Анонс на първи кръг на Бундеслигата


.

Анонс на първи кръг на Бундеслигата

Наближава есента и в Европа започва футболният сезон. Първи сред водещите първенства се открива това на Германия, където Вофсбург ще се опитат да задържат титлата. По традиция, откриването е с първата среща на шампиона. Двубоят в Долна Саксония ще се проведе днес от 21:30 българско време.

Волфсбург - Щутгарт     X

В края на миналия сезон тежкото поражение в Швабия не попречи на "вълците" да станат първи и ето, че дойде време да вземат реванш.

Гомес няма да играе тази вечер за Щутгарт, а новите попълнения Хлеб и Погребняк ще е много интересно да разберем как ще се впишат в основната схема на отбора. Въпреки това нападението на гостите ще се води от Марика и Какау, а в средната линия вместо Ланига ще излезе младият Руди. В защита ще бъдат Делпиер, Тасчи, Траш и швейцареца Манин.

Волфсбург запази състава си, но загуби треньора с когото взе шампионата и това малко обезвери играчите. Каленберг е контузен и в центъра най-вероятно ще излезе Зиани,а интересно ще бъде как Жосуе ще се справи да осъществи връзката между Дзеко и Графите. Шампионът ще излезе с четирима в защита: Ритер, Шефер, Барзали и Симунек. В последния момент Симунек може да бъде заменен с конкурента за поста си Мадлунг.

По принцип винаги е трудно да се прогнозира първия мач за сезона, тъй като и двата отбора търсят своята форма. Никоя от страните не иска да започне със загуба и двата тима ще са щастливи на точка, което се предполага, че ще се и случи. Но при всички положения това ще бъде високорезултатен мач. Малцина очакват, че Волфсбург ще се хвърлят да защитават титлата си, но и Щутгарт не се чувстват аутсайдери. Прогнозата е за равен мач с отбелязани повече от два гола.

Статистиката на срещите между двата отбора във Волфсбург е: 5 победи за Волфсбург, 2 равни мача и 5 победи за Шутгарт. Голова разлика 20:18

Резултат:  X, 2:2

 

Вердер - Айнтрахт Франкфурт     1

От Бременци през новия сезон се очаква преди всичко възвръщане на загубените позиции. Отборът на Томас Шааф провали последният си сезон и победите над разни италианци в евротурнирите не могат да подобрят общото впечатление за отстъпление. Без Диего и Писаро, но за това с Марко Марин- това дава умерен оптимизъм за новия сезон. Участие в утрешния двубой няма да вземе участие Йенсен и Розенберг. Нападението ще се води от Саного и Алмейда, а в средната линия Озил ще замести Йенсен. Марко Марин ще застане като атакуващ халф, а връзката между полузащита и нападението се очаква да легне на плещите на Торстен Фрингс и Боровски. Фриц, Мертезакер, Налдо и Пасанен ще бранят подстъпите към Тим Визе.
Айнтрахт се разделиха накрая с Функел което е абсолютна загадка. Загубата му се компенсира с Тебер и Швеглер които ще заиграят в средата на терена, а малко пред тях ще бъде изнесен Цезар Алвеш. В нападението много интересно е как ще се включи Александър Майер. В защита цяло чудо е ако Майк Франц влезе, но индикациите са за точно това, а друг е въпросът до колко ще бъде полезен на отбора си и само опитът достатъчен ли е в случая?
Статистиката на срещите в Бремен е 25-6-9 и голова разлика 83:43.
Прогноза: 1, 2:0

Борусия Дортмунд - Кьолн      1

Многообещаващо изглежда Борусия на Юрген Клуп. Отборът изглежда с характер и прогресира. Но да победят в първата домакинска среща може да попречи контузията на Деде и Кел безкоито на жълто-черните наистина ще е трудно. Впрочем Тинга ще замени Кел и ще заиграе като централен халф, но ще успее ли да върже играта на Валдес и Бариос?
Кьолн има три нови попълнения и от тях в игра влизат двама. Става дума за Подолски и Фрайс. В същото време Маниш ще започне срещата на резерваната скамейка. Най-вероятно евентуален успех ще мине през добрата игра по крилата на Саноу и Чихи, които ще бъдат изтеглени назад като атакуващи полузащитници, въпреки нападателните си функции.
Статистика на срещите в Дортмунд: 20-10-6 ; 67:37
Прогноза: 1, 2:1

