Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (19.04-22.04)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (19.04-22.04)

FUTBOL TV продължава с определянето на символичния отбор на кръга. Интересното е, че тази седмица в него няма нито един представител на Примера дивисион и Лига 1, а от Серия А само Де Роси заслужи титулярно място. Още по интересно щеше да бъде, ако се бе запазил снощния състав, в който от Висшата лига на Англия имаше само един представител. Двубоят Манчестър Юнайтед - Астън Вила промени това съотношение.

Представяме ви: Dream Team за периода 19.04 - 22.04. Тактическа постройка 4-4-2.


ВРАТАР

Волфанг Хесл (Гройтер Фюрт)

Аутсайдерът в Бундеслигата Гройтер Фюрт през уикенда постигна своята трета победа от началото на сезона - отново навън и не е изключено фюртци да влязат в историята като единствения отбор без победа у дома си. В дербито с Нюрнберг Гройтер постигна изненадващ успех, като освен Гайс, който отбеляза победния гол в мача, в герой се превърна и вратаря Хесл. Стражът на баварците направи осем спасявания и четири пъти успя да се справи с центриранията, запазвайки вратата си суха. Клишето "добрият вратар е половин отбор" е напълно уместно да използваме тук.

Подгласници: Бегович (Стоук Сити)

 

ЗАЩИТА

Дани Карвахал (Байер Леверкузен)

Възпитаникът на Реал Мадрид води неравна борба с Хави Мартинес за званието "най-добър испанец в Бундеслигата". По всичко изглежда, че бранителят ще загуби битката, но специално в мача с Хофенхайм Карвахал ще бъде запомнен. Не заради победата с 5:0 на "аспирините", а за това, че Дани постоянно се включваше в атаките на тима, помагаше както на нападателите, така и на полузащитниците, записа асистенция, шест шпагата и бе определен за играч на мача.

Пер Мертезакер (Арсенал)

Немският защитник на Арсенал едва не умря от смях когато завърналият се от дисквалификация Стив Сидуел в 12-та минута напусна терена за червен картон. Половин час по-късно Мертезакер изпрати топката във вратата на Фулъм, отбелязвайки единствения и победен гол за своите. Освен това немецът записа 95% точност на подаванията.

Филип Волшайд (Байер Леверкузен)

Волшайд не намира място в отбора заради голове или асистенции, а заради други интересни неща. Бранителят например в своята половина на терена докосна топката 85 пъти, отправяйки 84 паса. Спечелените единоборства са 100%, а откраднатите топки пет.

Филип Дамс (Борусия М'гладбах)

Левият защитник на "жребците" донесе на Борусия победата над Аугсбург, реализирайки в средата на първото полувреме дузпа. По време на този мач бранителят показа хладнокръвие и при пасовете - 94% точност на подаванията. Трите успешни шпагата само допълват картината на доброто представяне на Дамс.

Подгласници: Уилямс (Суонзи Сити), Дайнели (Киево)


ПОЛУЗАЩИТА

Мартин Харник (Щутгарт)

Австрийският полузащитник на практика конструира победата над Фрайбург, асистирайки за головете на Щутгарт. По пътя към този успех Харник спечели 23 единоборства от 34, освен това полузащитникът извърши 9 шпагата и всичките се оказаха успешни.


Даниеле де Роси (Рома)

Независимо от факта, че Рома не успя да победи Пескара, който преди пътуването си до Вечния град имаше регистрирани осем поредни загуби, действията на Де Роси заслужават най-положителна оценка. Римлянинът подаде за гола на Дестро, за 90 минути извърши 101 докосвания на топката и демонстрира 90% точност на паса.

Марко Ройс (Борусия Дортмунд)

Един от организаторите на дортмундските атаки вкара на Майнц 05 още в 30-та секунда - "петиците" явно бяха забравили, че осем гола на Ройс през този сезон са отбелязани в първите 15 минути. Освен това Марко раздаде пасове с 90-процентова точност и също така бе в центъра на всички събития пред вратата на Веткло.

Райън Гигс (Манчестър Юнайтед)

Няма да коментираме играта на уелският полузащитник в снощния мач с Астън Вила. По-добре ще е да цитираме думите на мениджъра на шампиона на Англия Сър Алекс Фъргюсън.

"Райън Гигс? Той е уникален, просто уникален. Феноменален човек. На Юнайтед му провървя, че има Гигс и Скоулс. Когато имаш такива футболисти, ти си треньор-щастливец. Трябва да разберете колко много ни провървя. Разбира се, има и други играчи, но аз съм щастлив, че имам Гигс и Скоулс", заяви наставникът на Юнайтд след снощния мач с Астън Вила.


Подгласници: Оскар (Челси), Бейл (Тотнъм), Бариентос (Катания), Роналдо (Реал Мадрид), Банега (Валенсия), Ван дер Ваарт (Хамбургер)


НАПАДЕНИЕ

Клаудио Писаро (Байерн Мюнхен)

Предполагал ли е някой, че Писаро не само ще измести Манджукич и Гомес, но и ще попадне в символичния ни отбор? Фактите са си факти: Хановер получи от 34-годишния перуанец цели два гола, две асистенции и един удар в гредата.

Робин ван Перси (Манчестър Юнайтед)

Няма как да не пропуснем играча на Юнайтед, който три пъти порази вратата на Астън Вила, а веднага след двубоя, в който 20-титла на "червените дяволи" бе подпечатана "нотариално", Сър Алекс заяви, че второто попадение на Ван Перси е най-доброто за последните сто години. Днес по обед пък шотландският специалист продължи с хвалебствията, този път пред официалния сайт на УЕФА: "Очаквам той да върви по стъпките на нашите велики нападатели. Той има фантастичен принос за спечелване на титлата".

Подгласници: Крауч (Стоук Сити), Солдадо (Валенсия), Кисолинг (Байер Леверкузен), Алиадиер (Лориен)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР:

Андре Вилаш-Боаш (Тотнъм)

Португалският специалист и неговият Тотнъм показаха на любителите на английския футбол две лица. Едното през първото полувреме, когато наставникът на "шпорите" така бе подредил отбора си, че на практика лондончани играеха без флангове, а това се отразяваше на нападателната мощ на тима. Не знаем дали тази схема бе приумица на Андре или липса на тактическа дисциплина сред футболистите му. Това няма никакво значение, защото след почивката Тотнъм излезе преобразен, със съвсем друга тактическа постройка и за последните 20 минути успя да направи пълен обрат, вкарвайки три гола на бившия шампион.

 

  Сподели
225