Юнайтед спечели International Champions Cup (видео)


Н. Гавазов

Юнайтед спечели International Champions Cup (видео)

Манчестър Юнайтед стана победител в престижния предсезонен турнир в САЩ, след като на финала победи историческия си съперник Ливърпул с 3:1. Стивън Джерард от дузпа в 14-ата минута даде преднина на мърсисайдци, но Уейн Рууни в 55-ата и Хуан Мата в 57-ата минута обърнаха нещата в полза на Юнайтед. Джеси Лингард пък окончателно реши всичко в мача с трети гол в 88-ата

В стартовия състав за мърсисайдци от новите попълнения се оказа само Рики Ламбърт, който на практика бе единствен нападател в разположение на Брендън Роджърс, заради травмата на Даниел Стъридж. Юнайтед нямаше проблеми с атаката. Ван Гаал пусна отпред Рууни и Ернандес, тъй като Уелбек се контузи по време на двубоя с Реал Мадрид. За съжаление, не се размина с травми и този мач. Още в осмата минута Антонио Валенсия помоли за смяна. Вместо еквадореца, в игра влезе Люк Шоу.

Първият опасен момент се случи в началото на мача, когато Чичарито от левия фланг стреля, но Мамаду Сахо парира. Ливърпул отговори с удар на Хендерсън, който се възползва от центриране на Джерард.

Първото попадение в мача падна в 14-та минута. Фил Джоунс събори в наказателното поле нахлулия Рахим Сърлинг и съдията моментално отчете нарушението на правилата. Стивън Джерард с присъщото си хладнокръвие откри резултата от "бялата точка", а само след няколко минути мърсисайдци трябваше да укрепят своето лидерство, но реакцията на Давид Де Хея бе феноменална. Испанският страж отрази мощен удар на Коутиньо от около 20 метра.

Юнайтед силно комбинираше, но в завършващата фаза на атаката на "червените дяволи" не достигаше последното докосване. Ван Гаал също забеляза това, защото след почивката неговите възпитаници започнаха да действат много по-продуктивно. Холандецът освежи състава, пускайки в игра Клевърли и Блакет на мястото на Флетчър и  Еванс.

Ливърпул проведе нелошо първите минути на второто полувреме, но след това последва стремителен щурм от страна на Юнайтед и за две минути два гола влетяха във вратата на Миноле.

Започна Рууни, който от няколко метра успя да нанесе точен удар след класно подаване на Чичарито. Играчите на Ливърпул още не бяха дошли на себе си, когато Хуан Мата изведе Юнайтед напред. Испанецът получи топката на линията на наказателното поле и с красив удар накара трибуните да изригнат в овации.

В 65-та минута Рууни за трети път изпрати топката във вратата на Миноле, но попадението бе отменено, тъй като коженото кълбо дойде при Уейн, след като се удари в конструкцията на вратата, разположена зад пределите на терена.

След втория гол на Юнайтед Бренрън Роджърс извърши масови смени, надявайки се да промени събитията. Наистина, мърсисайдци овладяха инициативата, но всички опити на Ливърпул да изравни резултата бха безуспешни, а за сметка на това в 88-та минута "червените дяволи" снеха всички въпросителни около победителя в двубоя, когато влезлият като резерва Джеси Лингард от няколко метра нанесе идеален удар в ъгъла.

Така Манчестър Юнайтед стана победител в International Champions Cup - 2014.


Ман Юнайтед - Ливърпул 3:1


0:1 Джерард (14) д.
1:1 Рууни (55)
2:1 Мата (57)
3:1 Лингард (88)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Еванс (Блакет 46), Смолинг, Джоунс, Валенсия (Шоу 7), Ерера (Лингард 79), Флетчър (Клевърли 46), Йънг, Мата (Кагава 67), Рууни, Ернандес (Нани 67)

Ливърпул: Миньоле, Джонсън, Шкъртел, Сако (Туре 73), Кели, Джерард (Лукас 62), Алън (Джан 62), Хендерсън, Коутиньо (Петерсон 77), Стърлинг, Ламбърт (Ибе 62)

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
126