Нюрнберг - Шалке 04       2

Ето, че Нюрнберг се завърнаха в елита и първия мач излиза срещу Шалке. Травми в отбора няма, но въпроса опира до нападението където алтернатива на Буаке бе Харистеас, но все пак гърка остава на пейката.
В Шалке контузени са Пандер и Джоунз, също и уругваецът Санчес, който се бори за място в отбора. Отляво под Холтби ще заиграе Кобиашвили, а новият капитан Вестерман ще бъде в средата.
Статистика на срещите в Нюрнберг: 8-5-9 ; 24:32
Прогноза: 2, 1:2


Херта - Хановер 96         1

Домакините изнесоха доста добър сезон приключил лошо за тях. Много добра работа свърши треньорът на берлинчани Люсиен Февр, които създаде много приятно лице на домакините. Херта загуби Пантелич(незнайно защо) и взе за негов заместник Вихнярек, а и имат нашия Домовчийски и Рафаел в атака, което предполага конкуренция на тази позиция. В халфовата линия ще се разчита на откритията -Нику, Сисеро, Качар и Еберт. Гостите са известни със апатията си при гостуванията,офанзивен стил вкъщи, където трупат своя точков актив. Сега в момента имат травмирани защитници и проблеми в това звено, ще липсват Исмаел и Винисиус(и двамата са централни защитници), което ще им навреди доста.
Статистика на срещите в Берлин: 9-5-1 ; 27:11
Прогноза: 1, 2:0


Майнц - Байер Леверкузен       2

Домакините са новаци и незнайно защо смениха треньора си 7 дни преди старта, което не е добър сигнал. Привлякоха Иваншич, който е интересен футболист, имат и по-опитните Кархан и Вад Дер Хейден, но ще заиграят с един нападател Шурле.Като цяло отстъпват поне на този етап на аспирините.
Гостите си върнаха Гекас, взеха Дердийок, а и имат Кислинг(немския вариант на Крауч) и Хелмес, което прави доста силна атака. Миналият сезон бе противоречив за гостите, които редуваха всякакви знаци и сега със старата лисица начело-Юп Хайнкес би трябвало да надигнат глава.
Статистика между двата отбора в Майнц: 2-0-1 ; 6:4
Прогноза: 2 , 0:1

Хофенхайм - Байерн     2

Хофенхайм отново с Ибишевич! Тази новина се явява централна за клуба, който междудругото предстои да доказва, че успехите(относителни според таблицата) не са случайни. В нападение ще отсъства Ба, а в средната линия Нилсон- шведът не случайно е капитан. Все пак в защита е Шимунич, но проблем може да има в средната линия.
Байерн е с голяма постройка. На вратата застава Рензинг. Срещата пропускат Тони и Демикелс и за това в отбраната са включени Бадщубер и изненадващо Пранжич, който може да бъде заменен с Гьорлитц. Тимошчук и Олич остават резерви, но Клозе е готов да играе.
Статистика между двата отбора : 0-1-0 ; 2:2
Прогноза: 2, 1:3

Бохум - Борусия Мьонхенгладбах     1

Поражението от Бохум в края на сезона едва не изхвърли "жребците" във втора лига. Борусия загубиха Баумйохан и Марко Марин, но отборът възстанови силата си чрез Бобадиля, Аранго и Маркс. И тримата излизат титуляри, както и резервния вратар Хеймелот, след като Бейли се контузи.
В Бохум почти няма промени, в отбора дойде шведът Андерсон, който няма да вземе участие в срещата и вместо него ще играе Имхоф, който ще си партнира с Дабровски.
Статистика между двата отбора в Бохум: 13-12-6 ; 42:29
Прогноза: 1 ; 1:0

Фрайбург - Хамбургер       2

Хамбургер на Бруно Лабадия откри сезона преодолявайки успешно датската бариера в предварителния кръг за Лига Европа. Контурите на отбора са достатъчно ясни, във Фрайбург отпред ще започнат Петрич и Гереро, а Берг ще остане на скамейката. По крилата ше застанат Питройпа и Кастелен, ЕЛия е отново контузен.
Проблемите на Фрайбург могат да възникнат още на вратата: основният вратар Пуплин си контузи палеца и това може да доведе до проблеми в отбора но засаега индикациите са, че все пак ще заиграе. Вместо традиционното с трима нападатели, домакините излизат с двама в тази среща.
Статистика между двата отбора във Фрайбург: 2-4-4 ; 8:14
Прогноза: 2 ; 0:2

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223