ФИФА наказа Гари Кейхил


Н. Гавазов

ФИФА наказа Гари Кейхил

Централният полузащитник на Челси Гари Кейхил ще пропусне срещата с Лийдс в рамките на четвъртфинала на Купата на Лигата. Това е заради правилата на ФИФА по отношение на получените червени картони в двубои от Световното клубно първенство. Както е известно, колективът на Рафа Бенитес се завръща от Япония с празни ръце, след като загуби финала от по-мотивираните бразилци. Лондончани дори не се опитаха да предприемат финален щурм, а в 89-та минута Кейхил беше изгонен от терена.

Причината за изгонването на англичанина е спречкването му със защитника Емерсон, който преигра и успя да заблуди съдията, въпреки че първи започна конфликта.

„Той замахна с ръка и ме удари в лицето, което се наказва с картон. Удари ме, но аз не паднах на тревата и не се търкалях като него пет минути, държейки се за главата. Ритнах го съвсем леко, а той се претърколи пет пъти, хващайки се за лицето. Сгреших и вероятно си заслужавам червения картон, но реакцията на това момче излиза от всякакви рамки, отчитайки какво направи той преди това. Моят удар не може да причини нищо, дори осемгодишно момиченце нямаше да го усети, но не разбирам защо той реагира по този начин", признава разочарованият Кейхил.

Сега Гари ще пропусне следващият мач на Челси, но наказанието може да бъде и за три мача, ако ФИФА намери в постъпката на англичанина умишлена грубост.

 

  Сподели
125