан ТГ - Ланс
Стадион: "Парк де Спор", Гаяр
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Франк Шнайдер

Едва изминали шест кръга от старта на сезона във френския елит и ситуацията в лагера на Евиан вече изглежда безнадеждна. Футболистите на Паскал Дюпрас продължават да са единственият отбор в Лига 1 без постигната победа от началото на кампанията, а освен това са се закотвили твърдо на последното 20-то място, като цели 5 точки делят тима от предпоследния Гинган. Евиан записа едно единствено равенство до момента на сметката и то бе срещу колоса ПСЖ (0:0), а петте поражения до момента дойдоха от Каен (3:0), Рен (6:2), Тулуза (1:0), Олимпик Марсилия (3:1), Бордо (2:1). Нинкович и Ангула ще пропуснат двубоя поради травми.

Новакът Ланс продължава с колебливото си представяне. Макар и записали две победи до момента, играчите на Антоан Коумбаре са само на точка от зоната на изпадащите. Ланс има 7 пункта в актива си, които бяха реализирани чрез успехите над Олимпик Лион (1:0) и Реймс (4:2), ремито срещу Бастия (1:1), а "жълто-червените" загубиха от на три пъти с по 1:0 от Нант, Гинган и Сент Етиен. Добрата новина пред северняците преди мача с последния Евиан е, че в тима няма липсващи играчи.

Прогноза: Евиан ТГ - Ланс 1:2

 


Гинган - Метц
Стадион: "Рудуру", Гинган
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Стефан Ланоа

Носителят на купата на Франция от последния сезон продължава да е в зоната на изпадащите. В последния си шампионатен двубой Гинган загуби гостуването си на Монако с 1:0. Единственото попадение пък бе дело на резервата Набил Дирар в края на първата част. Родният нападател на "монегаските" Димитър Бербатов отново бе сред най-креативните на терена и на няколко пъти застраши вратата на съперника, но не успя да отбележи гол във вратата на Гинган. Загубата в Княжеството бе под номер 4 от началото на сезона в Лига 1 за играчите на Жослен Гурвенек. Останалите поражения, които Гинган инкасира до момента, са от Сент Етиен (0:2), Олимпик Марсилия (1:0) и Лориен (4:0). "Червено-черните" все пак имат две победи на сметката си - 1:0 над Ланс и 2:1 срещу Бордо. Якобсен, Шварц и Карди са аут за мача.

Бившият френски национал Флоран Малуда се завърна с победа във френския футбол. Ветеранът бе титуляр за новия си тим Метц при победата с 3:1 над Бастия в мач от шестия кръг на Лига 1. Халфът остана на терена до 82-ата минута, когато бе заменен от Ахмед Каши. Автори на попаденията за домакините бяха Сергей Криветц, Гуидо Милан и Хуан Фалкон. Успехът прати новака Метц на 9-то място в класирането с актив от 8 точки. Като цяло гостите от провинция Лотарингия играят успешно на "Рудуру" и в последните си четири визити имат 3 успеха и 1 загуба на сметката си. Наставникът на гостите Албер Картие няма да може да разчита на Карасо, Роки и Н'Сор.

Прогноза: Гинган - Метц 0:0

 


Олимпик Лион - Лориен
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Себастиен Морейра

Седемкратният шампион на Франция все още продължава с нестабилните си изяви в Лига 1. Олимпик Лион заема незавидното за нивото на клуба 12-то място след първите шест кръга на шампионата с актив от 7 точки. Все пак, трябва да се отчете и факта, че играчите на Юбер Фурние нямат загуба в последните си два мача, като в тях първо победиха Монако с 2:1, а в неделя вечерта успяха да си тръгнат и с точка при гостуването си в столицата на ПСЖ за крайното 1:1, като очакванията са "хлапетата" да възвърнат формата си, в която запалянковците свикнаха да ги виждат в последното десетилетие. Пред настоящия двубой в щаба на лионци има редица кадрови проблеми поради липсата на Дабо, Бензиа, Бишевац, Грение и Фофана, които са с различни травми.

