Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (04.10 - 06.10)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (04.10 - 06.10)

FUTBOL TV продължава с определянето на единадесетте най-добри футболисти на кръга в топ 5 на първенствата на Европа. Място в нашия състав намериха герои с голяма възрастова разлика като например ветеранът на Рома Франческо Тоти и изгряващата звезда на Висшата лига Аднан Янузай, но заради изявите си през уикенда и двамата заслужават нашето внимание. Най-големи затруднения изпитахме с определянето на нашия вратар и с треньорския пост на отбора, начело на който поставихме Сам Алърдайс, но нямаше да сгрешим, ако бяхме избрали Руди Гарсия, чиито отбор Рома продължава не само да прави чудеса, но и да демонстрира хубав футбол.


Представяме ви: Dream Team за периода 04.10-06.10. Тактическа постройка 4-5-1.

 

ВРАТАР

Марк-Андре тер Щеген (Борусия М'гладбах)

"Жребците" на свой терен през този сезон представляват реална сила. Отборът от М'гладбах спечели всичките си пет мача, включително и този срещу Борусия Дортмунд. Трябва да подчертаем обаче, че на първо място причината това да се случи е надеждната игра на отбраната и на вратаря Тер Щеген. Във въпросния двубой стражът на "кончетата" извърши осем спасявания. Немският национал също така шест пъти действаше чудесно при центриранията на противника.

Подгласници: Боруц (Саутхемптън), Де Хеа (Манчестър Юнайтед)

 

ЗАЩИТА

Саша Ритер (Фулъм)

Десният защитник на лондонския отбор в мача на своя отбор срещу Стоук Сити в рамките на седмия кръг на Висшата лига на Англия два пъти изчисти топката от опразнената от стража врата. След последния съдийски сигнал Мартин Йол бе готов да разцелува Саша, който впрочем игра уверено не само на последния рубеж за своя отбор.

Уинстън Рийд (Уест Хем)

"Чуковете" в лондонското дерби разгромиха с 3:0 кандидата за топ 4 Тотнъм! Още по-шокиращото е, че го направиха на "Уайт Харт Лейн", с което хвърлиха в потрес всички фенове на "шпорите". Никой не очакваше подобен резултат, може би с изключение на капитана на Уест Хем Рийд. Неговите перфектни действия в отбрана и блокиране на ударите на противника ще бъдат запомнени в мача, както впрочем и голът му в 66-та минута, с което бе поставено началото на разгрома на именития съперник.


Фабрицио Качаторе (Верона)

Защитникът на Верона стана едно от главните действащи лица в победния мач против Болоня, дори независимо от факта, че съперникът все пак успя да вкара гол. Не толкова отдавна Качаторе вкара на Ювентус, което тогава не спаси новака от загубата. Сега обаче попадението на Фабрицие стана отправна точка за разгрома на съперника. Освен това защитникът спечели 80% от единоборствата си и 11 пъти изчисти топката от наказателното поле.


Джорджо Киелини (Ювентус)

В мача срещу Милан Киелини даде най-доброто от себе си, дори независимо от факта, че противникът вкара два пъти - в първата и последната минута. От началото на сезона Джорджо няколко пъти оставаше на пейката на "бианконерите" и трябва да кажем, че без Киелини "бианконерите" не изглеждаха толкова стабилни в отбрана. Не се знае по какъв начин би се развил двубоя с "росонерите", ако Конте бе оставил гологлавия си бранител на пейката. Но е факт, че Джорджо вкара гол, спечели 90% от единоборствата си и освен това осем пъти пресече топката.

Подгласници: Серхио Рамос (Барселона), Киърън Кларк (Астън Вила), Къртис Дейвис (Хъл Сити), Давиде Сантон (Нюкасъл), Лулич (Лацио),


ПОЛУЗАЩИТА

Джеймс Родригес (Монако)

Монако продължава да бъде лидер в Лига 1, но победата в последния кръг дойде много трудно. В главен герой на мача със Сент Етиен се превърна новото попълнение на отбора Джеймс Родригес. Полузащитникът записа две асистенции, които обезпечиха победата. Също така техничния колумбиец отново демонстрира своя великолепен дрибъл, шест пъти красиво надигравайки противника.


Реми Кабеля (Монпелие )

Едно от главните събития на френския уикенд стана разгромът на Олимпик Лион. Монпелие буквално разора отбраната на съперника, вкарвайки във вратата на отбора на Реми Гард цели пет гола. В герой на срещата пък се превърна Кабеля, който за 75 минути на терена се замеси в четирите гола на своя тим. На сметката на Кабеля има два гола и две асистенции! Има ли нужда повече да коментираме играта на 23-годишния футболист.


Оскар (Челси)

Бразилският полузащитник се превърна в герой на мача на своя отбор при гостуването му на Норич. Въпреки, че отбеляза само един гол във вратата на "канарчетата", Оскар свърши достатъчно друга полезна работа, която осигури успеха на своите. Пасове като по конец, мощни рейдове в отбраната на домакините, нестандартни изпълнения, които объркваха противника - целият този "репертоар" на Оскар му осигури място в нашия отбор.


Лоик Реми (Нюкасъл )

Пет гола в четири мача, два във вратата на Кардиф в последния кръг на Висшата лига на Англия. Лоик избави Алън Пардю от психологическото натоварване, ако пък французинът продължи в този дух, Дидие Дешан може и да промени отношението си към играча.

Аднан Янузай (Манчестър Юнайтед)

Младият атакуващ футболист на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай разкраси живота на Дейвид Мойс. Белгиецът помогна на "червените дяволи" с двата си гола. Отначало откликна на подаването на Евра, а след това сам стреля от ляво. Какво повече може да се иска от един 18-годишен играч?

Подгласници: Хендерсън (Ливърпул), Якоб (УБА), Шави (Барселона), Лалана (Саутхемптън), Итурбе (Верона), Неймар (Барселона), Аранго (Борусия М'гладбах)


НАПАДЕНИЕ


Франческо Тоти (Рома)

Два гола срещу Интер, 91% точност на паса, много тичане въпреки годините си... това бе Тоти в мача на своите срещу Интер. Първото попадение на ветерана дойде след мощен удар от границата на наказателното поле, а при дузпата Франческо прояви хладнокръвие и не даде никакви шансове на Ханданович.


Подгласници: Пандев (Наполи), Суарес (Ливърпул), Санчес (Барселона), Коста (Атлетико Мадрид), Касано (Парма), Ласога (Хамбургер),

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР


Сам Алърдайс (Уест Хем)

Някой предполагал ли е, че е възможно да се получи такъв резултат на "Уайт Харт Лейн" миналата неделя? По принцип, във Висшата лига може да станем свидетели на какво ли не и поради тази причина този шампионат е най-популярен в света. Наскоро Юнайтед допусна домакинска загуба от УБА, но кандидат за топ 4 да загуби с три гола разлика от средняк на собствения си стадион звучи близо до фантастиката. Това обаче стана факт, а след злополучния за "шпорите" двубой мениджърът на Уест Хем Сам Алърдайс призна, че използвал Равел Морисън на мястото на "лъжливата деветка", за да заблуди противника. Истината е, че Големия Сам успя да излъже по-младия си колега, а отборът му победи считания за фаворит Тотнъм.

 

  Сподели
199