Дайджест на слуховете за 4-ти януари


FUTBOL-TV

Дайджест на слуховете за 4-ти януари

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

23:55 Атлетико Мадрид взе на проби нападателят на Муантонг Юнайтед и националния отбор на Тайланд Терасил Дангду, съобщава Marca. Според информацията, 24-годишният нападател ще остане в разположение на столичния тил две седмици, след което от клуба ще вземат решение за възможния трансфер.


23:32 Борусия Дортмунд и Волфсбург постигнаха принципна договорка за трансфера на полузащитника Иван Перишич, съобщи Ruhr Nachrichten. Според информацията, сделката е за около осем милиона евро. В момента „вълците" водят преговори с Перишич.


23:28 Централният защитник на Каляри Давиде Астори прие предложението на Саутхемптън, съобщи Mediaset. Според медията, английският клуб е готов да заплати за Астори 10 милиона евро. По-рано бранителят се свързваше с преминаване в Евертън, а интерес към него имаше от страна на Наполи.

 

17:44 Официално: Уигън привлече нападателя на националния отбор на Хондурас Роджър Еспиноза, който по-рано игра за Спортинг Канзас Сити. Контрактът между „латиксите" и играча е разчетен за две и половина години.

16:45 Официално: Арсенал и Уест Хем се договориха за трансфера на Маруан Шамак. Мароканският нападател ще проведе следващите шест месеца в състава на „чуковете". Детайлите на сделката не се съобщават.

16:42 Защитникът на Манчестър Сити Джолеън Лескът може да напусне отбора през зимния трансферен прозорец, съобщава Sky Sports. Според информацията, от услугите на 30-годишния бранител се интересува Астън Вила.

16:34 Официално: Полузащитникът на Елфсборг Оскар Хилмарк премина в ПСВ, съобщи официалният сайт на холандския клуб. Спорд информацията, 20-годишният шведски национал е подписал договор с ПСВ до 2017 година.

16:33 Нападателят на Виляреал Джузепе Роси попадна в сферата на интересите на Ювентус и Фиорентина, твърди Sky Sport Italia. Играчът обаче е много близо до преминаване в лагера на „виолетовите", въпреки че преговорите са още в начален стадии. Съобщава се, че Фиорентина е готов да заплати за Роси 10 милиона евро и още 6 милиона под формата на бонуси.

16:31 Официално: 22-годишният защитник на Майнц 05 Ян Киркхоф през лятото ще премине в Байерн Мюнхен, съобщи официалният сайт на баварците. Бившият немски национал ще премине медицински прегледи и ще подпише договор с мюнхебци до лятото на 2016 година.

15:23 Мениджърът на Фулъм Мартин Йол обяви привличането на нападателя на Твенте Крис Давид. Лондончани изпуснаха възможността да вземат 19-годишния холандец през лятото, след като изтърваха крайния срок, въпреки че всичко беше договорено с тима от Енсхеде.

14:53 Официално: КПР тим подписа краткосрочен договор с израелския национал Тал Бен Хаим. Евреинът пристига като свободен агент, след като тренираше с тима на Хари Реднап през последните шест седмици. За последно той беше част от Портсмут. Бен Хаим ще носи екипа на КПР с № 21.

14:31 Полузащитникът на Арсенал Андрей Аршавин попадна в сферата на интересите на Лацио, съобщава Tuttosport. Според изданието, римляните също така проявяват интерес към Франк Лампард и Флоран Малуда от Челси.

14:15 Вратарят на Киево Стефано Сорентино попадна в сферата на интересите на Интер, съобщи Radio Radio. Според информацията, миланският клуб вижда в 33-годишният Сорентино заместник на втория вратар Лука Кастелаци, който заради травма ще е извън терените за няколко месеца.

14:06 Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш продължава да се оглежда за полузащитника на Порто Жоау Моутиньо, съобщава Daily Mail. Изданието твърди, че в случай на неуспех с трансфера на португалския национал, Тотнъм ще насочи своето внимание към полузащитника на Аякс Кристиан Ериксен.

13:52 Официално: 35-годишният бразилски полузащитник Крис премина в Гремио със свободен трансфер, съобщи официалният сайт на клуба. По-рано играчът разтрогна договора си с Галатасарай.

- Зенит се включи в борбата за полузащитника на Суонзи Сити Мичу, за когото също така претендират Анжи и Шахтьор Донецк, съобщава Daily Mail. Според информацията, високата резултатност на 26-годишният испанец е причина за интереса от страна на руския клуб.

- Манчестър Сити се готви да привлече защитника на Борусия Дортмунд Матс Хумелс, съобщава Fichajes.net. Според изданието, шампионът на Англия е съглаен да заплати 30 милиона паунда за 24-годишния немски национал.

- Арсенал потвърди своя интерес към нападателя на Ювентус Алесандро Матри, информира Tuttosport. Според изданието, мениджърът на „артилеристите" Арсен Венгер е реагирал на това, че в последният мач от Серия А срещу Каляри 28-годишният италианец оформи дубъл.

- Ювентус продължава търсенето на нападател, информира Tribalfootball.com. Според изданието, „бианконерите" са отправили своя поглед към Емануел Адебайор и Маруан Шамак, също така и към Анди Керъл.

- Милан се готви да привлече в редиците си нападателя на Вердер Марко Арнаутович, съобщава Four Four Two. Според информацията, за 23-годишния австрийски национал „росонерите" имат намерение да заплатят 10 милиона евро. По-рано Арнаутович беше попаднал в полезрението на Борусия Дортмунд и Волфсбург.

- Байерн Мюнхен планира да получи през януари централният защитник на Шалке 04 Бенедикт Хьоведес, съобщава Fichajes.net. Изданието твърди, че баварците разглеждат 24-годишния футболист в качеството му на замяна на Холгер Бадщубер, който е извън терените заради травма.

- Десният защитник на Днепър Самуел Инкум е свързван с трансфер в Англия. Според Tribalfootball.com, интерес към ганаеца проявяват Ливърпул и Челси.

23:23 Официално: Франчелино Матусалем официално приключи своя трансфер от Лацио в Дженоа, където ще играе под наем с опция за закупуване.


23:18 Официално: Болоня обяви на официалния си сайт, че полузащитникът Андреа Писану в следващите 12 месеца ще играе под наем в канадския Монреал, където вече се намират Марко Ди Вайо и Алесандро Неста.

 

  Сподели
510