Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (02.11-08.11)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (02.11-08.11)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 02.11 - 08.11. Тактическата схема е 4-2-2

Вратар

Едвин ван дер Саар ( Манчестър Юнайтед)

Ветеранът на шампионите проведе блестящо срещата на своя отбор срещу Челси и отново доказа, че е един от най-добрите на своя пост в света. Въпреки малкото положения за удар, които имаха домакините, холандецът показа класа и с действията си отчая нападателите на „сините", спасявайки няколко трудни топки, а с наставленията си създаваше и сигурност в защитата на отбора. За голът, който му бе отбелязан няма никаква вина, защото в последния момент Дрогба събори на земята Браун и ситуацията пред него се промени много бързо за да реагира светкавично. Въпреки това, ван дер Саар заслужи нашите адмирации.


ЗАЩИТА

Сами Хюпия (Байер Леверкузен)

Успя да неутрализира всякакви заплахи от страна на нападателите на Франкфурт, подпомагаше и повечето атаки на своите съотборници, а резервния вратар Фабиян Гиефер успя да запази врата си „чиста" не без помощта на Хюпия. Финландецът бе безцеремонен в единоборствата си с противниковите нападатели и на няколко пъти се справи успешно с набезите на Коркмаз. Обезличи напълно Либеропулос.


Вермален (Арсенал)

Централният защитник на Арсенал се прояви блестящо през първата част на срещата, когато в началото „вълците" упражниха лек превес. С действията си внесе много сигурност в наказателното поле и неутрализира напълно Дойл и Едуардс, с което отчая и останалите от нападението на домакините.

Алберто Ботиа (Спортинг Хихон)

Спектаклите които изнася почти във всяка среща за своя отбор наистина впечатляват и няма да са изненада за Гурадиола, който го познава от Б отбора на Барселона и през лятото има намерение да го върне обратно на Ноу Камп. Ботиа се справи блестящо с Гарсия и всичките опити на лявото крило на Еспаньол да стреля към вратата се увенчаха с неуспех. В същото време успя да неутрализира и Алонсо и така наруши взаимодействието между наападателите на противниковият отбор.

Адил Рами (Лил)

Ако някой каже, че не е изненада 14 -я в класирането да победи водача, и то с 2:0 не му вярвайте. Но това се случи на Стадиум Лил Метропол и познайте кой има голяма заслуга Лил да излезе с категорична победа срещу Шамак, Гуркюф, Юси, Гуфран....Отново силен мач на Рами за голямо нещастие на гореизброените нападатели. На всичкото отгоре статистиката показва, че защитникът на Лил е надиграл тотално Шамак. А ако един нападател бива надигран от защитник, как да спечели отборът му?

ПОЛУЗАЩИТА

 

Фабрегас ( Арсенал)

Капитанът на „артилеристите" поведе своите колеги към поредната победа на отбора си и този път жертвата се казваше Уулвърхямптън. Много сигурност създаде в средата на терена където отлично си взаимодействаше с Ремзи и Диаби, така и плътно подпомагаше всеки набег на ван Перси в полето на домакините. В 22 минута можеше да отбележи страхотен гол, но защитниците на противника спряха топката да влезе във вратат. Все пак в продължението на първата част успя да се разпише и това бе венецът на играта му.

Йохан Кабайе (Лил)

Главен архитект при победата на своя отбор срещу Бордо в неделя. Отлично организира взаимодействието в централната зона между Мавуба и Белмон, отделно подпомагаше с действията си Фро и Хезерт, и можем да кажем, че темпото в мача се определяше именно от Кабайе. В 70 минута успя и да открие резултата с което съвсем заслужено постави началото на загубата на победителя в групите на Шампионската лига.

Мауро Каморанези (Ювентус)

Световният шампион откри резултата в Бергамо с два бързи гола, елиминирайки защитата на противника и „подрязвайки" му крилата. Няма никакво съмнение, че ветеранът е ключова фигура за отбора на Чиро Ферара.

Карлос Гурпеги (Атлетико Билбао)

Десният полузащитник помогна на Лос Леонас за впечатляващата победа като гост на Сантандер. Освен, че обезмисли действията на Серано и Гейджо, успя да изведе в 31 минута отбора си напред. Освен това можеше да го видим и как се хвърляше като лъв да помага на Ираола и Устариц в защита, с което заслужи най-висока оценка от своя отбор.

НАПАДАТЕЛИ

Салайета (Болоня)

Болоня получи глътка въздух в неделя, побеждавайки фаворита в срещата Палермо. Впрочем сицилианците бяха по едно време 4-ти, после 6-ти и за двубоя излязоха с нагласата да вземат лека победа срещу давещия се Болоня. Но Марсело не мислеше така и с двата си гола които отбеляза за победата 3:1, стана най-добър играч на мача.

Лисандро Лопес ( Лион)

Ето и един представител на неделното безумие между Лион и Олимпик Марсилия - среща, завършила 5:5. Превъзходните качества на аржентинеца не донесоха победата срещу Олимпик, но все пак впечатляващ бе голът който отбеляза в 81 минута, а по-късно и прецизно изпълнената дузпа.

Старши треньор

Сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед)

Някой ще каже защо? Нали отборът му загуби?....... Сър Алекс умее да се учи от грешките си и се стреми да не ги допуска втори път. В срещата срещу най-големият си враг Ливърпул, неговите полузащитници бяха силно притискани през целия мач от „мърсисайдци" и натискът върху им разстрои цялата игра на отбора. „Аристократите" доволно протриваха ръце предвкусвайки как с една категорична победа ще отчаят феновете на „червените", че отборът им няма потенциал да вземе Висшата лига. Да, но забравиха наистина, че имат срещу себе си не само враг № 1 на съдиите на Острова, но и най-големият мениджър.

Сър Алекс построи отбора си (без Бербатов, без Видич и Фърдинанд) по начин, който изненада и Карло Анчелоти. Някой да си спомня друг пробив на Челси освен пробива на защитника Иванович? Юнайтед изненада и своите фенове с игра, която му осигури контрол върху целия мач и създаване на повече голови положения от своя противник. Къде се загубиха Дрогба, Деко, Лампард и Балак? Медиите на Албиона писаха по-високи оценки на играчите на загубилия отбор. Не виждам причина ние пък да не номинираме мениджъра на загубилия отбор.


Уважаеми посетители на сайта FUTBOL TV, съгласни ли сте с нашия избор? Може би трябва да включим също така и Ернан Креспо с двата му гола срещу Сиена или Графите, който донесе победа за своя отбор срещу коравия домакин Хофенхайм. Или може би трябваше да включим Бакари Коне, който бе главен участник във футболният фестивал на Стад Жерланд . Очакваме Вашите мнения и предложения.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

  Сподели
258