Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (14.09-20.09)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (14.09-20.09)

Futbol TV продължава с определянето на най-добрият отбор за изминалата седмица. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП-5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига. Представяме Ви: Dream-team за периода 14.09-20.09:

 

ВРАТАР

Буфон (Ювентус)

Вратарят на Ювентус просто стана герой на мача и не случайно е най-добрят вратар в света. В мача на неговия отбор с Ливорно, защитата не бе на висота и дадоха на противника възможност да обстрелва вратата му. В крайна сметка Буфон отчая противника си.

ЗАЩИТА


Николас Бурдисо (Рома)

Екс защитникът на Интер, аржентинецът Николас Бурдисо буквално намери своя отбор. Идвайки в Рома, той всеки път показва уверена игра. В срещата с Фиорентина показа уверена игра и Рома успя да победи защото всички атаки бяха проведени спокойно, а спокойно защото отзад в защита отборът се справи блестящо, а Бурдисо бе най-добрият.

Томас Вермален (Арсенал)

Защитникът на Арсенал Вермален оформи дубъл срещи Уигън. Има ли смисъл да продължаваме.

Ашли Коул (Челси)

Постоянно включващ се в атаките на Челси защитник, точно когато "сините" не владееха мача, той получи дълга топка от Дидие и с плонж вкара. Върна жеста за третия гол на отбора си, когато с дълъг пас изведе Дрогба на голова ситиуация и последва гол.

ПОЛУЗАЩИТА

Кристияно Роналдо ( Реал Мадрид)

Още в първата минута Срещу Херес Роналдо откри резултата. Той получи топката пред наказателното поле, намери пролука между защитниците и с плътен удар по земя в близкия ъгъл изненада вратаря. По късно вратарят спаси негов удар. Оттам реал изпаднаха в необяснима летаргия, от която ги събуди Роналдо, когато с глава засече топката за 2:0.

Дарън Флетчър( Манчестър Юнайтед)

Опорният полузащитник изнесе на гърба си срещата със Сити, освен това шотландецът вкара два гола за инфарктната победа. Няма нужда да продължаваме, нали?

Франческо Тоти (Рома)

Капитанът на "вълците" Франческо Тоти проведе феноменална игра срещу Фиорентина. Нападателят бе поставен от Раниери зад атакуващите нападатели и заигра като полузащитник! Вкара два гола и показа феномелна игра.

Райън Гигс ( Манчестър Юнайтед)

Полузащитникът в дербито със съперника Сити направи три асистенции. В този тежък мач, дали това не е успех? Едно от головите подавания бе йъм Оуен, който изкова победата. Напълно заслужено Гигс намира място в състава на седмицата.

 

НАПАДЕНИЕ


Един Дзеко ( Волфсбург)

Проведе отличен мач с отбора си, оформи дубъл, който донесе победата на отбора си като гост на Шалке.


Крейг Белами (Манчестър Сити)

Белами си тръгна от Олд Трафорд с увиснал нос - оформи дубъл и направи всичко възможно отборът му да си тръгне с нещо, но накрая загуби. Все пак трябва да отдадем заслуженото му.

 

Фернандо Торес ( Ливърпул)

Нападателят на "мърсисайдци" оформи дубъл срещу Уест Хям и донесе победата за отбора си. В упорита борба Ливърпул съумя да пречупи "чуковете", а лаврите заслужава Нандо Торес. Просто доказа, че разиграе ли се и става опасно и се превръща в кошмар за защитата на противника.

 

Старши треньор:

Раниери (Рома)

Колко много бяха критиките към Раниери в началото за промяна стила на отбора, че и Капело си позволи да го критикува. Критикуваха го и от Ювентус, че не бил в състояние да ръководи голям клуб, не можел да тренира отбора и ред подобни ехидни насмешки. Какво промени той обаче?

Остави на пейката Мексес, в защита вкара Жуан и Бурдисо. Другият момент бе изтеглянето назад на Тоти и играта му като полузащитник, а когато се атакуваше и противника излизаше на предни позиции от втора линия. Тоти спази тактическите указания, а Рома би. Ако ЦСКА си мислят, че ще е лесно срещу римският отбор - лъжат се.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
275