Базел и Шахтьор ще поделят точките


.

Базел и Шахтьор ще поделят точките

След 6 годишно отсъствие Базел най-накрая е в Шампионската лига и след жребия, който им прати Спортинг Лисабон, Шахтьор и Барселона има шанс да се класира а следващата фаза. Тимът от Швейцария проби в групите след тежки битки в 2 предварителни кръга. В първенството си пък след 9 мача отборът е лидер след 8 успеха и 1 загуба. У дома статистиката е още по-красноречива 5 от 5. Съставът на Базел има няколко проблеми с контузени играчи. Бенджамин Хюгел и Юрген Гясула ще трябва да изчакат часовете преди мача, за да се разбере дали ще играят. Иван Ергич и Ерен Дердьок обаче изпускат срещата.

Шахтьор ще опита да стартира в Шампионската лига така както го стори миналия сезон. Украинците записаха две победи, но после последваха 4 поредни загуби и тимът остана дори извън турнира за Купата на УЕФА. Сега Шахтьор е в надпреварата, преминавайки през един квалификационен кръг, в който бе сломен Динамо Загреб. Украинското първенство също е в разгара си. От 7 мача Шахтьор има само 1 победа, 4 равни и 2 загуби. Като гост те нямат успех. Срещата с Базел ще пропуснат Разван Рац, Александър Чижов и Дмитри Чигирински.

Базел и Шахтьор са се срещали само веднъж в Интертото, а мачът завърши наравно 2:2.

Днес и двата отбора ще направят всичко възможно, за да спечелят. Шансът за пробив в 1/8-финалите никак не е лош, при положение, че в групата е още Спортинг Лисабон. Само Барселона изглежда сигурен за следващата фаза. Наистина в първенството си Базел се представя много по-успешно, но Шампионската лига е съвсем друга сцена. Затова и в крайна сметка най-логично е двата тима да си стиснат ръцете след мача, а на таблото да свети равенство.

Последни 6 мача на Базел в Европа у дома – РЗППРП

Последни 6 мача на Шахтьор в Европа като гост – ЗРПЗЗП

Прогноза на Futbol TV – Х
Точен резултат – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
26