Анонс на 5-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 5-ти кръг на Лига 1

Бастия - Ланс
Стадион: "Арман Сесари"
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен

Отборът на Бастия излиза в търсене на втора победа са сезона. След четири изиграни кръга играчите на доскоршния национал и бивш халф на Челси и Реал Мадрид Клод Макелеле заемат 13-то място във временното подреждане с актив от 1 победа (1:0 над Тулуза), две равенства (3:3 срещу Олимпик Марсилия и 1:1 с Бордо) и едно поражения (2:0 от шампиона ПСЖ).

В същото време на гостите от северна Франция им предстои дълго и нелеко гостуване на остров Корсика, където по традиция изпитват трудности при визитите си на "Арман Сесари". След четвъртия кръг футболистите на Антоан Комбуаре са на 11-то място в подреждането с актив от 2 победи, дошли в последните два мача на тима (1:0 като гост на Олимпик Лион и 4:2 над Реймс) и две поражения, записани в началото на сезона (с по 1:0 от Нант и Гигнан).

Прогноза: Бастия - Ланс 1:1

 


Монпелие - Лориен
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Фреди Фотрел

Тимът на Монпелие излиза за трета победа на сметката си от началото на тазгодишната кампания в Лига 1. След четири изиграни кръга играчите на Ролан Курбис имат 6 спечелени точки, които им отреждат 10-то място в таблицата. Южняците успяха да се наложат над Олимпик Марсилия с 2:0 и Метц отново със същия резултат, но инкасираха поражения от съставите на Бордо и Нант с по 1:0. Целта пред шампиона от сезон 2011/2012 ще е отново да завърши на колкото се може по-предна позиция, въпреки конкуренцията на грандовете.

Гостите от полуостров Бретан ще се опитат да повторят добрия резултат, който постигнаха при последната си визита в Монпелие. През изминалия сезон Лориен победи с 2:0 и сега целта пред възпитаниците на Силвен Риполи е отново да си тръгнат с трите точки от "Стад де ла Мусон". След четири изиграни кръга "мерлузите" заемат 6-то място във временното подреждане с актив от 7 точки, които бяха реализирани чрез двете победи над Монако (2:1) и Гинган (4:0), и равенството срещу Ница (0:0). Лориен допусна и поражение с 2:0 при визитата си на Лил.

Прогноза: Монпелие - Лориен 1:1

 


Ница - Метц
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шарпон

В друга среща от програмата на съботните мачове на четвъртия кръг в Лига 1 на Лазурния бряг съставът на Ница излиза за задължителна победа над новака Метц. След четири изиграни двубои от началото на кампанията момчетата на Клод Пюел заемат незавидната 16-та позиция, като само 1 точка ги дели от зоната на изпадащите. "Орлите" имат в актива си 4 пункта, дошли в първите два кръга на сезона, когато южняците победиха Тулуза с 3:2, а след това взеха точка при визитата си на Лориен за крайното 0:0. В последните си два мача обаче тимът от средиземноморския град инкасира две поражения от Бордо с 1:3 и Олимпик Марсилия с 4:0.

Отборът на Метц ще трябва да се бори със статистиката преди двубоя си в Ница. Играчите на "Албер Картие" изпитват сериозни трудности, когато гостуват на Лазурния бряг. Метц няма победа като гост на Ница повече от 15 години, а последният двубой между двата състава на ниво Лига 1 бе през 2007 г., когато тимът отстъпи с 3:1. Сега играчите от северния регион Лотарингия ще се опитат най-накрая да си тръгнат с трите точки от Ница. Иначе новакът в Лига 1 заема 14-то място във временното подреждане. Метц започна сезона с две ремита срещу Лил (0:0) и Нант (1:1). След това последва единственото до момента поражение при визитата им на Монпелие (2:0), а в последния кръг играчите на Албер Картие надделяха с 2:1 над намиращия се в сериозна криза гранд Олимпик Лион.

Прогноза: Ница - Метц 2:2

 


Реймс - Тулуза
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Александър Кастро

Някогашният колос на френския футбол и шесткратен шампион на страната тим на Реймс продължава да търси своята първа победа за сезона. Напълно логично, имайки едва 1 точка в актива си след четири изиграни кръга, играчите на Жан-Люк Васьор се намират в зоната на изпадащите и заемат предпоследното 19-то място. Реймс започна по отличен начин сезон с престижно 2:2 над шампиона ПСЖ у дома, но след това последва спад във формата на тима, който загуби следващите си три мача съответно от Сент Етиен (3:1), Каен (0:2) и Ланс (4:2). В същото време домакините имат и кадрови проблеми преди двубоя с Тулуза.

В същото време гостите от Тулуза пък се надяват да си тръгнат с трите точки от двубоя и да се възползват максимално от формата на опонента. "Виолетовите" имат 6 пункта в актива си, които им отреждат 12-то място в класирането след четири изиграни кръга. Възпитаниците на Ален Казанова постигнаха две домакински победи с 2:1 над Олимпик Лион и 1:0 срещу Евиан ТГ, но при визитите си далеч от своя "Мюнисипал" изпитват сериозни трудности и до момента имат две поражения на сметката си, инкасирани срещу Ница (3:2) и Бастия (1:0).

