Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (12.10-18.10)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (12.10-18.10)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига. Представяме Ви: Dream-team за периода 12.10 - 18.10

ВРАТАР

Тук уважаеми посетители на сайта, решихме да продължим с поставеното начало в предишната класация, когато от Futbol-TV Ви предоставихме правото да изберете и гласувате за нападател на отбора измежду двама номирирани. За настоящият отбор колебанията ни са за вратарския пост, защото и двамата вратари помогнаха на отборите си да не загубят срещите си и показаха много добра игра.

Крис Къркланд (Уигън)

Вратарят на Уигън прояви мъжествен характер, когато получи травма на безименния си пръст. Лекарят на отбора обработи наранения пръст, но болката продължи и това си личеше по изражението на лицето на Къркланд. Въпреки това, Крис доигра срещата, а и не само това: спаси няколко опасни удара и не допусна гол във сввоята врата.

Франк Рост (Хамбургер)

Вратарят на Хамбургер Франк Рост можем спокойно да определим, че донесе точката за своя отбор в срещата с Байерн. Отначало отрази удар от упор на Сами Хупия, а знаем финландеца колко плътен удар има. После спаси ъглов на Барнета. Не беше само това и продължи с добрите си изяви като отрази удар на Кислинг от точката на дузпата.

ЗАЩИТА

Дъглас Майкон (Интер)

Защитникът на миланския Интер отигра всички положения с оценка "отличен" в срещата с Дженоа. Дъглас игра на десния фланг и в почти всички атаки на отбора си вземаше участие, подпомагайки нападението на "нерадзурите" и разгръщайки още повече атаката. Записа голов пас към Камбиасо, който откри резултата, освен това се отчете и с гол от линията на наказателното поле, за да доведе в крайна сметка резултата до неприличното за генуезкия отбор 0:5.

Джеимз Колинс (Астън Вила)

Защитникът на Вила направи всичко в срещата срещу Челси: грамотно отразяваше атаките на "аристократите", а най-важното е, че успя да вкара гол. И то какъв: победният!

Жак Фати (Сошо)

Жак Фати, който премина от Марсиля в Сошо през 2008 година проведе крайно плодотворен мач с Лион. Фребският защитник през първото полувреме изведе своя отбор напред с точен удар от близко разстояние. През второто полувреме се раздаде в отбраната и не допусна Лион да вкара гол. Така Сошо не допусна на терена на най-добрият френски клуб гол и си тръгна с победата от 2:0!

Марсело (Реал Мадрид)

Футболистът на Реал Мадрид Марсело имаше също плодотворен ден в срещата си с Валядолид. Нападателят....пардон, защитникът подаде за отбелязването на единия гол, а сам вкара друг след изстрел от 25 метра в долния ляв ъгъл на вратата на Валядолид.


ПОЛУЗАЩИТА

Антонио Валенсия (Манчестър Юнайтед)

Полузащитникът на "червените дяволи" може би проведе един от най-успешните си мачове в състава на своя нов клуб. Накрая вкара и гол. Полузащитникът игра много активно на своя фланг и всичките му пасове в сентъра на наказателното поле бяха като по конец. Например след един от неговите пасове, топката бе центрирана към излезлия на голова позиция Бербатов, но на пътя и се оказа Оуен, който с глава вкара за 1:0.

Деян Станкович (Интер)

Сръбския полузащитник на Интер вкарва вече в трети мач за своя клуб! Но голът с Дженоа се оказа свръхефектен. Станкович вкара от центъра на терена! Отделно от това сърбинът беше много стабилен по време на целия мач и бе в основата на победата на отбора.

Уесли Снайдер (Интер)

Гледайки играта на Уесли, човек започва да си мисли, че Реал Мадрид направиха грешка изгубвайки такъв играч като него. Холандецът бе в основата на първия гол, изпълнявайки страхотен навес след което падна гола, а не стига това ами и подаде на Балотели и Виейра, които отбелязаха головете. Това според мен е напълно достатъчно да го изберем в състава за изминалата седмица.

Хуан Мануел Варгас (Фиорентина)

Левият полузащитник на "виолетовите" просто сдъвка в своя периметър Зденек Григера и не му даде да гъкне. Страхотна игра! Отделно с бързите си рейдове постоянно създаваше напрежение в наказателното поле на противника , отделно перуанецът вкара и гол.

НАПАДЕНИЕ

Иван Алонсо (Еспаньол)

Уругвайският футболист на Еспаньол донесе победата за своя отбор с два точни удара в срещата с Тенерифе. Благодарение на дубъла, отборът му се изкачи на 8 място, набирайки 11 точки.

Раул Гонзалес Бланко (Реал Мадрид)


Защо на Реал са толкова скъпи покупки след като Раул продължава да вкарва голове? Капитанът на испанския гранд оформи дубъл, който помогна на отбора му да победи.


Старши треньор

Жозе Моуриньо (Интер)

Според Futbol TV главен герой на всички треньорски скамейки несъмнено се явява португалският специалист. Отборът на Моуриньо просто отнесе противника си и то на негов терен, което рядко може да бъде забелязано в Серия А. Всички противници на Интер протриваха доволно ръце преди мача: Ето'о и Милито нямаше да играят. Независимо от отсъствието на водещите си нападатели обаче, Моуриньо така подреди играчите си и построи играта им, че "нерадзурите" победиха с 5:0. Браво Специален!

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

  Сподели
229