Флуминензе - Крузейро: Шампионът ще се препъне на Маракана


Н. Гавазов

Флуминензе - Крузейро: Шампионът ще се препъне на Маракана

Флуминензе - Крузейро
Стадион: "Маракана", Рио де Жанейро
Дата: 07.09.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Андерсон Даронко

Легендарният "Маракана" ще бъде домакин на срещата между Флуминензе и Крузейро, която е част от 19-я кръг на бразилската Серия А. Според мнозина специалисти, двубоят е централен за уикенда в първенството на южноамериканската държава и общото мнение е, че мачът ще даде отговор на два въпроса: дали "лисиците" са в състояние да защитят титлата си и дали Флуминензе е готов да атакува върха.

Представяне на "кариоките" през настоящата кампания надмина всички очаквания. След катаклизмите от миналата година, когато бяха сменени три треньора, новият наставник на тима Кристовао Борхес стабилизира отбора и макар шампионите от 2012 година все още да не радват с играта си, в момента "кариоките" играят по-прагматично, с повече въображение в нападение и в средата на терена. Разгромът над конкурента Спорт Ресифе и равенството на терена на четвъртия Коринтианс не само сложиха точка на лошата серия от три мача без победа, но показаха, че колективът на Борхес има потенциал, като той се увеличава, когато треньорът разполага с всички футболисти. След миналогодишното 15-то място, от началото на този сезон отборът на Флуминензе записа девет победи и три равенства и с 30 точки заема престижното шесто място в таблицата за класиране - до зоната за участие в Копа Либертадорес има само два пункта! А, дали отборът от Рио Де Жанейро няма сили и за нещо повече?

Именно Крузейро детронира Флуминензе през миналата година, а през настоящата кампания шампионите ясно показват, че нямат намерение лесно да сдадат титлата. Отборът от Белу Оризонте записа 13 победи от началото на сезона и е едноличен лидер в класирането с 42 точки, на осем пункта от втория Интернасионал. Играчите на Марсело Оливейра продължават да играят все така мощно в нападение, отбелязвайки 38 гола в 18 мача, но през сегашната кампания "сините" изчистиха някои слабости в отбрана, като централните защитници Лео и Деде изглеждат много стабилно и към момента това е двойката, която според специалистите е най-добрата в бразилския шампионат. С отчитане на всички турнири Крузейро е в серия от шест поредни победи и без загуба в 13 срещи - последното поражение е от 29 май на терена на Коринтианс!

В днешния мач домакините влизат с по-малко кадрови проблеми - аут е Дугиньо, като Диего Кавалиери се завърна в строя и Борхес трябва да вземе решение, дали да използва вратаря. Схемата на игра на "кариоките" вероятно ще остане тази, която треньорът използва от началото на сезона: 4-2-3-1 с Фред отпред и Едсън и Жан в опорната зона.

Гостите пристигат с повече кадрови проблеми. Освен контузените Борхес, Родриго и Егидио, в двубоя няма да могат да играят и Рибейро, Гуларт и Силва, които са ангажирани с националния отбор на Бразилия. Въпреки това, вероятно и тук няма да станем свидетели на промяна в схемата на игра, която също ще бъде 4-2-3-1, с по-изнесен напред Баптища, който ще подсигурява единствения нападател Морено.

Срещата не случайно обещава да бъде много интересна и тези от нашите читатели, които с предразсъдъци се отнасят към първенството на Бразилия, след този двубой могат и да си променят мнението, ако разбира се, гледат мача. Интригата идва от това, че е сблъсък между последните два шампиона на Серия А и тимове, които се намират в челото на таблицата за класиране. Допълнителен аромат на мача дава и отсъствието на някои от лидерите на водача в класирането. При други обстоятелства най-вероятният знак, който бихме ви препоръчали да използвате е "2" - в момента гостите наистина имат по-качествен състав и се намират в по-добра форма. Кадровите проблеми при "лисиците" обаче изкушават смело да погледнем към "единицата". Освен това коефициентът за успех на домакините е прекрасен, а заради създалата се ситуация преди мача е и напълно съпоставим с риска, който обикновено съществува при всяка игра.

Прогноза за: Флуминензе - Крузейро 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Флуминензе:

21 август Чапекоенсе - Флуминензе 1:0 (Серия А)
24 август Флуминензе - Спорт Ресифе 4:0 (Серия А)
29 август Флуминензе - Гояс 2:1 (Копа Судамерикана)
31 август Коринтианс - Флуминензе 1:1 (Серия А)
04 септември Гояс - Коринтианс 1:0 (Копа Судамерикана)

Крузейро:

22 август Крузейро - Гремио 1:0 (Серия А)
25 август Гояс - Крузейро 0:1 (Серия А)
28 август Крузейро - Санта Рита 5:0 (Купа на Бразилия)
31 август Крузейро - Чапекоенсе 4:2 (Серия А)
04 септември Санта Рита - Крузейро 1:2 (Купа на Бразилия)


Досегашни срещи:

Флуминензе - Крузейро

68 срещи
30 победи за Флуминензе
17 равенства
21 победи за Крузейро
Голова Разлика: 105:90 за Флуминензе

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117