Лил няма да успее да скъси разликата с Монако


П. Пенков

Лил няма да успее да скъси разликата с Монако

Монако - Лил
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 23.03.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Никола Райнвил

В дерби-двубоят от 31-я кръг от френската Лига 1, Монако с Димитър Бербатов приема Лил на "Стад Луи II". Двата отбора заемат съседни позиции в подреждането, като съставът на Клаудио Раниери е втори, а този на Рене Жирар трети, но с огромна разлика по отношение на точките, тъй като изостава с цели 9 от Монако. Представянето на домакините в тази среща е доста по-добро от това на съперника им, като Димитър Бербатов и компания постигнаха четири победи и една загуба в последните си пет мача от шампионата. Лил пък взе само две победи в този период от време, като в останалите три срещу стигна само до равенството. Предвид оставащите мачове на двата клуба до края на първенството, то Монако има по-лесната програма от Лил, тъй като вторите ще трябва да се изправят срещу отбори като Тулуза, Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен, докато Монако предимно ще играе с тимове от втората половина на таблицата. 

В този двубой Димитър Бербатов се очаква да излезе като титуляр предвид доброто му представяне преди седмица срещу Олимпик Лион. Двама са отсъстващи от състава на Монако за тази среща, като това са Фалкао и Курзава, които лекуват травми.

За Лил пък загуба ще бъде отсъствието на Адама Сурмаоро, който получи червен картон в двубоя с Аячо и е наказан. Марвен Мартен и Рио Мавуба пък няма да пътуват с отбора за Монако, поради контузии.

Прогноза: Монако - Лил 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Монако:

15 февруари Бастия - Монако 0:2 (Лига 1)
21 февруари Монако - Реймс 3:2 (Лига 1)
01 март Сент Етиен - Монако 2:0 (Лига 1)
08 март Монако - Сошо 2:1 (Лига 1)
16 март Лион - Монако 2:3 (Лига 1)

Лил:

16 февруари Евиан - Лил 2:2 (Лига 1)
23 февруари Лил - Лион 0:0 (Лига 1)
02 март Аячо - Лил 2:3 (Лига 1)
09 март Лил - Монпелие 2:0 (Лига 1)
15 март Лил - Нант 0:0 (Лига 1)

Досегашни срещи:

Монако - Лил
86 срещи
32 победи за Монако
31 равенства
23 победи за Лил
Голова Разлика: 114:95 за Монако 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181