Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (03.12 - 10.12)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (03.12 - 10.12)

Неуспехите на Манчестър Юнайтед, Милан и Борусия Дортмунд, рекордите на Байерн Мюнхен, постиженията на двата мърсисайдски отбора, както и на Златан Ибрахимович, важната победа на Рома срещу Фиорентина, като трябва да отбележим, че двата тима изнесоха истински футболен концерт - това бе европейският уикенд.

Представяме ви: Dream Team за периода 03.12 - 10.12. Тактическа постройка 5-3-2.


ВРАТАР

Джон Руди (Норич)

Вратарят на "канарчетата" донесе на своя отбор победа при гостуването на УБА, което изненада много от специалистите на Острова. Норич отправи три удара към вратата на своя противник и вкара два гола. "Дроздовете" от своя страна стреляха десет пъти, но така и не превзеха вратата на Ради.

Подгласници: Хауърд (Евертън)


ЗАЩИТА

Майкон (Рома)

В мача срещу Фиорентина Майкон напомни за най-добрите си времена когато защитаваше цветовете на Интер и бе страшилището не само за противниковите нападатели, но и за защитниците. Срещу Фиорентина бразилецът вкара и гол, с който даде още по-голям в представянето на своите. Бранителят извърши и осем чисти шпагата и за пореден път доказа, че класата си е класа.

 

Камил Глик (Торино)

Ключовият защитник на Торино стана причина да бъде продължена лошата серия на Лацио, вкарвайки единственият гол в мача. За появата на спекулациите около бъдещето на Владимир Петкович няма да говорим, но ще допълним, че Глик прихвана две опасни топки и цели единадесет пъти успя да изнесе топката от собственото си наказателно поле.

Давиде Сантон (Нюкасъл)

Всички футболисти на Нюкасъл заслужават похвала за играта си срещу шампиона, но ние ще обърнем специално внимание на левият бранител на "свраките", който по безпардонен начин се разправи с Рафаел и Янузай, като по този начин неутрализира всички опити на "червените дяволи" да пробият към вратата на Крул от тази част на терена.


Брайън Овиедо (Евертън)

23-годишният костариканец в последните мачове на своя отбор е истинско страшилище за противниковите нападатели. Само погледнете резултатите му: два гола и две асистенции в двубоите срещу Стоук, Манчестър Юнайтед и Арсенал. Разбира се, ние ще вземем под внимание срещите през миналата седмица. Срещу шампионите бранителят разнасяше всичко по пътя си и накрая вкара гол, който се оказа победен в мача. Не по-лошо бе представянето на Овиедо и на "Емирейтс" през уикенда. Брайън се справи отлично с "ангажиментите" си към Дженкинсън и Уилшър, а освен това асистира за изравнителното попадение на своите.


Джорджо Киелини (Ювентус)

Киелини в мача с Болоня един-единствен път докосна топлата в чуждото наказателно поле и вкара гол, който се оказа победен. Трябва ли да кажем, че бранителят спечели всичките си десет единоборства и по такъв начин не позволи на противниковите нападатели да притесняват Буфон.


Подгласници: Де Силвестри (Сампдория), Налдо (Волфсбург), Сахо (Ливърпул),

 

ПОЛУЗАЩИТА


Франк Рибери (Байерн Мюнхен)

Един от тримата най-добри футболисти в света вкара два гола на Вердер и записа една асистенция, с което стана главен съучастник в унищожаването на Вердер.


Месут Йозил (Арсенал)

Германският национал на два пъти бе избиран за играч на мача през миналата седмица. Най-напред в двубоя срещу Хъл Сити, в който се отчете с гол. През уикенда Йозил бе най-съобразителен в полето на Евертън и отново се разписа. За организаторските качества на Месут вече е говорено много, сега немецът доказа и голмайсторските си способности.

Ахмед Елмохамеди (Хъл Сити)

Египтянинът намира място в нашия отбор заради играта си, която демонстрира при гостуването на "тигрите" на Суонзи. Малко хора очакваха, че Хъл Сити ще си тръгне от Уелс непобеден, но това се случи, като в голяма степен заслугата е на 26-годишния полузащитник, който не само рушеше всяка една атака на "лебедите", но бе най-дейният участник от страна на своя тим по преодоляването на противниковата защита. Асистенцията му в 9-та минута изведе гостите напред в резултата и даде импулс в представянето на тима през всичките 90 минути. Съвсем заслужено Елмохамади бе избран за играч на мача.


Подгласници: Видал (Ювентус), Гьотце (Байерн Мюнхен), Жофре (Лориен), Сидуел (Фулъм), Сансоне (Парма), Н'Гуемо (Бордо)

 

НАПАДЕНИЕ

 

Златан Ибрахимович (ПСЖ)

Дали Златан Ибрахимович не се ядоса за това, че не бе включен в тройката на най-добрите футболисти на планетата? Няма как да знаем за това и ще трябва да се доверим на думите на шведския национал, който заяви, че и без "Златната топка" той е номер едно. Самочувствието на Ибра е известно на всички, а нападателят има своите основания. В мача на ПСЖ със Сошо Златан отбеляза два гола и записа две асистенции. Няма никакъв шанс да не включим такъв футболист в нашия отбор.


Луис Суарес (Ливърпул)

Когато говорим за Луис Суарес, трябва дебело да подчертаем, че това е главният герой на миналата седмица. Най-напред уругвайският национал помете Норич, вкарвайки четири гола на "канарчетата" и записвайки асистенция при петото попадение на своите. Суарес обаче не спря до тук и през уикенда не пропусна да се отчете и във вратата на Уест Хем. Луис се намира в невероятна форма и в момента едва ли има защитник във Висшата лига, който би желал да си има работа с него. Ние обаче с радост ще включим нападателя на Ливърпул в символичния отбор на FUTBOL TV.


Подгласници: Балотели (Милан), Паласио (Интер)

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Роберто Мартинес (Евертън)

Малкият вълшебник. По този начин английските колеги започнаха да наричат наставника на Евертън. Колективът воден от Роберто Мартинес в средата на миналата седмица победи Юнайтед насред "Олд Трафорд", а през уикенда за малко да стори същото с лидера Арсенал. След мача самият Венгер призна, че е бил изненадан от играта на "карамелите". Впрочем, няма нужда да вярваме на думите на французина за да признаем, че Роберто заслужава да води символичния ни отбор.

 

  Сподели
193