Монако ще спечели трите точки срещу Лион на Стад Жерлан


П. Пенков

Монако ще спечели трите точки срещу Лион на Стад Жерлан

Лион - Монако
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 12.09.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Бастиен


В петък вечер, когато топ първенствата се подновяват, Монако гостува на Олимпик Лион в двубой от 5-я кръг на френската Лига 1. Двата отбора заемат съседни позиции във временното подреждане, като прави впечатление, че техните места не са в челото, а в долната част на таблицата. Съставът на Убер Фурние за момента притежава актив от 3 точки, което отрежда на тима далечната 17-та позициия, докато този на Леонардо Жардем има в точка повече, заемайки 15-то място. "Монегаските" трябва да подходят оптимално в този сблъсък с Лион, тъй като само 3 дни по-късно отбора започва участието си в групите на Шампионска лига, приемайки Байер Леверкузен на "Стад Луи II". Олимпик Лион пък не успя да влезе в групите на Лига Европа, след като беше отстранен от Астра Плоещ с общ резултат 2:2, но румънците имаха повече отбелязани голове на чужд терен. Колкото до представянето на двата съперника във френското първенство, Лион има само една записана победа от старта, като тя беше в пилотния кръг срещу Рен с 2:0. След този мач момчетата на Убер Фурние претърпяха три поредни загуби - съответно от Тулуза, Ланс и Метц. Димитър Бербатов и компания също не показват истинското си "лице" от старта на кампанията. Монако започна новия сезон с загуби от Лориан и Бордо, но пък след тях намери сили и постигна победа при гостуването си на Нант. В края на месец август те добавиха нова точка в актива си, завършвайки наравно 1:1 у дома срещу трудния съперник Лил.

Относно контузените играчи, то Олимпик Лион има доста проблеми преди старта на този кръг. Левият бранител Енри Бедимо няма да бъде на разположение на Фурние, но пък се очаква да се завърне след седмица за важния сблъсък с Пари Сен Жермен. Паузата за националните отбори не се оказа много сполучлива за Юмити, Фекир, Ятара и Гуркюф, които получиха леки травми през този период и се очаква да отсъстват.

През паузата стана ясно, че нападателят на Монако Радамел Фалкао напуска клуба в посока Манчестър Юнайтед, което със сигурност не се хареса на феновете на "монагаските", но пък това ще бъде добра новина за българина Димитър Бербатов, който почти сигурно си гарантира титулярното място в състава на Леонардо Жардем. Единствният отсъстващ, поради контузия от състава на Монако е левият защитник Курзава, който е получил лека травма, като се очаква да се възстанови бързо, но не по-рано от следващата седмица.

Прогноза: Олимпик Лион - Монако 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лион:

16 август Тулуза - Лион 2:1 (Лига 1)
21 август Лион - Астра 1:2 (Лига Европа)
24 август Лион - Ланс 0:1 (Лига 1)
28 август Астра - Лион 0:1 (Лига Европа)
31 август Метц - Лион 2:1 (Лига 1)

Монако:

03 август Арсенал - Монако 0:1 (Приятелска среща)
10 август Монако - Лориен 1:2 (Лига 1)
17 август Бордо - Монако 4:1 (Лига 1)
24 август Нант - Монако 0:1 (Лига 1)
30 август Монако - Лил 1:1 (Лига 1)

Досегашни срещи:

Лион - Монако

105 срещи
36 победи за Лион
22 равенства
47 победи за Монако
Голова Разлика: 148:123 за Монако

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211