Анонс на седми кръг на Лига 1 - срещите във вторник


FUTBOL-TV

Анонс на седми кръг на Лига 1 - срещите във вторник

Реймс - Олимпик (Марсилия)
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 23.09.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Антони Готие

Първият двубой от програмата на 7-я кръг във Лига 1 ще противопостави един срещу друг два от най-титулуваните отбори във Франция с общо 15 титли във витрините си. Някогашният колос на френския футбол и шесткратен шампион на страната тим на Реймс успя да запише втора победа за кампанията. Реймс изненада Лориен и го надигра с 1:0 като гост. Победното попадение бе дело на Бенжамен Муканджо в средата на второто полувреме. Така Реймс вече има седем точки - колкото и Лориен. Победата изкачи играчите на Жан-Люк Васьор до 15-ото място в таблицата, само на 1 точка от зоната на изпадащите. За настоящия двубой срещата пропускат Бенедик, Мфулу, Вебер и Пеже.

Отборът на Олимпик Марсилия постигна четвърта поредна победа в шампионата на Лига 1 и така, поне временно, излезе начело на класирането на френския шампионат. ОМ надигра с 3:0 коравия тим на Рен, благодарение на два гола на Андре-Пиер Жиняк и Ромен Алесандрини. Така играчите на Марсело Биелса събра 13 точки в класирането - колкото има и Бордо, но марсилци имат по-добра голова разлика и е на първо място.

Прогноза: Реймс - Олимпик (Марсилия) 1:2

 


Рен - Тулуза
Стадион: "Рю дю Лориен"
Дата: 23.09.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Футрел

В последния кръг отборът на Рен записа втора загуба от началото на сезона в Лига 1. Футболистите на Филип Монтание си тръгнаха с три безответни гола от негостоприемния "Велодром" в Марсилия, а местният Олимпик превзе върха във френския елит след първите 6 кръга. Сега "червено-черните" ще се опитат да се върнат на пътя на победите, като последният успех на Рен у дома бе преди повече от месец във втория кръг, когато отборът разби Еваиан ТГ с 6:2. Само Брюлс е контузен за двубоя с Тулуза.

Съставът на Тулуза продължава да е близо до зоната на изпадащите. След 6 изиграни мача възпитаниците на Ален Казанова са на 14-то място със 7 спечелени точки. В последния си шампионатен двубой, игран на техния стадион "Мюнисипал", отборите на Тулуза и Каен завършиха наравно 3:3. Гостите от Нормандия на три пъти повеждаха в резултата, но така и не успяха да задържат аванса си. За гостуването на Рен аут са Брайтвайт, Уилиам, Яго и Спайич.

Прогноза: Рен - Тулуза 1:0


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164