Младежите биха Ейре на „Герена”, Курдов и Цветанов бележат


.

Младежите биха Ейре на „Герена”, Курдов и Цветанов бележат

Младежкият национален отбор на България постигна едва втората си победа в квалификациите за Европейското първенство като стигнаха до победа с 2:0 над младежите на Ейре в мач игран на ст. „Георги Аспарухов" в столицата.

Само около 1000 запалянковци присъстваха на мача, който като цяло не предложи някакви блестящи футболни умения, но се отчете с добра игра на българите, които доминираха през по-голямата част от двубоя и заслужено стигнаха до победата.

Малките „Лъвове" добре започнаха срещата и имаха много възможности за гол, и само малшанса на нашите запази вратата на Ейре суха.

В самия край на първото полувреме, младата звезда на Литекс Момчил Цветанов намери Атанас Курдов непокрит в наказателното поле на гостите, и нападателят на Байер (Леверкузен) с гръб към вратата се обърна и простреля вратаря на ирландците.

Малко преди това нападателят на Левски Мариян Огнянов трябваше принудително да напусне терена, и бе заменен от футболиста на Миньор (Перник) Николай Дюлгеров.

През второто полувреме пак българите бяха по-стойностния тим на терена, и очаквано най-добрият в този мач Момчил Цветанов чрез индивидуална акция удвои резултата в полза на „трикольорите" в 77-та минута.
Въпреки успеха, българите нямат почти никакъв шанс да играят на предстоящото европейско първенство, тъй като активът ни е едва 6 точки след 6 изиграни мача. В нашата група са още отборите на Англия, Португалия и Черна гора, като последният ни мач в този квалификационен цикъл е именно срещу „Соколите" от Черна Гора в Подгорица на 9-ти спетември.

Освен Мариян Огнянов, друг футболист на Левски, младокът Лъчезар Балтанов получи лека контузия в квалификацията. Той отстъпи мястото си на  Атанас Зехиров от ЦСКА само минута преди България да поведе с 2:0 поради травма на ръката.


БЪЛГАРИЯ - ИРЛАНДИЯ 2:0 (1:0)

1:0 Курдов 44

2:0 Цветанов 78

БЪЛГАРИЯ: Михайлов, Виданов, Бодуров, Иванов, Генев, Балтанов (76-Зехиров), Огнянов (36-Дюлгеров), Курдов, Петаков, Чипев, Цветанов (82-Колев) (Кирев, Гаджалов, Стоев, Цачев)
Треньор: Иван Колев

ИРЛАНДИЯ: Редман, Коулман, Лидъл, Нолан, Денехи, Райън, Джъдж, Бенет (69-Амънд), Канел, Гарван, Трейси (Хендерсън, Клийсън, Мадън, Малоуни)

Треньор: Дон Гивънс
-
СЪДИЯ: Марко Борг (Малта)

СТАДИОН: "Георги Аспарухов", София - 1000 зрители

 

  Сподели
22