Де Бур: Топ триото ни ще напусне само за голям отбор


И. Ангелов

Де Бур: Топ триото ни ще напусне само за голям отбор

Босът на Аякс Франк де Бур настоя, че Кристиан Ериксен, Сим де Йонг и Тоби Алдервайрелд ще напуснат клуба само за правилната сума и то дошла от топ-отборите в Европа. Триото от "Амстердам Арена" привлече вниманието през летния трансферен прозорец, а пред репортери Де Бур сподели:

"Играчите, които отхвърлят оферти си признават колко им е добре в Аякс. Това означава, че вървим в правилната посока и ние сме доволни от този факт. В Аякс могат да се развият. Ако тези момчета напуснат Аякс, ще сме горди, че са заминали  за един голям клуб или лига."

"За нас е опция да дадем нов контракт на Тоби и Ериксен, но ако и тримата останат тук, всички ще сме много щастливи."

"Обадих се на Сим по време на ваканцията да го попитам как се чувства. Чудех се дали е решил вече да напуска клуба, да премине в друга лига. Също исках да му дам ясно да разбере, че не искам да го изгубя. Той каза, че се чувства добре в Аякс и ще напусне само за някои голям отбор. Сега той е в Аякс и е щастлив с това."

Нападателят Ериксен е на 21 години, а бранителят Алдервайрелд на 24. Двамата имат година в своите договори с Аякс, докато Де Йонг е обвързан до края на сезон 2014-2015.

  Сподели
131