Dream Team of The Week


.

Dream Team of The Week

Уважаеми посетители на сайта FUTBOL-tv. От днес започваме една нова наша рубрика, в която ще се постараем да оформим символичния Dream - team на Европа, в който отбор ще намерят място най - добре представилите се футболисти от водещите първенства на Стария континент: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига1 и испанската Ла Лига.

Представяме на Вашето внимание Dream - Team за периода 17.08 - 23.08

                                                  ВРАТАР

Хайнц Мюлер (Майнц)

Вратарят на немския Майнц Хайнц Мюлер се явява именно от тези футболисти в своя отбор, които позволиха да се запази победния резултат за отбора срещу Байерн. Вратарят мобилизира своите съотборници с великолепните си действия на вратата. В края на първото полувреме Гомес от 5 метра можеше да вкара топката, но Мюлер парира топката. Топката като снаряд се отби и отиде в Олич, който нанесе втори удар, но вратата остана непробиваема.

                                               ЗАЩИТА

Глен Джонсън ( Ливърпул)

Отлична придобивка за мърсисайдци! Десният защитник на отбора Глен Джонсън в срещата със Сток Сити просто разора отбраната на гостите по своя фланг. Футболистът действаше много точно и премерено както в отбрана, така и в нападение.

Фабио Канаваро (Ювентус)

Много от запалянковците на Юве не бяха доволни от връщането на Кан в отбора, но още в първтаа срещаФабио доказа с действията си, че може да върне любовта на феновете. Защитникът бе крайно ефективен в защита и на няколко пъти предотврати опасносни атаки на нападателите на Киево.

Доменико Кришито ( Дженоа)

Младият италиански защитник изигра срещу Рома само второто полувреме, но успя да отбележи гол и да се представи отлично в отбрана. Няколко минути след като влезе в игра, той получи топката в наказателното поле на римляните и я отправи като снаряд в далечния ъгъл на вратаата.

                                           ПОЛУЗАЩИТА

 

Елхеро Елия (Хамбургер)

Новобранецът на Хамбургер отлично започна сезона в Бундеслигата. В срещата с Волфсбург играчът бе на - добрият в състава на неговия отбор. Елия вкара гол, подаваше великолепни пасове, надиграваше противниците си.

Йоанн Гюркуф (Бордо)

Френският полузащитник на "жирондинците" Гюркуф проведе потресаващ мач с Ница, като отборът му победи с 4:0. Самият футболист отбеляза дубъл.

Транкило Барнета (Байер Леверкузен)

Швейцарският полузащитник на Байер по всичко изглежда, че е в добра кондиция: успешно помагаше на отбора си да се справи с натиска на противника, пасовете му бяха перфектни, а два от тях абсолютно точни на 45 метрова дистанция и често създаваше суматоха в наказателното поле на Фрайбург.

Роналдиньо (Милан)

Бразилецът в първата среща от шампионата на Италия със Сиена зае позиция в която се представи от най-добрата си страна. Дали Рони не се връща към най - добрите си години? Подаде за гол и бе в основата на другия за да излезе отборът му победител в двубоя.

                                              НАПАДЕНИЕ

 

Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

Нападателят проведе отличен мач с Уигън, в който за самият футболист се случи знаменито събитие: отбеляза стотния си гол за Юнайтед. След това вкара отново, оформяйки дубъл.

Джърмейн Дефо (Тотнъм)

А може би не трябва да включим футболист, който е вкарал в две срещи четири гола и то във Висшата лига на Англия?

Дидие Дрогба (Челси)

Дрогба заслужено намира място в символичния отбор защото вкара гол и подаде за гол. Логично е да попитате: защо Анелка го няма? Защото Дрогба за разлика от Никола игра компактно и не допусна да губи топката в полето на гостите, няколко пъти  както го направи Анелка.

Старши треньор:

Ние ще изберем Гасперини, наставника на Дженоа. Специалистът направи великолепна смяна вкарвайки Кришито в игра. Младият талант веднага отбеляза гол, я с действията сив защита помогна да се запази приемуществото на отбора. Другата смяна която направи също бе удачна: влезе в игра Паласио като след негово изпълнение на наказателен удар генуезците вкараха победния гол.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
281