Прогноза: Реймс - Тулуза 0:1

 

Сент Етиен - Каен
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра

Последният от съботните двубои от програмата на четвъртия кръг в Лига 1 ще противопостави съставите на Сент Етиен и Каен. Десеткратният шампион на Франция се е прицелил в челните позиции. След четири изиграни мача футболистите на Сент Етиен имат в актива си 7 точки, които бяха постигнати с двете победи над Гинган (2:0) и Реймс (3:1), ремито с Рен (0:0). В последния кръг обаче играчите на Кристоф Галатие инкасираха разгромна загуба от колоса ПСЖ с 5:0 и сега ще се опитат да се извинят на верните си привърженици с победа над новака Каен.

Гостите от провинция Нормандия се представят на ниво до момента. Играчите на Франк Дюма имат 6 точки в актива си и заемат 9-то място в подреждането. Каен записа две победи и то все като гост - 0:3 срещу Евиан ТГ и 0:2 срещу Реймс, а на своя "Мише д'Орнано" допуснаха две загуби съответно от Лил и Рен с по 0:1. Статистиката не е на страната на гостите, които за последно триумфираха на "Жофроа Гишар" през 2002 г., а двубоят тогава бе част от програмата на втората дивизия Лига 2.

Прогноза: Сент Етиен - Каен 2:0

 

Лил - Нант
Стадион: "Метропол", Лил
Дата: 14.09.2014 г.
Час: 15:00
Съдия: Лионел Жафредо


В първи двубой от програмата на неделните мачове от четвъртия кръг в Лига 1 заемащият третото място тим на Лил излиза за трета победа. До момента футболистите на Рене Жирар надиграха Каен (1:0) и Лориен (2:0), завършиха наравно с Монако (1:1) и Метц (0:0). Именно поради факта, че "песовете" все още нямат допусната загуба се нареждат на 3-то място във временното подреждане с 8 спечелени точки, колкото има и вторият ПСЖ, само на две от лидера Бордо.

Отборът на Нант се завърна сред най-добрите на френския футбол. "Канарчетата" са клуб с традиции и заслужиха мястото си в Лига 1. Сега целта пред играчите на Мишел дер Закарян е да запазят статута си на елитен отбор, а е напълно постижимо и да надскочат очакванията, ако се продължат с доброто представяне. До момента Нант има 7 точки в актива си и заема 7-мо място в класирането. Клубът от "Ла Божоар" записа като домакин две победи с по 1:0 над Ланс и Монпелие, завърши наравно 1:1 с Метц и загуби от Монако с 1:0. "Канарчетата" изпитват сериозни трудности при визитите си на Лил и последната победа на Нант на "Метропол" е от 2002 г.

Прогноза: Лил - Нант 3:1

 


Гинган - Бордо
Стадион: "Рудуру", Гинган
Дата: 14.09.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Оливие Тюал

Във втория от неделните мачове носителят на купата на Франция Гинган ще има нелеката задача да победи лидера Бордо. Възпитаниците на Жослен Гурвенек изпитват сериозни трудности от началото на тазгодишната кампания в Лига 1. До момента Гинган има една единствена победа в актива си (1:0 над Ланс) и три поражения - 2:0 от Сент Етиен, 1:0 от Олимпик Марсилия и 4:0 от Лориен. Именно неприятните загуби смъкнаха "червено-черните" до 18-ото място, което е в зоната на изпадащите.

В същото време тимът на Бордо е едноличен лидер след четири изиграни кръга. Аквитанци стартираха ударно с 3 поредни победи над Монпелие (1:0), Монако (4:1) и Ница (3:1), а в последния кръг допуснаха изненадващо реми на своя "Шабан Далма" срещу Бастия (1:1). По всичко изглежда, че играчите на Вили Саньол ще бъдат фактор през настоящия сезон и целите пред Бордо ще са високи, но тимът не трябва да губи точки срещу непретенциозните отбори в Лига 1.

Прогноза: Гинган - Бордо 0:3

 


Евиан ТГ - Олимпик Марсилия
Стадион: "Парк де Спор", Гаяр
Дата: 14.09.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Амаури Делеру

Домакинът Евиан ТГ има нелеката задача да се отлепи от последната позиция, която заема след четири изиграни кръга, като постигне победа над гранда Олимпик Марсилия. До момента играчите на Паскал Дюпра не са постигнали победа в Лига 1 и имат в актива си едно равенство, което дойде в последния домакински мач на тима на "Парк де Спор" срещу шампиона ПСЖ (0:0) и 3 загуби, инкасирани от Каен (0:3), Рен (6:2) и Тулуза (1:0).

След колебливия старт на сезона сега тимът на Олимпик Марсилия набира уверено скорост. Играчите на Марсело Биелса заемат 4-то място в подреждането със 7 спечелени точки, които дойдоха след двете поредни победи в последните два кръга над Гинган (1:0) и Ница (4:0). В първите си два мача "ОМ" стигнаха само до равенство срещу Бастия (3:3) и домакинско поражение от Монпелие (0:2). През миналия сезон марсилци победиха в Гаяр с 2:1 и очакванията са отново тима от Средиземноморието да се поздрави с успеха.

Прогноза: Евиан ТГ - Олимпик Марсилия 0:1


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155