Въпреки всичко, Бербатов най-близо до Юнайтед


А. Франгов

Въпреки всичко, Бербатов най-близо до Юнайтед

Драмата около трансфера на Димитър Бербатов се развива с пълна сила в последните часове преди затварянето на трансферния прозорец в Англия.

Все пак българинът е най-близо до трансфер в Манчестър Юнайтед. Шефовете на Тотнъм са приели офертата на "Червените Дяволи" от 30 млн. паунда, и се очаква Бербо да избере да продължи кариерата си в настоящия европейски и английски шампион.

Последната информация е че Бербатов се е срещнал с мениджъра на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, и се е запътил към "Олд Трафорд" за финалните медицински прегледи.

По-рано днес се появиха информации за оферти от страна на градския съперник Манчестър Сити и испанския шампион Реал Мадрид.

"Манчестър Ивнинг Нюз" публикува информацията че ръководството на Ман Сити е направило шокиращата оферта за капитана на българския национален отбор.

Късно снощи дубайската компания ADUG Ltd. закупи отбора от „Сити оф Манчестър" от бившият премиер на Тайланд Таксин Шинаватра. Все още не са огласени детайли по сделката, но се очаква това да се случи в близките дни, като се носят слухове за суми около 200 милиона паунда.

„Гражданите" имат сериозни проблеми в атака след тежките контузии на Валери Божинов, Бенжани Мварувари, и Дариус Васел, и явно амбициозните араби са решили първата им стъпка начело на тима да е отстраняването на този проблем

От своя страна, „Скай Спортс" пусна новината че ръководството на Тотнъм е приело офертата на „Сините" от 34 млн. паунда, и сега остава само самият Бербатов да одобри предлаганите му условия. Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз е потвърдил тази информация.

Очаквано, "Гражданите" ще се надяват другите българи в състава Валери Божинов и главно Мартин Петров да убедят Бербо да подпише. Двамата национали са много близки приятели и от "Иистландс" се надяват точно това да окаже влияние в решението на Митко.

Изданието "Гардиан" пък припоня че ако се осъществи, трансферът на Бербатов ще остане в историята като най-скъпият в Англия. Засега рекордът се държи от Андрий Шевченко от Милан в Челси за 30,4 милиона паунда.

Очаквано, ръководството на градският съперник на Сити, европейския шампион Манчестър Юнайтед няма да се остави "гражданите" за вземат Берба под носа им, и отправиха официална оферта към "Шпорите" в размер на 20 милиона английски лири плюс младия талант Фрейзър Кемпбъл, който сър Алекс Фъргюсън оцени на 10 млн. Според източници, тази оферта също е приета от Тотнъм. "Скай Спортс" дори съобщава че Сър Алекс лично е посрещнал Берба и го е закарал до базата на "червените дяволи".

Все още има време, като слуховете за бъдещето на юношата на Пирин (Благоевград) валят от всички страни!

"Гардиан" тиражира и информацията че Реал Мадрид е направил оферта от 36,5 милиона. Дали всичко това са спекулации или наистина всички ръководства на световният футболен елит са се насочили към Лондон за подписа на Бербо ще разберем в близките няколко часа...

 

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
172