ФИФА подозира Англия в подкуп на официални лица


Н. Гавазов

ФИФА подозира Англия в подкуп на официални лица

Представителят на комитета по етика към ФИФА Майкъл Гарсия започна разследване по отношение на опитите за подкуп от страна на Футболната асоциация на Англия при избор на страна-домакин на Световното първенство по футбол през 2018 година. Според информациите, през февруари 2010 година представители на английския комитет са организирали тържествен обяд за 160 човека от Карибския футболен съюз на стойност 35 000 паунда.

Също така се разследва договореността за провеждане на приятелски мач между Англия и Тайланд, който е бил отменен след като се е разбрало, че правото за провеждане на Мондиал 2018 получава Русия.

Както е известно, Русия и Катар бяха определени за домакини на Световните първенства през 2018 и 2022 година. По данни на британските медии, бившият член на изпълкома на ФИФА Мохамед бин Хамам е заплатил повече от 5 милиона долара на чиновници, за да може Катар да победи в изборите.

По-рано президентът на ФИФА Йозеф Блатер заяви, че резултатите от разследването ще бъдат обявени през септември или октомври.

 

  Сподели
127