Зенит ще е втория финалист в Купата на Русия


П. Пенков

Зенит ще е втория финалист в Купата на Русия

Зенит - Анжи Махачкала
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 08.05.2013г.
Час: 18:30
Съдия: Сергей Карасев


В сряда от 18:30 часа Зенит и Анжи Махачкала излизат един срещу друг в сблъсък, който ще отреди втория финалист в Купата на Русия. Първият вече е ясен, след като ЦСКА Москва надигра Ростов с 2:0 и вече очаква съперника си за трофея. Съставът на Лучано Спалети има шанс за дубъл през този сезон, тъй като освен в този турнир, Зенит има шанс и в първенстовото, тъй като изостава само на 3 точки зад лидера ЦСКА Москва, а до края остават 3 кръга. В края на месец април сините направиха грешка, завършвайки наравно 2:2 при гостуването на Кубан Краснодар, но седмица по-късно се реваншираха на феновете си с категоричен успех у дома с 4:0 над Алания. Отборът от Санкт-Петербург стигна до полуфиналната фаза в Купата на Русия, побеждавайки Кубан Краснодар, но след изпълнение на дузпи.

Владимир Бистров е големият отсъстващ за Зенит, тъй като получи контузия в рамото пот време на тренировка. В официалната пресконференция преди мача Лучано Спалети добави, че Сергей Семак също няма да може да се появи в игра, но не сподели вида на неговата травма. Добрата новина е, че Александър Кержаков се завръща в игра, след като пропусна последните два мача на Зенит.

Анжи Махчакала също имаше късмет, за да достигне този етап от надпреварата, тъй като в четвърфиналната фаза надигра Динамо Москва също при изпълнение на наказателни удари. Съставът на Гус Хидинк не се набира в добра форма в руското първентво, тъй като отбора записа 2 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните си 5 мача от Премиер лигата. Последният от тях беше през уикенда, когато жълтите надиграха Рубин Казан у дома с 2:1, като по този начин отбора записа третата си позиция в подреждането с актив от 50 точки.

Първоначално се смяташе, че нападатлят на Анжи Ласана Траоре няма да може да вземе участие в мача, поради наказание, но Футболната Асоциация на Русия загледа ситуацията и той ще може да вземе участие. Андрея Ещенко със сигурност няма да може да помогне на тима, поради наранени коленни връзки.

Прогноза: Зенит - Анжи Махачакала 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

13 април Локомотив Москва - Зенит 0:1 (Висша лига)
17 април Зенит - Кубан Краснодар 0:0 - 4:3 сл. дузпи (Купа на Русия)
21 април Зенит - ФК Краснодар 1:0 (Висша лига)
28 април Кубан Краснодар - Зенит 2:2 (Висша лига)
04 май Зенит - Алания 4:0 (Висша лига)

Анжи Махачкала:

14 април Волга - Анжи Махачкала 0:3 (Висша лига)
17 април Анжи Махачкала - Динамо Москва 1:0 сл. прод. (Купа на Русия)
21 април Анжи Махачкала - Динамо Москва 3:3 (Висша лига)
28 април Спартак Москва - Анжи Махачкала 2:0 (Висша лига)
04 май Анжи Махачкала - Рубин Казан 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Зенит - Анжи Махачкала

14 срещи
5 победи за Зенит
7 равенства
2 победи за Анжи Махачкала
Голова Разлика: 18:14 за Зенит

Коефициенти от bet365:
Зенит - 2.00
Равен - 3.40
Анжи Махачкала - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Зенит - 1.95
Равен - 3.25
Анжи Махачкала - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151