Ще започне ли с победа ПСЖ защитата на титлата си?


А. Йорданов

Ще започне ли с победа ПСЖ защитата на титлата си?

Монпелие - ПСЖ
Стадион: "Стад де льо Мосон", Монпелие
Дата: 09.08.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Лионел Жафредо

Отборите на Монпелие и Пари Сен Жермен ще открият новият сезон във френската Лига 1. Интересно е, че това са последните два шампиона на страната за последните две години. Парижани имат нов треньор в лицето на Лоран Блан, който е задължен да защити титлата от миналият сезон и да направи пробив в Европа.

ПСЖ не изневери на себе си и похарчи повече от 100 милиона за нови попълнения. На "Парк де Пренс" акостираха Лукас Дин от Лил, Маркиньос от Рома и звездата на Наполи Единсон Кавани. Последният ще трябва да заформи партньорство със Златан Ибрахимович и двамата да теглят отбора напред. ПСЖ освен, че купи нови футболисти успя да задържи и две от звездите си. Става дума за младата надежда Марко Верати, за когото се заговори, че е желан от няколко италиански клуба, а също така и Тиаго Силва, който за пореден път бе свързван с трансфер в Барселона.

През предсезонната подготовка, отборът се представи колебливо. Момчетата на Лоран Блан записаха две победи и две загуби. Те спечелиха обаче Суперкупата на Франция миналата седмица, след като се наложиха с 2:1 над Бордо в Габон. Головете за столичани тогава бяха дело на Онженда и Алекс.

Двубоят днес със сигурност ще пропусне крилото Жереми Менес. Той претърпя операция от дискова херния преди един месец и ще бъде в лазарета на ПСЖ за още четири седмици. Маркиньос също е под въпрос за срещата, тъй като според последните информации има лека контузия.

Наставникът на домакините Жан Фернандес заздрави защитата с бранителят Сиека Тиене, който е бивш футболист на ПСЖ и най-вероятно ще започне като титуляр. 31-годишният футболист има 75 мача с екипа на френският колос за тригодишният си прдстой в тима. Най-големият удар за Монпелие бе раздялата с полузащитникът Юнес Белханда. Младият футболист реши да премине в редиците на Динамо Киев. Ръководството на клуба бе близо до привличането на Джибрил Сисе и дори се смяташе, че има подписан предварителен договор, но този трансфер пропадна.

Отборът на Монпелие се представиха добре в контролните си мачове, но в последната контрола те допуснаха изненадваща загуба от Фреюс с 1:2.

Определено Пари Сен Жермен е фаворит в този мач като се напредвид класата на двата отбора, но "Стад де льо Мосон" е едно доста неприятно място за парижани и ако подценят Монпелие могат да пострадат. Често сме виждали през години, че грандовете започват лежерно сезона и губят точки в първите кръгове, но дали това ще се случи и с ПСЖ, предстои да разберем.

Прогноза: Монпелие - Пари Сен Жермен 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Монпелие:

16 юли Арле - Монпелие 0:2 (Приятелска среща)
20 юли Клермон - Монпелие 0:0 (Приятелска среща)
23 юли Монпелие - Тулуза 0:0 (Приятелска среща)
27 юли Аячо - Монпелие 0:1 (Приятелска среща)
02 август Еспаньол - Монпелие 0:0 (Приятелска среща)

ПСЖ:

09 юли Щурм Грац - ПСЖ 3:1 (Приятелска среща)
12 юли Рапид Виена - ПСЖ 1:2 (Приятелска среща)
23 юли Хамарби - ПСЖ 0:2 (Приятелска среща)
27 юли ПСЖ - Реал Мадрид 0:1 (Приятелска среща)
03 август ПСЖ - Бордо 2:1 (Суперкупа на Франция)

Досегашни срещи:

Монпелие - ПСЖ

47 срещи
14 победи за Монпелие
15 равенства
18 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 65:52 за ПСЖ

Коефициенти от bet365:
Монпелие - 4.50
Равен - 3.50
ПСЖ - 1.80

Коефициенти от Offsidebet:
Монпелие - 4.50
Равен - 3.40
ПСЖ - 1.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145