Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (26.09 - 02.10)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (26.09 - 02.10)

Европейският уикенд се оказа не по-малко интересен от предишния, след като станахме свидетели на шокиращи резултати в Мадрид, Манчестър и Бирмингам, а защо не и във Флоренция, където кандидатът за топ 3 загуби точки от средняка Парма. За радост на почитателите на най-популярния спорт на планетата, случилото се обещава още по-вълнуващ и интригуващ европейски сезон.

Представяме ви: Dream Team за периода 26.09 - 02.10. Тактическа постройка 3-5-2.

 

ВРАТАР

Стив Манданда (Олимпик Марсилия)

Олимпик Марсилия продължава уверено да следва двата лидера от френската Лига 1. През уикенда възпитниците на Ели Боуп гостуваха на Лориен и за първи път от началото на сезона записаха две поредни победи. Един от героите на мача стана вратарят Стив Манданда, който запази неприкосновеността на своята врата. Това стана чрез шест отлични спасявания, освен това френският национал четири пъти успешно напусна малкото наказателно поле, внасяйки спокойствие сред защитниците.

Подгласници: Нойер (Байерн Мюнхен), Оспина (Ница)

 

ЗАЩИТА

Адриано (Барселона)

През уикенда действащият шампион на Испания без много усилия преодоля Алмерия, като в един от главните герои в мача се превърна Лионел Меси. Трябва обаче да отбележим и играта на Адриано, който в този мач замени Жорди Алба на левия фланг на отбраната. Тук ще добавим, че бранителят записа на сметката си второто попадение в двубоя, снемайки всички въпросително относно победителя в срещата. При това процентът на точните подавания на бразилеца достигна 95 - цифра, достойна за уважение.

Мехди Бенатиа (Рома)

Рома е едноличен лидер в Серия А и няма как да е по-различно, след като всички съперници губят точки, а "вълците" продължават да побеждават и да не допускат голове. През уикенда хората на Руди Гарсия разгромиха Болоня, в главен солист за победата се превърна Бенатиа. Бившият играч на Удинезе който бе закупен през лятото, вкара един гол и пресече три топки. Освен това, Мехди девет пъти изнесе топката от собственото си наказателно поле, предотвратявайки опасни ситуации.


Маркиньос (ПСЖ)

През лятото бразилецът смени Рома с ПСЖ, но едва през изминалия уикенд Маркиньос започна като титуляр и съответно оправда доверието от страна на Лоран Блан. Именно точният удар на бранителя изведе парижани напред. Най-впечатляващото е, че Маркиньос спечели всичките си единоборства.

Подгласници: Колеман (Евертън), Тери (Челси), Лукарели (Парма), Бартра (Барселона), Хумелс (Борусия Дортмунд), Сане (Бордо)

 

ПОЛУЗАЩИТА


Елжеро Елиа (Вердер Бремен)

Дясното крило на Вердер не само, че бе най-активният футболист в състава на "зелените", но и вкара два от головете срещу Нюрнберг, с което спаси своите от загуба в мача.

Коке (Атлетико Мадрид)

Ролята на Диего Коста в мача с Реал Мадрид не може да бъде пренебрегната, но дали Атлетико щеше да изглежда по този начин, ако Коке не бе на висота? 21годишният футболист раздаде пасове с 91-процентова точност, удари една греда, замеси се във всичко най-опасно пред вратата на Диего Лопес, а едно от най-важните неща, които направи е асистенцията за победния гол.


Яя Туре (Манчестър Сити)

През уикенда Сити претърпя огромно разочарование. "Гражданите" имаха неоспоримо преимущество в двубоя си срещу Астън Вила, но си тръгнаха от Бирмингам без нито една точка. Само ще кажем, че Яя Туре няма абсолютно никаква вина за поражението. Ивоариецът извърши страшно много полезни действия и освен това стана автор на първия гол в мача. А престоят му в Барселона явно все още дава своите плодове, тъй като лидерът на "гражданите" записа 95% точност на подаванията.


Аарън Рамзи (Арсенал)

Арсенал след загубената среща в първия кръг на Висшата лига извършиха невероятен скок и в крайна сметка стъпиха на върха. Интересното е, че ключова роля в действията на отбора на Арсен Венгер играе Аарън Рамзи, който през миналата година събра критики за няколко години напред. Сега уелсецът смело вкарва голове и извършва страшно много полезна работа в опорната зона на лондончани. Гол, асистенция, седем пресечени топки... Това направи Рамзи срещу Суонзи. Малко ли е?


Марко Ройс (Борусия Дортмунд)

През последните седмици Борусия не демонстрираше футболът, който се очаква от отбора. Това важи и за Марко. Полузащитникът отпадна от играта срещу Наполи, не бе на себе си и в мача срещу Нюрнберг. Ройс се завърна на авансцената този уикенд, а Фрайбург имаше нещастието да се сблъска с класата на немския национал. Футболистът се отчете с два гола и асистенция. Забележителното е, че това стана само за 61 минути, защото след това Клоп замени своя футболист.

Подгласници: Дембеле (Тотнъм), Амалфитано (УБА), Чигарини (Аталанта), Максим (Щутгарт)

 

НАПАДЕНИЕ


Даниел Стъридж (Ливърпул)

Завръщането на Луис Суарес по никакъв начин не се отрази негативно на Даниел Стъридж и това се видя в мача на мърсисайдци срещу Съндърланд през уикенда. 24-годишният англичанин бе много деен, показа отлично взаимодействие със Суарес, отбеляза първия гол и записа две асистенции, с което помогна на отбора си да постигне победа с 3:1.

 

Ромелу Лукаку (Евертън)

Това е другият герой на уикенда. Евертън за по-малко от едно полувреме реши въпроса с победителя в мача си с Нюкасъл, а основна роля това да се случи бе играта на пристигналия под наем от Челси Ромелу Лукаку. Два гола и една асистенция - така белгиецът отговори на оказаното доверие на Роберто Мартинес да започне като титуляр.

Подгласници: Суарес (Ливърпул), Итурбе (Верона), Ибишевич (Щутгарт), Левандовски (Борусия Дортмунд)

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Стив Кларк (УБА)

УБА пристигна на "Олд Трафорд" точно когато в пресата се появиха съобщения, че Дейвид Мойс е поставил задача на своя отбор да постигне пет победи в следващите си пет мача. Какво ли си е помисли Стив Кларк и неговите момчета преди срещата? Едва ли някой ще даде отговор на този въпрос, но е факт, че "дроздовете" в никакъв случай не се стреснаха от името на шампиона, играха като с равен, със самочувствие и заслужено победиха. Какъв психолог трябва да си, за да накараш отбор без звезди да си повярва и да се представи по този начин на "Олд Трафорд"?

 

  Сподели
219