Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (17.10 - 22.10)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (17.10 - 22.10)

Европейският уикенд отново бе богат на събития. Байер Леверкузен вкара най-странният гол на уикенда, а Златан Ибрахимович отбеляза най-красивият. В Италия дубълът на Пиянич позволи на Рома да постигне поредната си победа, а хеттрикът на Джузепе Роси донесе първото поражение на Ювентус през този сезон. На Острова Юнайтед продължава да губи точки и още повече изостана от лидерите в класирането. Интересно бе и в Испания, където Еспаньол и Осасуна сложиха край на победната серия на Барселона и Атлетико, а Иско донесе победата на Реал над бившия си отбор.

Представяме ви: Dream Team за периода 17.10-22.10. Тактическа постройка 3-5-2.

 

ВРАТАР

Вили Кабалеро (Малага)

Нещо невероятно трябва да направи някой вратар, за да попадне в символичния отбор, ако е допуснал гол. Кабалеро допусна цели два в мача на своите срещу Реал, но стражът на Малага няма никаква вина за поражението, освен това извърши 13 спасявания, като пет от тях бяха близо до фантастиката.

Подгласници: Фрисон (Катания)

 

ЗАЩИТА

Карлес Пуйол (Барселона)

Капитанът на Барселона се завърна в строя и веднага бе хвърлен в боя и то къде - на едно от най-неприветливите места за каталунците. Не знаем дали Мартино е имал нещо в предвид, но наставникът на шампиона не сгреши с избора си. Карлес игра като истински лъв, спечели всичките си единоборства и не даде никакъв шанс на нападателите на Оасуна за обстрелване вратата на Валдес.


Рикардо Родригес (Волфсбург)

Левият защитник на "вълците" бе най-дейният в своя отбор при гостуването на Аугбсург. Почти всички опасности за баварците дойдоха имено от тази част на терена. 21-годишният футболист успя да спечели всичките си единоборства, записа и асистенция, с което помогна на Волфсбург да постигне важна победа.

 

Фабрицио Качаторе (Верона)

Невероятен мач направи десният бек на Верона в мача на своите срещу Парма. 27-годишният защитник взе дейно участие във всички атаки на Верона, създавайки хаос в отбраната на Парма, освен това успя да отбележи гол, а също така не забрави и за основните си задължения, превръщайки се в истинска преграда за Гоби.

Подгласници: Чико (Суонзи), Антей (Сасуоло)

 


ПОЛУЗАЩИТА

Еден Азар (Челси)

Какво повече може да кажем за крилото на Челси в двубоя на "сините" срещу Кардиф? Белгиецът изравни резултата в много важен момент за своите, в средата на второто полувреме асистира на Ето'о, а малко преди последния съдийски сигнал сложи точка на спора, оформяйки дубъл в мача.


Месут Йозил (Арсенал)

Арсен Венгер продължава да жъне плодовете на своята работа в последния трансферен прозорец. Как ли би изглеждал Арсенал без Йозил? В мача срещу Норич немецът вкара два гола и бе основен архитект на великолепната игра на отбора си срещу "канарчетата".


Миралем Пиянич (Рома)

Няма как да не включим в нашия отбор един от героите на италианския уикенд. Миралем Пиянич не само вкара двата гола, с които донесе победата за "вълците", но бе и един от най-активните футболисти на терена. Освен това Миралем показа отлично взаимодействие и с Роси, добре си сътрудничеше и с Бенатиа и Кастан, а всичко това осигури място на 23-годишния футболист сред нашата единадесеторка.


Андрос Таунзенд (Тотнъм)

Младият англичанин направи поредният си невероятен мач, с което помогна на своите да победят Астън Вила. Впрочем, играта му най-добре е илюстрирана от изказването на неговия мениджър Андре Вилаш-Боаш: "Той е играч, който не познава страха. Не се бои от конкуренция и притежава способността да демонстрира игра, която му гарантира място в отбора. С него имам много варианти за атакуваща игра. Води отбора си напред и действа забележително в разиграването. Умее да надиграва противника, умее да доставя топката напред. Носи постоянна заплаха и останалите отбори започват да отделят все по-голямо внимание на силните му страни", заяви Вилаш-Боаш.

Адам Лалана (Саутхемптън)

Номинирахме Лалана не само за попадението му, което донесе равенството на "светците" на "Олд Трафорд", но и заради цялостната му добра игра срещу шампиона. 25-годишният футболист бе архитектът на почти всички атаки на Саутхемптън, раздаде пасове с 91% точност и спечели над 90% от единоборствата си на земята.


Подгласници: Оскар (Челси), Де Гузман (Суонзи), Пароло (Парма), Ди Мария (Реал Мадрид), Роналдо (Реал Мадрид), Робен (Байерн Мюнхен), Моура (ПСЖ)

 

НАПАДЕНИЕ

Серхио Агуеро (Манчестър Сити)

Безспорно аржентинецът се превърна в главното оръжие на Пелегрини в мача срещу Уест Хем. Заканите на Сам Алърдайс не успяха, от една страна заради по-класният отбор, който имаше срещу себе си, а от друга, заради невероятният в този мач Серхио Агуеро. Само за статистиката ще кажем, че нападателят вкара два гола и асистира за третия.


Джузепе Роси (Фиорентина)

През този сезон отбраната на Ювентус не изглежда като тази, която познавахме през миналата година, но въпреки това е много трудно да бъде превзета три пъти в един мач. А от един отделен играч е почти невъзможно. Във футбола обаче стават и невъзможни неща и това се видя през уикенда във Флоренция, когато домакините не само върнаха двата гола, но и победиха шампиона с 4:2. Три от тези попадения бяха дело на Роси.

Подгласници: Ибрахимович (ПСЖ)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР


Руди Гарсия (Рома)

Крайно време е да отдадем дължимото на човека, чийто отбор е единственият, който има пълен актив от точки и при това е допуснал само един гол. Срещу Наполи Рома направи поредният си силен мач, в който не остави никакви съмнения относно превъзходството си и заслужено спечели с 2:0. Столичани демонстрираха балансираност във всички линии, умело сменяха ритъма, раздадоха се през всичките 90 минути и показаха завидно самочувствие. Това е почти същата миналогодишна Рома, но с Руди Гарсия начело.

 

  Сподели
197