Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (30.11-06.12)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (30.11-06.12)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 30.11 - 06.12. Тактическата схема е 3-4-3.

ВРАТАР

Гийвън ( Манчестър Сити)

Мултимилионните селекции на Сити и Челси поднесоха прекрасен двубой на високи обороти. Феноменален мач изнесе и вратарят на домакините Шей Гивън, който спаси дузпа десетина минути преди края и буквално донесе победата на отбора си. Изпълнението на Франк Лампард в 82-ата минута не бе на нужното ниво и Гивън отрази удара му. Освен това той спаси още няколко чисти ситуации, в които показа защо се смята з един от най-добрите вратари на Европа.

ЗАЩИТА

Майк Франц (Айнтрахт)

Железният Майк вкара гол в съботната среща на отбора си за победата срещу Майнц с 2:0. Освен това бе непреодолима преграда отдясно за нападателите на гостуващия отбор, обезличавайки напълно Амри.


Хуан Капдевила (Виляреал)

Ветеранът, който игра като ляв бек, изнесе невероятен мач срещу Хетафе в неделя вечер и заслужи овациите на феновете. Освен, че действаше смело и остро срещу нападателите на противника (заслужи си жълт картон), той успя да разстреля в 18 и 87 минута минута Устари, като вторият му гол бе победен. Рядко се случва защитник да вкара два гола в една среща, което сме длъжни да отбележим.

Джорджо Киелини (Ювентус)

Централният защитник на Юве, изглежда винаги дава всичко от себе си срещу нерадзурите. Не само, че имаше добри изпълнения срещу Милито, Станкович и Ето'о, но и в 20 минута изведе отбора си напред. С играта си заслужено намери място в символичния ни отбор.

 

ПОЛУЗАЩИТА

Райън Гигс (Манчестър Юнайтед)

Срещу "чуковете" ветеранът направи отново страхотен мач и въпреки, че не отбеляза гол, даде тон за победата с 4:0 на негостоприемния "Ъптън Парк". Отначало спаси отбора си от сигурен гол в 12 минута, а след това добрите атаки на Юнайтед се редяха по фланговете където оперираха именно Гигс и Валенсия. Ветеранът изигра всичките 90 минути на много високо ниво, което даде основание на Сър Алекс да каже след срещата "Радвам се, че имам Гигс в отбора си", а шотландецът както е известно, не говори никога празни приказки.

Джеймс Милнър ( Астън Вила)

Крилото на Вила игра като централен полузащитник в срещата с Хъл, но не само игра, а го направи по страхотен начин, намирайки се постоянно в центъра на събитията. Несъмнено новата му роля и партньорство със Стилиян Петров дава резултати, след като домакините разгромиха Хъл Сити с 3:0, а единият от гловете бе дело на 23 годишния футболист.


Лионел Меси (Барселона)

Носителят на Златната топка вкара два гола срещу Депортиво от най-високо качество и до края тероризираше защитата на домакините, отправяйки девет удара!! към вратата на Арансубия.

Йохан Аудел (Валенсиен)

Заставайки на непривичния за него пост на ляв полузащитник, Аудел посрещна новото си предизвикателство по много блестящ начин. Автор на две асистенци и участваше в третия гол, той показа най-доброто от себе си, което даде основание на специалистите да предположат, че ако продължава по същия начин от лятото ще премине в по-голям клуб.

 


НАПАДЕНИЕ

Серхио Агуеро (Атлетико Мадрид)

Ел Кун явно навлиза във форма, след като в предишния кръг бе резерва в нашия отбор, сега с действията си срещу Ксерес показа много техника и бе постоянна заплаха за противниковата защита. Освен това вкара гол в 66 минута, но и с действията си увличаше по себе си по двама противници, което освободи доста пространства за съотборниците му.

 

Карлос Тевес (Манчестър Сити)

В срещата срещу Челси показа много дух и борбеност. Игра непосредствено зад Адебайор и между Робиньо и Райт Филипс, с което Есиен се чудеше по едно време как да се справи с аржентинеца, в който сякаш се бе вселил дяволът специално за тази среща. Отбеляза и гол с който донесе победата за отбора си, а специалистите му отредиха най-добра оценка в мача след Гийвън.

 

Фабио Куалярела (Наполи)

Бившият играч на Удинезе, който от началото на сезона не с представя много добре, в срещата срещу Бари сякаш изригна. Отбеляза гола в 55 минута, с който изравни резултата, подаде на Маджио за изравнителния втори гол в 72 минута и накрая сам заби в 88 минута с което донесе победата за неаполитанците. С двата си гола и голов пас е обявен за играч на мача. Ние пък не се поколебахме и го включихме в символичния отбор на седицата.

 


Старши треньор

Марк Хюз ( Манчестър Сити)

В предишния кръг за наставник на символичния ни отбор бе избран Карло Анчелоти. Сега смело можем да определим на този пост мениджърът на Сити Марк Хюз, който се изправи в дербито на Висшата лига на Англия именно срещу италианския специалист. Бившата легенда на Юнайтед, успя да мобилизира и вдъхне кураж на възпитаниците си и да ги убеди, че могат да победят лондонския отбор.

"Трябваше да покажем много кураж и смелост. Когато играеш срещу отбор като Челси, трябва да дадеш най-доброто, на което си способен и да вярваш в собствените си сили. Някои отбори показват прекалено голям респект към лондончани и по този начин им дават допълнително предимство в мача", каза Хюз след мача


Освен това издърпа по-към крилата Бари и де Йонг, изтегли малко по-напред Лескът и Хабиб Туре, с което затрудни снабдяването с пасове на нападателите на Челси. Резултатът е известен: Сити повали Челси.

 

РЕЗЕРВИ:


Защита:

Кристиян Шулц (Хановер)

Срещу машината за голове Байер Леверкузен, домакините излязоха като аутсайдери, но в крайна сметка успяха да се противопоставят по възможно най-добрия начин. Страхотна игра показа централният защитник Шулц, който не допусна в зоната си нито един пробив и неутрализира централният нападател на "аспирините" Кислинг, справи се много добре и с Кроос и подпогаше колегата си отляво Роош, с което тази част от отбраната на Хановер бе най-устойчивата от цялата защитна линия. Огромната му заслуга за равенството на Хановер срещу лидера Байер, ни дава основание да го включим в символичния ни отбор.


Полузащита:

Ярослав Плашил (Бордо)

Седмица след седмица, Ярослав се превръща в новия любимец на "Шабан Делма". Докато Гуркюф не е в най-добрата си форма, чехът във всеки мач показва своя талант по най-добрия начин: ефективен и решителен,както бе в събота срещу ПСЖ.


Нападение:

Гонсало Игуаин ( Реал Мадрид)

Страхотен мач на аржентинеца, който за разлика от останалите си съотборници игра на ниво през целия мач. Вкара във важен момент своя гол, освен това бе враг номер 1 за защитата на Алмерия. Съвсем основателно бе избран за играч на мача, а на нас това ни дава основание да го изберем в резервите на символичния ни отбор и да бъдем затруднени в избора си между него и Тевес.


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
234