Президент: Надявам се, че Неймар ще остане в Сантос и след Мондиал 2014


Н. Гавазов

Президент: Надявам се, че Неймар ще остане в Сантос и след Мондиал 2014

Президентът на Сантос Луис Алваро де Оливейра заяви, че би искал да запази нападателя Неймар в отбора и след Мондиал 2014 в Бразилия. Както е известно, младата звезда на бразилския футбол е свързван с трансфер в Барселона след Световното първенство следващата година, но апетити към него проявяват и други големи клубове - тази сутрин се появи информацията, че Манчестър Сити готви зашеметяващо предложение за Неймар, което може да накара нападателя да предпочете Острова пред столицата на Каталуния.

„Моят отговор на всички предположения, които постъпват е „не". Неймар ще остане в Сантос до 2014 година. Надявам се, че той ще играе за нас и след това. Защо той остана при нас, независимо от предложението на испанските клубове през 2011 година? Защото има ясно основание за подобно решение - той се чувства щастлив в Сантос", заяви президентът на Сантос.

„Колко ни струва да го задържим тук? Това са скромни разходи, отчитайки талантът му. Важното е, че Неймар носи нематериални изгоди - количеството на запалянковците на Сантос нарасна през последните 2 години с 20 процента. Това е повторението на историята от 50-те и 60-те години, когато Пеле докарваше тълпи от хора, далече извън пределите на града", каза още босът.

 

  Сподели
103