Отборът на Лориен е с едно място по-напред от този на Лион пред двубоя между двата тима. "Мерлузите" са на 11-та позиция със същия точков актив, но головата разлика на възпитаниците на Силвен Риполи е по-добра. В последния си мач Лориен бе надигран като домакин с 1:0 от Реймс. Победното попадение бе дело на Бенжамен Муканджо в средата на второто полувреме. При последната си визита на "Жерлан" Лориен постигна успех с 1:0 и сега играчите на тима ще се опитат да повторят победата от миналия сезон, но това няма да е никак лесно, още повече факта, че в състава има и липсващи играчи в лицето на контузените Жуфре и Керсиа, а Абдулах е наказан.

Прогноза: Олимпик Лион - Лориен 2:1

 

 

Ница - Лил
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Амаури Делеру

Ница продължава да е в непосредствена близост до зоната на изпадащите. След първите шест кръга на сезона играчите на Клод Пюел са с актив от 7 точки, с една повече от съставите на Бастия и Гинган, които са непосредствено под чертата. "Орлетата" инкасираха загуба от Нант с 2:1 в последния си мач. Преди двубоя с Лил статистиката не е на страната на тима от едноименния средиземноморски град, въпреки че Ница спечели домакинството си срещу настоящия опонент за последно, когато двата отбора се срещнаха край Лазурния бряг. Клод Пюел има да решава редица проблеми, тъй като срещата пропускат контузените Дигар, Траоре и Дейе, а Цвитанич е наказан.

Тимът на Лил се смъкна до се смъкна до 4-ото място във временното класиране след последния си двубой в Лига 1, когато отборите на Лил и Монпелие затвърдиха факта, че притежават най-добрите защити от началото на новия шампионат и завършиха наравно 0:0 в мача помежду. "Песовете" могат повече да съжаляват за изпуснатата победа, тъй като преди почивката имаха няколко чисти положения за гол, но Райън Мендес и Маркош Лопеш пропуснаха. Наставникът на гостите Рене Жирар също като своя колега няма да може да разчита на не малък брой от своите възпитаници, в лицето на контузените Бериа, Мавуба, Ру и Сумаоро, които са контузени, а Мартин е наказан.

Прогноза: Ница - Лил 1:3

 

 

Сент Етиен - Бордо
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 25.09.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Лионел Жафредо

Съставът на Сент Етиен постигна успех с 1:0 при гостуването си на Ланс в мач от шестия кръг на Лига 1. "Зелените" доминираха през по-голямата част от срещата, в 78-ата минута им беше отменен гол заради нарушение в атака, но в 81-ата Фабиен Лемоан се разписа за успеха. Със своята четвърда победа за сезона играчите на Кристоф Галтие затвърдиха добрия си старт на френския шампионат. С тази победа Сент Етиен събра 13 точки и се настани в топ 3 на временното класиране в Лига 1, като пред тях са само настоящия съперник Бордо и Олимпик Марсилия. Хамума, Перен, Корне и Катерин са контузени.

Гостите от Аквитания пристигат на негостоприемния "Жофроа Гишар" с надеждата да се откъснат от Сент Етиен и да се доближат до лидера Олимпик Марсилия. В последния си шампионатен двубой играчите на Вили Саньол постигнаха очаквана победа над опашкаря Евиан ТГ с 2:1. Диего Ролан даде преднина на домакините на стадион "Шабан Далма" в 19-ата минута, а Уахиб Хазири удвои в 56-ата след асистенция на Ярослав Плашил. За последно Бордо спечели като гост на Сент Етиен през 2012 г., а като цяло аквитанци изпитват сериозни затруднения на "Жофроа Гишар". Липсващите футболисти в състава на Бордо са Пейенар, Андре Поко, Траоре, Савие и Жуси.

Прогноза: Сент Етиен - Бордо 2:2


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161