Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (23.11-29.11)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (23.11-29.11)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 23.11 - 29.11. Тактическата схема е 3-4-3.

ВРАТАР

Себастиан Фрей (Фиорентина)

Френският вратар направи две абсолютно зашеметяващи спасявания на удари на Диего Милито, в 88 минута остана очи в очи срещу Ето'о и не допусна гол, спаси и мощния удар на Лусио от пряк свободен. Това са само някои от фантастичните му изяви и Фиорентина би загубила с много повече ако не бяха усилията му. Вратарят бе преодолян най-накрая от Милито,но след изпълнение на дузпа.

ЗАЩИТА

Диего Лопес (Каляри)

Десният централен защитник на островния отбор игра по най-брилянтния начин в срещата срещу гиганта Ювентус. Не само, че управляваше по най-добрият начин цялата защита на Каляри, която не позволи да бъде превзета вратата на Маркети, но и напълно неутрализира главното острие на „бианконерите" - Амаури.

Карлос Пуйол (Барселона)

Барселона победи с гол на Златан Ибрахимович, но капитанът на каталунския отбор също заслужава нашите адмирации, защото на три пъти се намеси решаващо и предотврати сигурни голове. Благодарение на уверените му действия и отличното взаимодействие с останалите от защитата на „блауграна", „Ел Класико" бе спечелено от домакините.

Сами Хюпия (Байер Леверкузен)

Финландският ветеран на Байер игра много твърдо срещу Щутгарт и напълно обезличи Погребняк и Какау. Освен всичко друго, на два пъти се намеси решително в помощ на левия защитник Кастро и не допусна да бъде преодолян от връхлитащия Гебхарт.

ПОЛУЗАЩИТА

Райън Гигс (Манчестър Юнайтед)

С блестящите си изяви в събота вечер Гигс вдъхнови "червените дяволи" за разгромна победа с 4:1 при гостуването им на Портсмут. Освен това той отбеляза четвъртото попадение за Юнайтед с перфектно изпълнение на пряк свободен удар. И всичко това ден преди да навърши 36 години.Забележително просто !

Томас Мюлер (Байерн Мюнхен)

20 годишният халф на баварския отбор „отпуши" вратата на Хановер в 19 минута, можеше да набута още два гола, но Фромловиц се намеси блестящо, освен това е втори по навъртяни километри за отбора си. Играта му бе великолепна и в зоната за която отговаряше, всичко това събрано заедно ни дават основание да го номинираме в нашия отбор на седмицата.

Микаел Есиен (Челси)

На пръв поглед ганайският национал не изпъкна с нещо ефектно в дербито срещу Арсенал, но статистиката говори друго: 86 % от пасовете му бяха точни, покриваше голям периметър в своята зона, осигуряваше успешно атаките на Коул и Анелка, в самия край на срещата създаде доста напрежениепред вратата на „артилеристите". Специалистите от Sky Sports му дадоха най-добра оценка от отбора на Челси след голмайстора Дрогба и не виждам защо ние да не уважим добрата му игра в изминалия кръг.

Джереми Клемент (ПСЖ)

Централният полузащитник на „гражданите" лиши Оксер от шанса да останат на първото място. В 67 минута Клемент с точен и премерен удар направи вратаря на гостите Сорен безпомощен. Освен това той бе господарят в централната зона на терена и не позволи до края на срещата това да се промени, обезличавайки напълно тарана на гостите Никулае. Всички опасни положения за отбора на Жан Фернандес дойдоха от неговата зона, където помощта му бе безценна за централният нападател на ПСЖ Ердинг.

НАПАДЕНИЕ

Дидие Дрогба (Челси)

Нападателят на Челси отново имаше ден и с двата си гола срещу Арсенал бе избран за играч на мача. Каквото и да говорим донесе победата за отбора си, с която „гражданите"уверено отстояват първото място.Освен това в актива си таранът има вече 11 попадения и заедно с Дефо дели първото място сред голмайсторите. Успя да ядоса и Арсен Венгер , който каза след мача,че Дрогба не бил кой знае колко добър играч: "Дрогба е добър играч. Много е забавно, защото той не прави особено много на терена, но е много ефективен в това, което прави. Всички вие бихте се изненадали от това колко пъти изобщо пипна топката в мача срещу нас", но дали скришом френския специалист не го иска в Арсенал?

Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

Английският нападател Уейн Рууни вкара хеттрик за шампиона Манчестър Юнайтед при разгромния успех на "червените дяволи" с 4:1 при гостуването на последния във Висшата лига Портсмут. Рууни на два пъти вкара от дузпи в 25-ата и 54-ата минута, първата отсъдена за нарушеие срещу самия него, а втората за събаряне на Райън Гигс в наказателното поле. В 48-ата отново той бе точен, след прекрасна комбинация с Райън Гигс. С второто си попадение той върна преднината на своя тим, след като Кевин-Принс Боатенг изравни от дузпа. Отново Рууни бе точен от бялата точка за 1:3. Играч на мача, с най-висока оценка - 9 от съотборниците си!

Клаас - Ян Хунтелаар (Милан)

Последният коз за Леонардо в срещата на „росонерите" срещу коравия Катания се казваше Хунтелаар. Той бе хвърлен в боя в 83 минута, когато влезе на мястото на Фламини, а времето летеше толкова бързо. Холандецът обаче изигра перфектно картите си и във втората минута на допълнителното време, след комбинация с Индзаги простреля вратаря на домакините Андухар, за огромна радост на Адриано Галиани, който в този момент напускаше ВИП ложата. Катаня след гола тръгнаха напред, но не стигнаха и средата на полето, когато загубиха топката. След което Хунтелаар оформи дубъл, правейки това което неговия знаменит съотечественик ван Бастен не успя да стори в същото положение в края на срещата за Междуконтиненталната купа срещу Парагвайския Олимпия през 1990 година. Тогава Марко пропусна да вкара гол за „росонерите", но сега Ян с мощен удар оформи крайното 2:0 и зарадва невярващия си треньор Леонардо.

 

Старши треньор

Карло Анчелоти (Челси)

Оптимизмът на Карло даде своето отражение и върху играта на своите футболисти, които насред „Емирейтс" отнесоха с класическото 3:0 отбора на Арсенал по най-безцеремонния начин. С тази победа "Челси" записа трети успех в третия си мач срещу противник от "Голямата четворка" през този сезон. Преднината на лондончани пред втория "Манчестър Юнайтед" продължава да е пет точки, а след този успех "Арсенал" изостава значително от лидерското място.
„Явно си свършил доста добра работа, щом биеш подобен съперник с 3:0 на неговия стадион", заяви Анчелоти след мача.


На същото мнение сме и ние от Futbol TV , поради което и го номинираме за треньор на седмицата.

 

Уважаеми посетители на Futbol TV, по-надолу ще изброим и резервите на нашия символичен отбор. От тях Вие бихте могли да изберете някой на мястото на титулярите, с което да оформим с Ваша помощ Dream-Team за периода 23.11 - 29.11. Успех !

РЕЗЕРВИ:

Вратари:

Кушчак (Манчестър Юнайтед)
Валдес (Барселона)

Защита

Санети (Интер)
Ираола (Атлетик Билбао)
Джон Тери (Челси)

Полузащита

Булард (Хъл Сити)
Перота (Рома)
Кака (Реал Мадрид)

Нападение

Фабиано (Севиля)

Агуеро (АтлетикоМадрид)

Солдадо (Хетафе)

Ди Натале (Удинезе)

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
226