Мейрелеш: Обвиниха ме за неща, които не съм направил


Н. Гавазов

Мейрелеш: Обвиниха ме за неща, които не съм направил

Раул Мейрелеш реагира на наказанието от 12 мача (по-рано беше съобщено, че дисквалификацията е за 11 срещи), наложено от Футболната федерация на Турция за непристойно поведение и за това, че е наплюл съдията по време на дербито с Галатасарай миналата седмица. Португалецът е възмутен.

„Бях обвинен и наказан за нещо, което не съм направил. Арбитърът писа в доклада си, че съм му се изплюл в лицето и също така съм направил жестове, че той е хомосексуалист. Нищо от това не е вярно. Мисля, че плюенето в лицето на човек е отвратителен жест, много по-лошо от това да му въздействаш физически. Никога не бих си го позволил. Те търсят фотография, за да докажат, че съм го наплюл и не могат да намерят. Няма и да намерят, защото аз не съм извършвал подобно нещо", заяви Мейрелеш за официалния сайт на Футболната федерация на Португалия.

„Второ, моят жест беше неправилно изтълкуван, той няма нищо общо с дискриминационно поведение. Мисля, че е нелепо, че съм наказан за тези обвинения. В заключение, смятам за странно да се твърди, че съм го обидил на моя език. Съдията не знае португалски и всеки път когато разговаряхме, това ставаше на английски", каза още бившият футболист на Ливърпул и Челси.

„Не приемам обвиненията и съм дълбоко разстроен от случилото се. Имам чувството, че съдията просто искаше да опетни моя образ и за това написа тези лъжи в своя доклад. Ще се боря до последната инстанция, за да възтържествува истината. Не мога да позволя тези лъжи да вземат връх. Лъжите засягат моя образ не само като футболист, но и като гражданин. Искам правосъдието да възтържествува и ще се боря за това", завършва Мейрелеш.

 

  Сподели
81