Луческу: Вместо мечти за силен клуб в Англия, Вилиан избра парите


Н. Гавазов

Луческу: Вместо мечти за силен клуб в Англия, Вилиан избра парите

Старши-треньорът на Шахтьор Мирча Луческу коментира информацията за трансфера на полузащитника Вилиан в Анжи. Според румънския специалист, това е крачка назад в кариерата на играча, който е избрал парите, вместо възможността са се състезава в най-силното първенство на планетата - Висшата лига на Англия.

„Това е негово лично решение, което сме длъжни да уважим. Намери се клуб, който е готов да заплати на Шахтьор посочената в контракта откупна цена, Вилиан се съгласи и какво може да промениш тук? Ще бъда честен: уговарях футболиста да не прави това, защото решението му не е възвишено. Аз го имам за син. Но не ме послуша. Защо? Защото се намираше под натиск от страна на своя агент, който иска да си заработи комисионните. В крайна сметка не издържа", заяви Луческу.

„В известна степен съм изненадан, защото го искаха в Англия и вместо да мечтае да играе за силен клуб в английската лига, постоянно съперничещ си с Барселона, Реал, Байерн и Манчестър Юнайтед, Вилиан избра парите. Жалко наистина, но това е негово право", завърши наставникът на Шахтьор.

 

  Сподели
109