Анелка започна преговори за разтрогване на договора си с Шанхай


Н. Гавазов

Анелка започна преговори за разтрогване на договора си с Шанхай

Говорителят на Шанхай Шенхуа - Ма Ю съобщи, че нападателя Никола Анелка е започнал преговори с клуба за разтрогване на договора си заради финансови проблеми. Неуредиците в тима започнаха когато милиардерът и главен бос на китайския клуб Чцу Цзюн влезе в конфликт с акционерите. Цзюн заплаши, че спира финансирането на клуба, но след това историята утихна.

Заемайки девето място в крайното класирането, Шанхай Шенхуа отново скара милиардерът и акционерите и сега не е ясно какво ще бъде бъдещето на клуба. След като Дрогба поиска да си тръгне, сега това направи и Анелка.

„В момента вървят разговори между Никола и клуба, но аз не мога да ви кажа подробности. Компромис все още не е постигнат", заяви Ма Ю.

Общата сума на договора на французина в китайския клуб е внушителна - 5.3 милиона евро е заплатата на Анелка. Контрактът на нападателя обаче изтича през 2014 година и футболистът желае да го разтрогне. France 24 веднага направи своите предположения, че Анелка има за цел да се завърне в Англия, където интерес към него проявява КПР.

 

  Сподели
78