Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (28.09-04.10)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (28.09-04.10)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига. Представяме Ви: Dream-team за периода 28.09 - 05.10.


ВРАТАР

Икер Касияс(Реал)

Вратарят на Реал Икер Ксияс може да се каже, че спаси своя отбор от разгромно поражение от Севиля. Икер в края на първата част изби по невероятен начин удар на Ренато. След това когато започна второто полувреме Ксияс отново спаси реал от сигурен гол. След бърза атака на Севиля по десния край на наказателното поле, топката бе доставена на далечната греда, откъдето Пероти трябваше само да я дотика с празния ъгъл. Вратарят-чудо обаче успя да се протегне и да отрази футболният снаряд. В края на срещата спаси отново две невероятни положения, с което загубата на прехваления Реал стана почетна.

ЗАЩИТА

Ашли Кол ( Челси)

Защитникът на "аристократите" проведе срещата с Ливърпул на високо равнище. В индивидуалната битка с Дирк Кайт(Каут), той надигра абсолютно холандеца като не му даде оперативен простор и възможност да комбинира с Торес.

Чезаре Бово ( Палермо)

Защитникът на сицилианският Палермо Чезаре Бово изигра срещу Ювентус най-добрият си мач за сезона. Някой да помни с нещо нападателите на торинския отбор Амаури и Якуинта? Просто защото Бово ги "прегледа" един по един. Освен това при всеки един корнер за отбора си той се включваше активно и създаваше напрежение, след което се връщаше по най-бързият начин на мястото си в отбраната.

Томас Вермаелен (Арсенал)

Защитникът на "артилеристите" демонстрира в пореден мач уверена игра в защита,но в същото време донесе много полза за атаката на отбора си. Томас заби поредния гол за Арсенал. Да, този път не след изпълнение на ъглов удар, а с мощен, пронизващ удар от 23 метра. Защитник с такъв силен и точен удар - какво по-хубаво нещо за един отбор.


Стефан Раду (Лацио)

Румънският защитник на Лацио, който не влиза често в игра заради добрата форма на Коларов, този път може да кажем, че носеше защитата на лацианите на гърба си през цялото време. Движеше се навсякъде и освен, че там където беше нито един нападател не успя да отправи удар към вратата на римският отбор, през второто полувреме изби топката от голлинията на опразнената от вратаря врата. Бързият защитник спаси от загуба Лацио срещу Фиорентина.


ПОЛУЗАЩИТА

Нене (Монако)

Полузащитникът на френския Монако Нене стана главен герой в срещата срещу Олимпик Марсилия. Благодарение на него отборът на Княжеството преодоля съпротивата на Олимпик, защото полузащитникът бе в основата на всяка атака, освен това отбеляза и гол от дузпа.

Гьокхан Инлер (Удинезе)

 

Полузащитникът Инлер бе просто незаменимия играч за своя отбор в срещата с миланския Интер. Подаде по най-страхотния начин на Ди Натале, който изравни резултата. През второто полувреме изцяло през него минаваха атаките на отбора, отново изведе нападателя на голова позиция, за негово съжаление пасът бе пропилян.

Сеск Фабрегас (Арсенал)

Фантастичен мач срещу Блекбърн! Капитанът на "артилеристите" подаде 4 пъти при головете и един път сам вкара гол! Какво да коментираме повече? Просто думите са излишни.

Хесус Навас ( Севиля)

Испанският полузащитник на Севиля просто изрина отбраната на Реал отдясно и постоянно изостряше играта. След подаване отляво вкара и гол с което откри резултата в мача. След това продължи да създава положения, но отличния Касияс явно реши да не допуска повече голове отразявайки всичко

НАПАДЕНИЕ

Дидие Дрогба (Челси)

Именно двете голови подавания на Дрогба позволиха Челси да победи един от конкурентите си за титлата с 2:0! Ивоарецът в повечето случай доставяше топките на краката на партньорите си като по конец. И Анелка и Малуда трябв ада са му благодарни за тези пасове. Особено при втория гол да елиминираш толкова елегантно защитник като Карагър е наистина постижение.

И тук уважаеми посетители на сайта решихме да Ви поднесем лека изненада. От Futbol-TV Ви предоставяме правото Вие да изберете вторият нападател в символичният отбор за седмицата, гласувайки измежду две от номинираните имена: това на Франческо Тоти и Димитър Бербатов. Това е постът за когото имаше най-много колебания в неговия избор от наша страна и се надяваме с Ваша помощ да определим единадесетия футболист

Франческо Тоти (Рома)

Капитанът на Рома в срещата с Наполи оформи дубъл, заработвайки за отбора си трите точки. Вкарвайки втроия гол той получи травма, но остана на полето защото лимитът от смени бе изчерпан и продължи да дава морална подкрепа за своя отбор. Тоти записа 184 гол в Серия А.

Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед)

Пред близо 80000 зрители Митко отбеляза страхотен гол, който дълго време ще бъде сънуван от вратаря на Съндърланд Гордън. Бе най-добрият в отбора на шампионите и водеше атаката на отбора си отлично. За жалост Рууни и Видич пропуснаха негови пасове, а с брилянтната си техника Бербо създаваше напрежение сред отбраната на гостите и увличаше по двама противникови футболисти около себе си. Получи заслужено най-висока оценка от целия си отбор, а голът му бе класиран за "Гол на кръга" във Висшата лига на Англия.

Старши треньор:

Валтер Дзенга съумя да убеди футболистите си, че могат да победят колоса Ювентус. Отличната тактическа постройка и правилното разпределение на силите в защита и полузащита направиха смятаното за невъзможно преди мача. Крайният резултат Палермо - Ювентус 2:0

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
220