Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (19.09 - 23.09)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (19.09 - 23.09)

Европейският уикенд ни поднесе толкова много остри сюжети и аномалии, че едва ли някой любител на футбола е можел да си представи, че това ще случи. Разгромът на Юнайтед и Шалке 04, изпусната дузпа на Балотели, загубата на Барселона във владеенето на топката, голът на Микел след суша от 185 мача, унищожението на Стоук от статични положения...

Представяме ви: Dream Team за периода 19.09 - 23.09. Тактическа постройка 4-3-3.

 

ВРАТАР

Хосе Рейна (Наполи)

Никакви съмнения не може да има относно този пост. До преди мача Милан - Наполи лидер да бъде вратар на нашия отбор бе Брад Гузан от Астън Вила, но след представянето на Рейна срещу Милан, испанецът спечели правото да е титуляр в символичния тим на FUTBOL TV. Рейна направи седем спасявания и отрази една дузпа, което е напълно достатъчно да компенсира получения в 90-та минута гол.

Подгласници: Гузън (Астън Вила)

 


ЗАЩИТА

Лейтън Бейнс (Евертън)

За качествата на левия защитник на Евертън е говорено много и това обяснява вниманието към играча от страна на големите клубове. В двубоя срещу Уест Хем Бейнс отново показа най-доброто от себе си, а част от прекрасната му игра станаха двата гола във вратата на "чуковете".


Деян Ловрен (Саутхемптън)

Силен мач направи 24-годишният централен защитник на Саутхемптън срещу Ливърпул - отборът, който преди уикенда бе лидер в класирането на Висшата лига. Хърватинът не само неутрализира най-опасното оръжие на домакините, но в 53-та минута отбеляза гол, който се оказа победен за отбора му.

 

Федерико Балдзарети (Рома)

В 63-та минута левият защитник на Рома взриви "Олимпико", откривайки резултата с точен и разсичаш удар. Преди няколко месеца след финала за Купата на Италия срещу Лацио Балдзарети се разплака, сега Федерико също не скри сълзите си - този път от радост.


Алесандро Лукарели (Парма)

Нулевото равенство между Катания и Парма произведе още един герой - това е централният защитник на "дуковете" Алесандро Лукарели, който има основна заслуга тимът му да не загуби в Сицилия. За тези, които не са гледали мача, ще кажем, че Лукарели извърши десет прекрасни шпагата и седем пъти успя да открадне топката от противника.

Подгласници: Амалфитано (УБА), Морас (Верона), Налдо (Волфсбург).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Месут Йозил (Арсенал)

Много е говорено за качествата на Йозил, така че ние няма да се спираме отново на тях. Само ще уточним, че в мача срещу Стоук Сити немският национал записа три асистенции, с което помогна на отбора си да победи с 3:1 и съответно да оглави класирането във Висшата лига на Англия.


Яя Туре (Манчестър Сити)

"С помощта на Туре "гражданите" създадоха мощен плацдарм в полузащита, принуждавайки Юнайтед да отстъпи, което не се вижда толкова често. Беше много важно да бъде спечелена битката именно в този участък от терена и Туре я спечели. Пелегрини използваше Яя като опорен полузащитник и ако погледнем статистиката, ще видите, че Туре контролира именно този участък от терена. Туре можеше да се включва и в атаките, но пред него и пред Фернандиньо преди всичко бе поставена задачата да бъде спиран Юнайтед и те се справиха с това. Мога да кажа, че манчестърското дерби бе спечелено от Яя Туре", заяви бившият уелски национал Роби Савидж, което обяснява мястото на Туре в нашия отбор.

 

Роби Крузе (Байер Леверкузен)

Какво повече може да се каже за футболист, който за 75 минути отбелязва два гола, записва една асистенция и се замеси във всичко най-опасно пред вратата на съперника. 24-годишният футболист не само бе определен за играч на мача, но и на кръга в немската Бундеслига.

Подгласници: Амалфитано (УБА), Погба (Ювентус), Гуарин (Интер), Фабрегас (Барселона), Санчес (Еспаньол), Паулиньо (Тотнъм)

 


НАПАДЕНИЕ

Серхио Агуеро (Манчестър Сити)

В рамките на по-малко от седмица Агуеро направи два много силни мача. Срещу Виктория в Шампионска лига нападателят се отчете с асистенция и гол, а през уикенда продължи да демонстрира най-доброто от себе си, отбелязвайки два гола във вратата на Юнайтед, което помогна на "гражданите" да повалят шампиона.


Нолан Ру (Лил)

25-годишният французин за първи път се появи на терена през този сезон и веднага осигури победата за Лил, вкарвайки два гола във вратата на Сошо. Като добавим и 80-процентовата точност на нападателя, няма защо да се учудваме, че той бе определен за играч на мача.


Педро (Барселона)

Десният нападател на каталунците направи заявка за неприкосновеност за своето титулярно място в състава. В мача с Райо Валекано Педро оформи хеттрик, при това нанасяйки само четири удара по вратата на съперника.

Подгласници: Негредо (Манчестър Сити), Алварес (Интер), Петерсен (Вердер)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Маурисио Почетино (Саутхемптън)

Вероятно много хора са се присмели на вратаря на Саутхемптън Артур Боруц, който преди мача с Ливърпул заяви, че няма да е изненада, ако отборът му се класира в топ 4. Не знаем дали това наистина би могло да се случи, но "светците" излязоха на "Анфийлд" със самочувствие, играха по шампионски и победиха напълно заслужено лидера в класирането. Ако някой смята, че ролята за всичко това не е и на мениджъра Маурисио Почетино, значи греши.

 

  Сподели
295