Байерн - Раджа: В битка за световния връх


Н. Гавазов

Байерн - Раджа: В битка за световния връх

Байерн Мюнхен - Раджа Казабланка
Стадион: "Стад де Маракеш", Маракеш
Дата: 21.12.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Сандро Ричи (Бразилия)

Класирането на Байерн Мюнхен за финала на Световното клубно първенство не изненада никого. Европейците продължават да бъдат фаворити в този турнир година след година. Този път в полуфинала на състезанието представителят на Стария континент уверено се разправи с Гуанджоу. Китайците издържаха 40 минути, но след това допуснаха три гола. Впрочем, възпитаниците на Гуардиола можеха да вкарат и повече, но не им провървя. Топката след удари на мюнхенските футболисти три пъти попадна в гредата!

Всички очакваха, че съперник на Байерн по традиция ще стане най-добрият отбор в Южна Америка. От 2005 година когато беше въведена сегашната схема на състезанието, само веднъж в решаващата среща не се срещната европейски и южноамерикански отбор. През 2010 година най-добрият тим на Африка Мазембе победи Интернасионал, но във финала представителят на Черния континент катастрофира срещу Интер. Този път сценарият бе повторен. 35 219 човека на "Стад Маракеш" станаха свидетели как Роналдиньо и компания трябва да преклонят глава. По всичко изглеждаше, че мачът с Атлетико Минейро отива към равенство в редовното време, но попаденията на Моутуали в 84-та и Мабиде в 90-та изпратиха мароканците на финала в турнира.

Домакините обещават да дадат битка. "Ще дадем всичките си сили в мача срещу Байерн", заяви Мухсин Иажур, автор на първото попадение във вратата на Атлетико. Немците също заявиха, че искат да победят, тъй като това ще бъде отличен завършек на футболната година. Впрочем, интересът към Световното клубно първенство продължава да бъде нищожен в Европа, но в същото време евентуална загуба е добър повод за критични анализи.

"Може би някога този трофей ще стане ценен. За последно слушах за Казабланка когато там играеше Хъмфри Богарт", пошегува се Юрген Клоп.

Съвсем естествено е да очакваме победа на Байерн Мюнхен и едва ли и най-фанатичните привърженици на домакините си правят някакви илюзии за срещата. Разбира се, интригата може да дойде, ако европейците подценят съперника си. Съдейки обаче от изказванията на немските футболисти и познавайки характера на Гуардиола, малко е вероятно да се случи подобно нещо. Логиката сочи категорична победа за Байерн Мюнхен.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Раджа Казабланка 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

04 декември Аугсбург - Байерн Мюнхен 0:2 (Бундеслига)
07 декември Вердер - Байерн Мюнхен 0:7 (Бундеслига)
10 декември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:3 (Шампионска лига)
14 декември Байерн Мюнхен - Хамбургер 3:1 (Бундеслига)
17 декември Гуанжоу Евергранде - Байерн Мюнхен 0:3 (Световно клубно първенство)

Раджа Казабланка:

28 ноември Дифа Ел Жадида - Раджа Казабланка 1:0 (Про лига)
03 декември Хасания Агадир - Раджа Казабланка 1:0 (Про лига)
11 декември Раджа Казабланка - Оукланд Сити 2:1 (Световно клубно първенство)
14 декември Раджа Казабланка - Монтерей 2:1 сл. прод. (Световно клубно първенство)
18 декември Раджа Казабланка - Атлетико Минейро 3:1 (Световно клубно първенство)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Раджа Казабланка

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154