Скандалът се разраства


Н. Гавазов

Скандалът се разраства

Капитанът на националния отбор на Македония Горан Пандев заяви, че копието на бланката с гласуването за най-добър треньор за 2012 година, която днес ФИФА публикува, не носи неговият подпис. Както е известно, изборът на Блатер и компания на Играч и Треньор на 2012 година за пореден път предизвика много съмнения и дебати в общественото футболно пространство относно честността на гласуването.

В края на януари Eurosport и Al Jazeera започнаха собствено разследване, след като стана ясно, че гласовете на десетки играчи и треньори участвали в гласуването са били прехвърлени в полза на Лионел Меси, а в началото на седмицата старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо съобщи, че ФИФА е подменила и вота за Треньор на годината.

Това изявление на португалеца бе последвано от изказване на капитана на националния отбор на Македония Горан Пандев, който призна, че гласът му за Жозе Моуриньо е бил прехвърлен към Висенте Дел Боске.

Още снощи от централата на ФИФА съобщиха, че твърденията на македонеца не отговарят на истината, а днес футболните чиновници публикуваха копие на бланката за гласуване, на която се вижда, че Пандев е гласувал за треньора на „Ла Фурия".

Любопитното в нея е, че на мястото където би трябвало да се намира подписа на Пандев стои надпис „Горан Пандев".

„Не искам да правя никакви официални изявления, защото тази вечер имаме важен мач с Белгия. Само ще каже, че това не е моят подпис. Моуриньо е главният ми кандидат. Това се знае от всички", заяви Пандев.

 

  Сподели
90